Kontrola na neschopence - musím být doma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2453
1.3.14 15:49

@neumisa mne prave prijde, ze na nemocenskou si jde kterakoliv tehotna, jen si před mudr. pipne. mam jich ted okolo sebe mraky a tem holkam proste nic neni :nevim: to je ted asi bezna praxe. to jsem rada, ze jsem mohla porad chodit do práce, trcet takhle doma musí byt na palici :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26271
1.3.14 15:50

@peta81

řekla bych, že právě z tohoto důvodu se pravidla zpřísnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
1.3.14 15:51
@peta81 píše:
@neumisa mne prave prijde, ze na nemocenskou si jde kterakoliv tehotna, jen si před mudr. pipne. mam jich ted okolo sebe mraky a tem holkam proste nic neni :nevim: to je ted asi bezna praxe. to jsem rada, ze jsem mohla porad chodit do práce, trcet takhle doma musí byt na palici :zed:

no a proč tedy zavádět zvlástní a lepší podmínky pro těhotné, když sama píšeš, že je to často podvod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
1.3.14 15:56

@neumisa

Díky, já se ptám, protože pokud bude druhé, budu opět na rizikovém, mám normálně zdravotní problémy, jsem kancelářská krysa na vyšším postu, kde jsou i stresy. Máme i dost rodinnou zátěž, o první mimi jsme přišli, byly s tím spojené další problémy. Doktor mi na rovinu řekl, že při případném druhém zůstávám doma.

Při prvním jsem ho ukecávala, takže mě pustil do práce, jenže na konci druhého měsíce mi začalo tvrdnout břicho, lítal mi blbě tlak a doktor se bál, že by mohlo následovat to, co se už stalo.

Bydlíme v paneláku, to bych asi zešílela být doma v dané hodiny s aktivním tříleťákem…

• Citovat
  • Upravit
2519
1.3.14 16:09
@ana11 píše:
no a proč tedy zavádět zvlástní a lepší podmínky pro těhotné, když sama píšeš, že je to často podvod?

Presne, ja jen ziram.. Chapu, ze nekdo ma opravdu zdravotni problem stylu krvaci a hrozi potrat - proto musi byt v klidu doma. Ale to znamena, ze nema co lezt nekde venku.
A jinak nechapu, proc jste na PN - je to tak, jak uz bylo psano. Bud vas ma zamestnavatel preradit na jiny druh prace, ktery vam neni nebezpecny a nebo je to prekazka u nej a nalezi vam 100% platu a jste presto doma.
Neschopenka ma proste urcita pravidla, takze se nedivte, ze nemuzete trajdat do kina atd..
Byla jsem na PN s rukou v sadre, bylo to otravne, ale nenapadlo by me remcat, ze nemam celodenni vychazky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
1.3.14 16:10

On oni si někteří neuvědomují, že pokud žena má jedno odrostlejší dítě, které není do školky tak musí mít omězené vycházky jako jeno maminka, která čeká druhé a je na rizikovém. Mě by neměli kam přeřadit lehké odd. se zrušili i termos na 50 ks obědů má celkem dost kg. Tak mi poradte jinou jednoduší práci kam by mě mohli přeřadit. No a když má někdo psa ten také nevydrží. Musím 3× denně ven a partneři dost často pracují do věčera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
1.3.14 16:11
@peta81 píše:
@neumisa mne prave prijde, ze na nemocenskou si jde kterakoliv tehotna, jen si před mudr. pipne. mam jich ted okolo sebe mraky a tem holkam proste nic neni :nevim: to je ted asi bezna praxe. to jsem rada, ze jsem mohla porad chodit do práce, trcet takhle doma musí byt na palici :zed:

jo ale pak jsou takoví co celý tři měsíce blijou :poblion: nemůžou nic sníst, vypít, natož někam dojít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
1.3.14 16:13

Kačátko to jsi určitě nebyla 9 měsíců doma, ale jen část. Jo zkus být tři měsíce bez vycházek když ti RHB dr. řekne snažte se chodit a hlavně plavat aby se mohlo na druhou operaci, ale ejhle nedošlo k ní nebot noha nebyla rozcvičena. takže ta dobrotu na žebrotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26271
1.3.14 16:19
@Mandlička píše:
On oni si někteří neuvědomují, že pokud žena má jedno odrostlejší dítě, které není do školky tak musí mít omězené vycházky jako jeno maminka, která čeká druhé a je na rizikovém. Mě by neměli kam přeřadit lehké odd. se zrušili i termos na 50 ks obědů má celkem dost kg. Tak mi poradte jinou jednoduší práci kam by mě mohli přeřadit. No a když má někdo psa ten také nevydrží. Musím 3× denně ven a partneři dost často pracují do věčera.

měla jsi zůstat doma a dostávat od zaměstnavatele plat. Překážka v práci není důvod pro neschopenku. Ano, vím, že to zaměstnavatelé neradi dělají - ale dokud těhotné budou radši podvádět stát než aby se se zaměstnavatelem domluvily na zákonném řešení, budou přísné podmínky.

a ano, já měla školkové dítě, byla jsem v rizikové skupině, ale chodila jsem do práce, protože mi nic nebylo. Doktorka mi nabídla neschopenku hned po uschnutí testu, ale neviděla jsem důvod. Prostě jsem se jí zeptala, jestli vidí nějaký důvod pro to, abych zůstala doma nebo je to jen preventivní opatření. Řekla mi, že jsem první za dlouhou dobu, kdo se na nemocenskou nežene a že žádný zdravotní důvod není. A že až budu chtít, ať jí řeknu, že mi neschopenku napíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26271
1.3.14 16:23
@misulinka27 píše:
jo ale pak jsou takoví co celý tři měsíce blijou :poblion: nemůžou nic sníst, vypít, natož někam dojít…

ale o těch se tady řeč nevede. o ženské, která 3 měsíce problije, se dá těžko říct, že je zdravá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
1.3.14 16:38

Neumisa Máš asi lehkoupráci to je jiná. taky si teřba uvědom, že za ty roky jsem měla těch neschopenek dost. někdy jsem málem i umřela apodoně. ty enchápeš co se ti tady snažíme říst zkus si třeba za 24 měsíců přdstavit být 18 být doma ve vězení. Jo a mít príci kde tě někdo ohrožuje na životě není med. pomoc je daleko. Jsme tam jen slabé ženy nemáme tam muže co by nám pomohli. při našem napadenía pod. Já to nezneužívám. No nic ten kro nepřošel. Tím, že je spostu vyšetření před IVf a po nezdarech dráhé jak toto moc bolelo. já pracuji od 15 let otec neplatil alimenty u toho jsem studovala a nemá právo na dražší tyšetření. Ostatní ano jen tím, že jsou pro společnost jen povaleči a, bezdomovci pod vlivem alkoholu a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26271
1.3.14 16:40

@Mandlička

ne, nemám lehkou práci, ale o tom to není. Je to o tom, že nepodvádím a komunikuji jak s lékařem, tak se zaměstnavatelem a nehledám výmluvy na to, jak je ten život těžký a jak mi všichni hážou klacky pod nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
1.3.14 16:43
@Mandlička píše:
Tak když jsem mlěa neschopenku po 6 IVf tak někdo zvonil. Takže jsem se dívala za dveře, mluvila do zvonku já blb se nahýbala z okna zda je někdo před vchodovými dvěřmi a pak i jela dolů výtahem zda někdo neodešel a dívala jsem se i na strany. No toto není přeci normální. nemohu vykonávat svoji práci protože bych někdy musela zvědat težká břemeneä, ale ono to v zákoně tak naní pasient při Epi není břemeno i když má třeba 120 kg a podobně. samé infekce velké odd. nyní pro 50 lidí. na neschopenku jsem muela tak od plky stimulky neb se celé odd. rekonstruvalo zaplného provozu. takat stoli, skříně, neskutečný prach všude měla jsem dýchycí problémy a podobně.

Pacient je břemeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
1.3.14 16:44
@Mandlička píše:
Kačátko to jsi určitě nebyla 9 měsíců doma, ale jen část. Jo zkus být tři měsíce bez vycházek když ti RHB dr. řekne snažte se chodit a hlavně plavat aby se mohlo na druhou operaci, ale ejhle nedošlo k ní nebot noha nebyla rozcvičena. takže ta dobrotu na žebrotu.

Tak ti mela napsat rehabilitace a tam by si mohla chodit, protoze by to bylo od lekare.. Nejak te nechapu, prijde mi, ze si vzdy nejdes dalsi duvod na stezovani..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
1.3.14 16:44
@Mandlička píše:

Si nestihla chodit plavat při vycházkách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat