Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nevim jestli to muze pomoct, nebo jestli to teda vubec muze. Ale na koprivku jeste existuje sirup Aerius
Jj je to i na alergickou rymu a tak, ale i na koprivku. Muzou to dite od 1roku, tak si nemyslim ze v tom bude nejakej bo.del
@brumi Zkuste nechodit ven, takhle u mě vypadá reakce na slunce než naskáčou puchýře.
Trpím na ní taky a přijde mi, že to musí odeznít tak nějak samo. Vypozorovala jsem, že je to hodně psychické. Já mám na mazání kortikoidovou mastičku a beru Xyzal - obdobné jako Dithiaden. Dieta byla bez výsledku. Když mi bylo fakt děsně, píchli mi na pohotovosti kortikoidy do svalu, to zabralo téměř okamžitě. Ještě jsem nedávno viděla v čekárně letáček na nějaký gel, který se jí a měl by absorbovat z těla alergeny. Prý je to i na kopřivku, zatím jsem nezkoušela.
Přeji brzké uzdravení, je to zoufalé, znám to ![]()
Po operaci to také může být reakce na narkozu, hlavně bych vše pro konzultovala s lékařem a necpala do něj kde co, abys mu ještě víc neublížila.
Mě to připadá jako pátá nemoc. Prodělala dcera před měsícem. Vyrážka se objevuje až 3 týdny a nic se na to nedává. Musí se počkat až to přejde. Když běhala doma v kalhotkách tak to nebylo moc vidět ale jakmile se zahřála pod peřinou nebo na sluníčku tak se to zase objevilo
Posílám foto pro porovnání. Taky jsem si myslela, že má holka kopřivku
@ančapepča nj jenže nás s tím kontrolovali v nemocnici a za týden znovu dětská primářka že je to opravdu koprivka. Na pátou jsem je upozornila
@cverunka v nemocnici mazali kortikoidy a za chvíli bylo po…Ale domů jsme nedostali. @Aduš8 neboj mám ho pod dohledem doktorů ale přijde mi už to nekonečné. Ještě počkám do pondělí a jinak na kožní, protože jinak už nevím
@brumi snad to bude co nejdřív pryč, ono to může zhoršovat i to horko, jak se potí. ![]()
@Aduš8 on se potí už od narození hodně a vždy je jak rajče po pár min. Hlavně už ať zmizí. Nikdy kopřivkou netrpěl, tak si fakt říkám jestli to není reakce na narkozu nebo jod a tomu vyplachu čím jsem musela 14 několikrát denně čistit ránu a drén ![]()
Prosim taky.o.radu..Syn 3 roky před týdnem na podbřišku. malinko osypany. Myslela jsem, ze z plinky na spani.Pak jel ke svemu otci a vratil mi ho celeho osypaneho.Byl s nim u dr a pry koprivka. V pondeli jsem tam byla jeste jednou a pry koprivka. Davam dithiaden a mazu sudocremem, dle dr..Jenze se to nejak nezlepšuje.pridavam.foto.Dekuji