Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny! ![]()
Od rána mám zvláštní stavy.. trvdne mi břicho, když ztvrdne, tak jen těžko chodím a bolí to jako by svalová křeč/bolest a pocit jako by mi strašně ztěšknul podbřišek… četnost je párkrát za hodinu… asi… hlenovou zátku uz mam tak týden pryč a břicho čas od času tvrdlo při zátěži, ale ne takhle dlouho. Když nic nedělám, tak je to jen nepříjemné, ale hned jak se zvednu tak to bolí a je nepříjemné. Dala jsem si vanu, ve vaně to bylo dobrý, ale hned jak jsem se zvedla, začalo to znovu.. I malá se zdá neklidná… nejhorší je ta těžkosti v podbřišku a čas od času tam píchne… Budou to poslicci nebo uz se mam nejak víc pozorovat? Neměl to někdo před porodem podobně? Je to maje první mimčo, tak jsem nervni ![]()
Mne tvrdlo bricho od 20t, poslicky od 25t, ale to, co popisujes, jsem nemela. Asi bych se vic pozorovala
hodne stesti!
@Sineega za me spis poslicci/ jen tvrdnuti bricha. Kontrakce jsou silne křeče v podbrisku jako když mas prujem/ ms. Taky mám zatku týden v cudu. Kdyby se to něco nezdálo tak radši na kontrolu. Me prijde. Ze to ženská tak nějak vytusi.
V těhotenství jsem si myslela, že mě jen bolí břicho a celkově spodek kvůli roztahování vazů a je to normální. O den později mi v 30. týdnu zastavovali porod.
Takže za mě radši na kontrolu, aspoň budeš vědět na čem jsi a maximálně tě pošlou domů.
Když to ve vane bylo dobrý, tak bych řekla, ze to ještě k porodu není
to by se to naopak rozjelo více ![]()
A jinak u druhého jsem je mívala taky hodně často, někdy i po deseti minutách, ale porod to nebyl.
Můžeš si stáhnout appku na měření kontrakci a ta ti řekne, co to je a kdy jet do porodnice ![]()
@Semtex to je ten problém, ja jsem zvyklá na horké vany, jako že každý druhý den mam horkou vanu
moc mě nepřekvapilo, že to nic neudělalo ![]()
@Sineega no, to jsem dělala taky. Ale nevěřila bys, co pak ve “vhodné” chvíli způsobí jeden termofor🤣
Asi se zeptám úplně blbě, ale jak jste poznali, že je hlenová zátka už pryč? Odešla vám postupně nebo najednou? ![]()
@Sineega Já měla silné a časté poslíčky od desátého dne před porodem.
Trávila jsem dny hekáním, funěním a máčením ve vaně jestli „to už není ono“.
V den D to pak bylo uplně jiné kafe a smála jsem se sama sobě, jak jsem si mohla myslet, že to lechtání byl už porod ![]()
@Emanama Během sprchy ze mě prostě vypadnul velký kus hlenu a dál jsem nad tím nepřemýšlela ![]()
Bylo to necelé dva týdny před porodem.
@Emanama já to třeba nepoznala vůbec.
@Sineega jestli to bylo ve vaně dobrý, tak to budou jen poslíčci. Já si dávala teplé vany ke konci skoro každý den a až při té poslední se rozjel porod, odtekla část plodové vody a už jsem o porodu nepochybovala ani co se týče kontrakcí, je to fakt jiný kafe. ![]()
Jestli to ve vaně povolilo, tak to zatím nebude ono.. ale třeba za dalších x hodin už být může..
Já měla třeba kontrakce slabé i nepravidelné, ale tepla voda mi to opravdu zhoršila.. do porodnicr jsme přijeli sotva sotva..
Ale pokud se to zdá malá neklidná, zvážila bych kontrolu. Raději zbytečně.
@Emanama no, odcházela nejdriv trosku pak hodně a pak zas trošku, každopádně když odešla ve velkém, tak to bylo jako šíííílená rýma, ale od spodu
to nemohlo být nic jiného
![]()