Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Předschválená s velkou pravděpodobností neznamená skoro schválená- to na úvod. Ten úvěrový rámec reálně opravdu čerpáte, nebo ne, nebo to ani nestíháte splácet včas?
Funguje to tak, že pokud máte dvě kreditní karty, jednu s úvěrovým rámcem 95.000,– a druhou s rámcem 30.000,– a chcete je splatit - udělat konsolidaci, tak se splatí obě z banky, ze které žádáte.
Tudíž si půjčíte 125.000,– na pokrytí/splacení obou kreditních karet. Samozřejmě si můžete půjčit i něco navíc, to záleží už jen na vás. Pokud chcete poté z kreditních karet opět čerpat, tak po nějaké době, kdy jsou splacené, klidně můžete.
Pokud je chcete zrušit, tak to lze také.
Ovšem je důležité, abyste posoudili, zda opětovné čerpání je vhodné.
![]()
@Ivan PPZ na to jsem se vůbec neptala ![]()
Splácíme vše pravidelně to by jinak konsolidace nešla-chtěli jsme úvěr ze kterého bychom to vyplatili jenže na ten už byl šibeniční rozpočet tak nám nabídli oni toto jako řešení.
@wevik no to je tedy budu muset okamžitě zrušit už to nechci ani vidět. Každopádně děkuji snad nám to schválí tohle je fakt děs, za blbost se holt platí ![]()
@Ivan PPZ jinak už nám posílají smlouvu k podpisu a výpovědní dopisy k úvěrům tak já myslím že to snad klapne._Registry a vše okolo už je prověřené akorát ještě doložíme manžela příjem ale ten má ještě větší než jsme dali do žádosti-původně chtěli jen výpis z účtu. Poradce nám řekl že je to na dobré cestě tak tomu věřím jinak už nevím.
Zalezi u koho konsolidujete, moje zkusenost je takova, ze to zaplati a nasledne musis pozadat o zruseni a to dodat k te konsolidaci…
Prosím anonym - finance.
Také jsem konsolidovala, je to individuální. Já měla u karty úvěrový rámec 100 tis. Měla jsem vyčerpáno 50. Banka zaplatila kartu celou, tedy 100 tis. s tím, že přeplatek mi vrátili na účet. Dále jsem měla přímo v podmínkách smlouvy ke konsolidaci, že doložím zrušení tohoto produktu (karty) včetně termínu.
Prosím Vás, co se stane když zruším výpověď kreditní karty která byla nutná ke konsolidaci? Poslala ji moje banka ČSOB při konsolidaci, abych měla u ní lepší úrok, ale kreditka je výhodná a nikdo jiný mi takovou nedá, už se nevydávají. Co mi může banka udělat? Nebo mám raději zrušit celou konsolidaci. Jen píšu ze kreditku vždy včas bezúročně splácím, neplatím žádné úroky.
@Anonymní píše:
Prosím Vás, co se stane když zruším výpověď kreditní karty která byla nutná ke konsolidaci? Poslala ji moje banka ČSOB při konsolidaci, abych měla u ní lepší úrok, ale kreditka je výhodná a nikdo jiný mi takovou nedá, už se nevydávají. Co mi může banka udělat? Nebo mám raději zrušit celou konsolidaci. Jen píšu ze kreditku vždy včas bezúročně splácím, neplatím žádné úroky.
Se podívej do smlouvy. Je možné, že je to podmínka a když ji porusis, tak ti tu konsolidaci celou zruší. A ses jistá tím, že ty výhody kreditní karty ti dají víc, než ten lepší úrok na konsolidaci? A jinak sám za sebe jsem u nás dlouho neviděl opravdu výhodnou kreditní kartu.
Měl jsem Citi, ta vracela 2%. Pak Citi skončila a převzala to RB. Ta sice vrací jen 1% (z jakékoli platby- i přes internet), ale protože ji používám stejně, jako bych používal debetku, tak mi ty vratky dělají pěknou částku. Nemám ji jako úvěr, kdykoli můžu celou částku splatit, ale to bezúročné období využívám a mám nastavený automatický převod splátky.
@Ivan PPZ no teďka tam je max 150kc měsíčně a ještě nějaký poplatky.
takže mít kreditku kvůli pár desetikorunam mesicne
To je bývalá Citi Life, nyní RB Life, limit je někde u 1500 měsíčně. Poplatek placený z vratek je 500 ročně, což se mi pořád bohatě vyplatí. Platím s tím všechno, i přes web, takže se to nasčítá. Kdybych používal debetku (úplně stejným způsobem), tak bych neměl pěkných pár tisíc na vratkách. Trochu do toho zasahuje Air debetka s placením v Albertu, tak to někdy dělá i 5%.
Ale pokud má někdo kreditku, protože ji „potřebuje“ na překlenutí nedostatku (jen do výplaty), tak je to trochu cesta do pekel. Na druhou stranu asi pořád levnější, než ty krátkodobé půjčky, které vyskočí i na 400% p. a.
Dobrý den,
prosím je tu někdo má konsolidaci půjček a konsolidoval i kreditky?
Máme s manželem předschválenou konsolidaci na 500000kč jsou v tom i dvě karty jedna na 95tis. druhá na 30tis.
Jde mi o to co se s nima stane pokud nám to schválí a vyplatí je. Musím je pak zrušit já nebo je zruší automaticky úvěrová společnost která ji vydala, nebo se dají normálně dál používat?-tato možnost mi přijde dost nevhodná a neptám se že bychom ji chtěli pak vybrat ale chtěla bych vědět jak to je.