Konzistence jídla + recepty pro 8,5 měsíční mimi
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
tak malá už jedla rýží, těstoviny, kuskus, jáhly, pohanku, ze zeleniny dýni (ta se neujala), brambory, mrkev, petržel, trošku celeru, brokolici, květák, fazolkový lusky, hrášek, cuketu, špenát, fenykl, kedlubnu, rajčata, růžičkovou kapustu, ..... . Vody už tolik nedávám, k tomu troška másla, někdy udělám jíšku … . Už to zkrátka vypadá trochu jako jídlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme cca stejně staré děti. Dneska měla malá brambor, mrkev, petržel, špenát a hovězí maso. Mačkám mačkadlem na brambory. Jinak hodně děláme dýni třeba s krůtím masem a rýži či kuskusem.
Jinak malá baští zhruba tohle:
Ovoce – meruňky, broskve, jablka, banány, mandarinky, jahody, maliny, švestky, meloun, hrušky, hrozno
zelenina – mrkev, petržel, dýně, květák, cuketa, brokolice, špenát, brambor, kedlub, rajče, kukuřice, hrášek
ostatní – rýže, těstoviny, kuskus, rohlík, chleba, kukuřičné křupky, rýžové kaše, jogurt bílý, žloutek, maso – kuřecí, králičí, hovězí, jehněčí, vepřové, krůtí
Ale já hodně zkouším a vím, že moje dítě na nic nereagovala, tak si i dovolím občas zkoušet věci dřív než je uvedeno v tabulce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chystám se vyzkoušet červenou čočku
Taky mně to přijde stále dokola, ten kuskus je taky dobrý nápad, těstoviny klidně Panzzani- jsou bezvaječné a semolinové.
Z masa nedávám vepřové, to nejíme ani my, rybu jsem taky ještě nezkoušela.
Nepřisoluji, nedochucuji, nehustím a vše mixuji.
Občas přidám UM (např. ke špenátu nebo když jídlo bojkotuje).
Olivový olej přidávám až ke konci, když je jídlo hotové a panenský lisovaný za studena
Ovoce točím pořád dokola : hruška, jablko, banán nebo 100% ovoce frutapura/Hamánek Happyfruit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj-já dělám malému někdy zeleninovou omáčku-bud mrkev nebo brokolici uvařím, vyndám z vývaru,rozmačkám.Pak v tom vývaru povařím trošku maizeny rozmíchané ve studeném UM, přidám do toho tu rozmačkanou zeleninu, pokrájené masíčko a jako přílohu bud těstoviny,rýži nebo bramborovou kaši.Jinak také zkouším různé věci,jak tu psaly holky-hlavně přílohy dost střídám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky dik, ale jak to varite co s cim? napr. mam doma ted kvetak - jak ho udelat? uvarit s masem a pomackat? nebo pridat i brambory?
co s cim kombinujete? nemate nejake recepty?
zakladatelka
- Citovat
- Upravit
holky dik, ale jak to varite co s cim? napr. mam doma ted kvetak - jak ho udelat? uvarit s masem a pomackat? nebo pridat i brambory?
co s cim kombinujete? nemate nejake recepty?
zakladatelka
- Citovat
- Upravit
Já se inspiruji tady
http://www.maminkam.cz/…y-na-prikrmy
Květák bych uvařila s bramborem, s trochou mrkve a dala krůtí či kuřecí maso ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vařím mrkvičku, brambor kuřecí nebo krůtu vše pospolu a mixuju ale ne do hladka malej papá pěkně hlídám sousta a mlíčko jen ráno a v noci, večer kaši a během dne strouhám ovoce jako jablíčko na hrubším struhadle a banán nebo piškot s ovocem no co je po ruce.
- Citovat
- Upravit
Ahoj maminky, prosim o radu. Mam 8,5 mesice holcicku - bastila vzdy hezky - domaci prikrmy i sklenicky (na cestach, vyletech…). ted ji to ale asi prestava chutnat - ani se nedivim. PROSIM co varite svym prckům vy? ja nejak nevim co muzu zkombinovat a jak to pak rozmackat? porad je to u nas dokola brambory+maso, brambory+zelenina… minule jsem udelala kvetak a nechtela ho - pritom z polivky ho basti! jak to vsechno upravujete? ja pomackam vidlickou a naredim vodou z vareni aby to bylo vlacne…
a nemate treba typ na nejake recepty? nevim co muzu davat dohromady a co vsechno uz muze? treba testoviny - bezvajecne?
diky moc za rady a typy jsem uplne bezradna!
jo a jaky olivovy olej pouzivate?