Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, chci se zeptat, jestli jste některé kupovali byt v novostavbě a jak proběhla kontrola bytu před přejímkou. Nám developer neosvětlil prostory bytu, které nemají okna a chce abychom si to zkontrolovali baterkou. Je to normální? Přijde mi to na hlavu, abychom si kontrolovali velkou koupelnu bez osvětlení, jenom baterkou
. Děkuji za případné info.
Na to bych teda určitě nepřistoupila. Trvejte na zprovoznění osvětlení a pokud máte možnost, vzala bych si s sebou nějakého stavaře.
Nedávno jsem koukala v telce na nějaký pořad o bydlení. A bylo tam, co vše kontrolovat. No nějaký věci by mě samotnou ani nenapadly. Takže pokud vy sami nemáte nějaké stavební zkušenosti, určitě bych k tomu přizvala odborníka.
Odborníka máme domluveného…ale on sám říká, že na to má developer právo, bohužel…jenom chci vědět, jestli jste to tak některá měla…přijde mi to jako hodně neseriózní jednání
Fakt nevím, z čeho to právo vyplývá, ale každopádně je to velmi neseriózní.
A to je už prohlídka před přejímkou? To by snad už měla být i elektrika hotová ![]()
To taky nevím. Ano, je to prohlídka před přejímkou…elektrika je hotová, ale není napojená…to už si musíme udělat sami, když si byt převezmeme…ale taky nevím, jak se bude kolaudovat…ať mi neříkají, že to proběhne po tmě, nebo jenom za účasti baterky…
je to jen o ochotě tam natáhnout reflektor nebo něco
@wewe-ricka A co když pak zjistíte, že rozvody elektřiny jsou v bytě špatně udělané?
Dle inspektora bytu to dáme do zápisu, že nebyla možnost zkontrolovat elektřinu a koupelnu za světla…ale ten přístup mě opravdu zaráží