Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Sisi21 já jsem nikdy nemohla brát víc jak 2,5 platíčka bez pauzy, vždycky jsem po 2,5 platíčkách začala špinit a to už bylo prostě k ničemu, pocity na MS už stejně přicházely, tak jsem vždycky vysadila na ten týden. Ale MS byla normální jako by po tom jednom platíčku.
Nevím, proč někdo může brát v klidu i půlroku v kuse HA a někomu to dělá tohle, že to to tělo prostě chce asi pročistit prostě… ![]()
A to fakt nejde přežít ty „nepříjemné stavy“? ![]()
Já nevím, jsem nadšená zastánkyně HA, ale tohle jsem nedělala nikdy a dělat nemíním… tělo je nastavené na nějaký hormonální cyklus, takže totálně ho, s odpuštěním, roze..írat neustálým přísunem stejných hormonů mi nepřijde jako nejlepší cesta ke zdraví… ![]()
U mě je to taky fajn volba… buď silná a dlouhá menstruace, kéž by jen týden, nebo brát HA, ale s tím, že mám zase vražedný PMS, který jsem bez prášků vůbec neznala. No, beru to tak, že jsem si vybrala menší zlo - čtyři dny PMS přežiju snáz, než 10 dní menstruace… nejsem z toho úplně odvázaná, ale stejně bych prostě nezkoušela porážet přírodu takhle brutálně a za každou cenu… ![]()
Já jsem špinila už na začátku druhého platíčka, nefungovalo to na mě, moje tělo je silnější než prášky. Naštěstí. Já bych udělala 7 dnů pauzu, tělo si o ni říká.
Já brala yaz kontinuálně cca 7let. Bez pauzy. Nikdy jsem nespinila. Bylo to ale na příkaz lékaře. V té době léčba endometriozy.
Mě to taky nesedí. Když jsem, např. Kvůli dovolené u moře po dobrání prvního platíčka najela hned na druhé, tak většinou v půlce druhého platíčka jsem začala špinit a to už je o ničem. Navíc mě provázel PMS - nafoukla jsem se, bolelo mě břicho. Tak už si radši tu pauzu dávám
Mě to taky nesedí. Když jsem, např. Kvůli dovolené u moře po dobrání prvního platíčka najela hned na druhé, tak většinou v půlce druhého platíčka jsem začala špinit a to už je o ničem. Navíc mě provázel PMS - nafoukla jsem se, bolelo mě břicho. Tak už si radši tu pauzu dávám
Mě to třeba nic nedělá. Brala jsem Logest v dlouhých cyklech. MS jsem měla jak se mi to hodilo. Občas jsem pár dnů špinila, ale to přece není nijaký velký problém.
Ahoj

Po dohodě s gynekoložkou užívám už asi čtyři platíčka HA bez placeba kvůli nepříjemným stavům během pseudomenstruace.. Teď mě začalo lehce pobolívat v podbřišku a špiním.
Máte s tím někdo zkušenost? Myslíte že bych měla pokračovat normálně dál nebo udělat týdenní pauzu? Docela se bojím že po takové době bude ta menstruace peklo