Konec snu o studiu
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Havlova píše: Více
Zalezi na platove tride, v 11 a 12 jo. Se podivej do tabulek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova Ale ona bude mit VOS, to ji nezveda platovou tridu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zmatka píše: Více
To ano. Ale o těch penězích psal někdo jiný. A ta byla praktická sestra. Jinak po škole bude mít dlouho 10. Na 12 se vyškrábe málo sester.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Buď si děláš srandu nebo jsi velmi naivní. I co se týká té práce, fakt to není taková idylka, při které ti buší srdce blahem. Na jednu stranu představa slušivé uniformy a dobré skutky a vzápětí napíšeš cosi o odběrovce nebo domácí péči. Tak proč zrovna dětská sestra?
Jinak já jsem dětská sestra, bez titulu tedy, ale mám přímo obor dětská sestra, platová třída 10,po 33 letech praxe. Kolegyně Bc. pár let po škole má stejnou plat. třídu. 50 tisíc je reálné ve FN, na směny. Ale jinde ne. U soukromníka někde v ambulanci ani náhodou, to jsou škrti. A ještě v těch IVF centrech mají sestry slušné platy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek píše: Více
Rozumím, ale psala jsi, že máš zkušenost s jiným oborem, tak reaguji jen na to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@renap Srandu si nedělám, takže asi jsem spíš naivní. Možná krize středního věku, nevím. Za pár dní mi je 41.
Vim, že je to teda o dost později, než když začínají dvacetileté holky, ale aspoň třeba nestihnu vyhořet. Jinak - I domácí péče se může týkat dětí, přece. A ano, zvažuji i ten psychický nápor, vidět děti trpět…
Trošku se to tady zvrtlo na debatu hlavně o platech, proto jsem zmiňovala aktuální poptávku na jobsech, kde hledají hodně sester do domácí péče apod. Ale jak jsem řekla, moje motivace není určitě finanční.
Ale mám trochu pocit, že jsem naštvala ty, které už jako sestry pracují, proč to?
- Citovat
- Upravit
Já tedy sestra nejsem, zdravotník ano.
Myslím, že nenaštvala, jen jsi hodně naivní.
Ale klidně to zkus, jen to dálkové pro tebe bude extrémně náročné. Budeš tam z větší části s holkama, co jako sestry pracují a učitelé to tak budou v podstatě brát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Nenaštvala, spíš se asi divíme. Už to studium je nereálné, absolutně nepolibena zdravotnictví, tolik let po studiu se vrhnout do tohohle ![]()
Ta domácí péče, na kterou všude hledají sestry a mají všude inzeráty se netýká děti to mi věř. To je otročina, naslibujou hory doly, ale ten počet hodin a ty peníze rozhodně neodpovídají tomu, co čteš na Jobs.cz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Nemám pocit, že bys místní sestry naštvala. Jen se ti snažíme vysvětlit realitu.
Třeba jenom tohle:„Na druhou stranu, když se vidím v uniformě jak někomu pomáhám a on to opravdu oceňuje, moje srdce vyloženě v hrudi poskočí radostí.“ Promiň, ale to je pro práci sestry špatná motivace. Špatná. Pokud se do zdravotnictví poženeš s tím, že ze strany pacientů za svoji práci očekáváš ocenění, tak s největší pravděpodobností za chvíli vyhoříš. Píšeš, že zvažuješ psychický nápor, pokud dítě trpí. Ano, a věř tomu, že rodič je v tu chvíli ještě pod větším tlakem, než ty. Může být, že tvoji práci ocení. Ale většinou bude spíš sám zraněný, nešťastný, může mít pocit, že toho v danou chvíli děláš málo, nechce se smířit s diagnózou. Práce kolem dětí bývá zároveň prací s rodiči. Rodič ti může hodně pomoct, ale často potřebuje, aby nejdřív někdo pomohl jemu.
Od práce ve zdravotnictví tě zrazovat nechci, je to krásná a smysluplná práce. Má mnoho variant a každá sestra si v ní může najít to, co jí nejvíc baví a jde jí. Ale jít do ní s tím, že očekáváš slušivou uniformu a vděk pacientů asi není ten nejlepší začátek, podle mého názoru.
S domácí péčí nemám zkušenost, nikdy mě tahle oblast ošetřovatelství nelákala. Ale těžko tam půjdeš dělat hned po škole. Pokud objíždíš pacienty, nemáš za zadkem lékaře, jako v nemocnici a potřebuješ mít zkušenosti, abys stav pacienta uměla správně vyhodnotit. Většina agentur domácí péče nebude zaměřená čistě jenom na děti, takže nejspíš budeš mít i dospělé pacienty. A co říkaly kolegyně, tak zaplacenou měly práci kolem pacienta, ale spoustu času strávily na přejezdech mezi jednotlivými domácnostmi a to jim nikdo nezaplatil. Měly svoje pacienty, které musely objet a jestli už hodinu trčí v zácpě a nestíhají nebo nemohou najít místo k zaparkování, to nikoho nezajímalo.
Ještě k tomu stěhování se do zahraničí. Nejsem si jista, jestli dětská sestra je mezinárodně uznávaná. Studium na všeobecnou sestru se řídí směrnicí Evropského parlamentu a mělo by být v rámci EU po odborné stránce v zásadě uznáváno. Vůbec si však nejsem jista, jestli se to samé týká i dětské sestry a osobně bych si tipla, že spíš ne. Protože (narozdíl od všeobecné sestry) pro ně nejsou jednotné směrnice na vzdělání.
- Citovat
- Upravit
Nejsem zdravotník. A tvé odpovědi považuji za zvláštní. Působí úsměvně, naivně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ta praxe je náročná, je to půl úvazek zadarmo po dobu 3 let. A co kdyby sis atudium rozložila a chodila jen na půlku předmětů. Sice by ti to zabralo víc let, ale měla bys víc času. Navíc na voš se neplatí poplatky za prodloužení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě k tomu věku, když jsem byla na voš, tak tam byly i starší 40.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prvně doporučuju prověřit se školou, jestli bys praxe nemohla dělat po částech (a tedy sice déle), i když něco by určitě šlo řešit pomocí dovolené. Dále bych si zkusila zjistit, jestli tě vůbec v takovém režimu na tu praxi vezmou - začít u kontaktů na praxe ve studiu a v okolí bydliště. Poté bych začala řešit práci - mohou ti dát neplacené volno, ale je otázka, jestli se jim do toho bude chtít, když budou vědět, že ti v podstatě umožnují studovat, abys jim odešla jinam.
Jinak na psychologickou notu, doteď a ne krátce jsi pracovala v jiném oboru a vlastně ti to celou dobu asi až tak nevadilo. Teď najednou ses splašila, že chceš profesně překopat celý život. Možná by stálo zamyslet se nad tím, co je tvá skutečná motivace. Dětská sestra přece není o tom, ty děti nějak opečovávat, ale dělat i třeba nepříjemná vyšetření, kdy pláčou a pod. I to bys dlouhodobě zvládala? Možná je to jenom nějaký syndrom prázdného hnízda…podle věku dětí tipuju, že třetí bude poslední a pak už nic, odroste a ty se třeba jen bojíš samoty a toho, že už nebudeš úplně potřebná. Fakt bych si sáhla do svědomí, proč tak nutně potřebuješ měnit po tolika letech kariéru. Proč se vidíš zrovna u dětí - stejně můžeš chodit třeba jen někam s dětmi pomáhat, nebo se zvířaty, i ve volném čase).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
VOŠ nic moc, běž rovnou na VŠ na bakaláře…i tak běž za svým snem..✊
- načítám...
- Citovat
- Zmínit