Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, prosím o radu ohledně kontrakcí. Můžete mi popsat, jak jste je vnímaly? Měla jsem už několikrát jakoby menstruační bolesti a při chůzi občas jakoby takové lupání v podbřišku. Včera se to nějak zintenzívnilo a přestávkově to trvalo asi 3 h? Je možné, že by se mohlo jednat o přípravu těla k porodu?
Myslím si, že ano. Kontrakce bolí podobně jako menstruační bolesti aspoň já jsem to tak měla
Poslíčky jsem neměla vůbec až jednou v noci mě probudily menstruační bolesti a to jsem věděla, že chce miminko na svět
Sleduj pravidelnost kontrakcí. Já jsem je měla ze začátku tak po 7 minutách, ale to je hodně individuální.
Andrea
Ahoj
každý to vnímá asi jinak. U druhého dítka mě v noci vzbudila bolest břicha, jako při střevních potížích… Dokonce jsem byla i na WC.. Teprve když tato bolest (nijak intenzivní, pouze nepříjemná), trvala asi 1/2 hodiny a spíše přidávala na četnosti, teprve jsem si uvědomila, že je to asi ono… No a po příjezdu do porodnice se do 1 hodiny narodila Lucinka…
takže přeji co „nejpříjemněnší“ porod.
Vvik
Me zacaly bolesti take jako pri strevnich potizich. Kdyz jsem se opravdu dukladne vycistila a bolesti byly cim dal silnejsi, a presly z bricha do zad, vyjeli jsme do porodnice, kam jsem prijela jiz na 8 cm otevrena. Ani jsem nestopovala cas, protoze to byla jedna neustala bolest. Ovsem porod byl rychlovka a moc rada na to vzpominam. Rodila jsem na konci 35. tydne.
Já to zezačátku cítila opravdu jako stahy, které moc nebolely (míň než při ms). Až 2. den, když už to opravdu nešlo vydržet a z kontrakcí jsem i zvracela, to bylo ono. Do porodnice jsem přijela otevřená na 4cm. Takže dokud to OPRAVDU nebolí, tak to není ono. Ale každý asi snáší bolest jinak…
Omlouvám se asi za blbí dotaz. kolikrát po sobě by se měla opakovat pravidelná kontrakce aby se mělo jet do porodnice. děkuji
Take citim nco podobneho vc. bolesti jako pri strevnich potizich..ani nemam moc chut k jidlu.. Tak si rikam… nebude to ono..?
@Jahůdka Ja mela kontrakce cely den 29.3.2011 az do 30.3.2011 o pul 5 rano jsem jela…Nebolelo me to nejak proto jsem to vydrzela tak dlouho …Pak jsem spinila kdyz jsem sla na WC proto jsem jela,5 dni jsem prenasela rodila jsem ve 40+5 tt..
Na porod vzpominam taky v peknym docela to bylo rychly, maly byl na svete po 4 zatlaceni
…A nsrodil se 30.3.2011 ve 13:00 hodin..Docela rychly porod, rikali mi sestricky, na prvorodicku. ![]()
Nám říkali, že po 5 minutách, jakmile jsou takhle často, tak hned.
Ja to prave mam tak jakoby cely den…je to zvlastni… Uz vic jak dva dny… a je mi k tomu i od zaludku spatne.. myslite ze to muze byt ono ikdyz jsem tepve v 36+3?? nespinim, hlenova z. zatim nic jen jak rikam, bolest zad, bolest jako pri ms, bolest jako pri strevnich potizich, a nevolnost.. a taky celkem nechut do jidla..uz 3 den nevecerim…
Mám to jako Femme-F, menstruační bolesti, vystřelují i do zad, nemám chuť k jídlu, ale není to pravidelné ani nepravidelné, je to prostě v kuse už druhý den. Hlenová zátka mi neodešla… ![]()
@ncc1701 píše:
Mám to jako Femme-F, menstruační bolesti, vystřelují i do zad, nemám chuť k jídlu, ale není to pravidelné ani nepravidelné, je to prostě v kuse už druhý den. Hlenová zátka mi neodešla…
no…to me tesi ze v tom nejsem sama… ted jeste kdyby nam tak nekdo poradil, vid
V kolikatem tydnu jsi?