Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím
chtěla jsem se optat, zda nevíte jak to dál plánují se skolkami? Teď se hlavně řeší skola a o školce nic nepadlo
jsem z toho hrozně smutná, dcera chodí teď první rok do školky a miluje ji…A teď mi doma brečí, že chce za kamarády a tak..hrozně ji to chybí. Jsem s ní ráda doma, ale ona trpí..A nevím, jestli mě ve 3 letech zcela chápe, proč nemůže. Děkuji za odpovědi ![]()
@Diana69! jsme na tom stejne, nestastne trilete společenské dite. Zaroven mam ale velkou obavu z nemoci, hygienicke návyky jsou u techto deti velmi male.
@jahuhudka no ale vydal narizeni o shromazdovani, odstupech a rouskach, ktere jejich chod znemoznuji. Tak by se k tomu nejak postavit měl.
@Cuddy píše:
@jahuhudka no ale vydal narizeni o shromazdovani, odstupech a rouskach, ktere jejich chod znemoznuji. Tak by se k tomu nejak postavit měl.
Vůbec, školky mohou být otevřené, sice myslím do 15ti dětí, ale mohou (a některé fungují)
Stát nemůže do otvírání školek mluvit, protože je nezavřel. O školkách rozhoduje zřizovatel - kraj, město apod. Kdo je zavřel, ten je může otevřít. Spíš napiš email zřizovateli vaší školky, jak to vidí on.
Já mám předškolačku a trpí taky. Chybí ji kolektiv, kamarádi, měli jet na školku v přírodě, nedokončili plavecký výcvik atd. Denně ji vysvětluju, že školka je prostě zavřená.
@jahuhudka tak u nas jeli presne podle těch narizenich, jednu chvili byly ve tride jen 4deti a učitelka, aby splnili 5 osob.
Co jsem viděla z brífinku, má vláda vydat manuál, který když MS splní a zřizovatel to dovolí, tak se bude moct otevřít.. kdy a jak to má vypadat, tam nebylo..
@Cuddy píše:
@jahuhudka tak u nas jeli presne podle těch narizenich, jednu chvili byly ve tride jen 4deti a učitelka, aby splnili 5 osob.
TAk to bylo špatně. Protože školky měli nevím jestli 10 nebo 15 lidí
Když si to všechno pořádně pročtete, tak se dovíte, že školky může zřizovatel otevřít toho 25.5., tak jak se otevře 1. stupeň školy
@Diana69 Naše školka například zavřela na přání rodičů, aby mohli čerpat očr. Předpokládám, že otevřou v květnu, stejně jako první stupeň. Moji dceri je 5let, takze už chápe důvody proč do školky nemůže, ale taky se každý den ptá kdy uz ![]()
Skolky se budou otevírat 25.5. V případě, ze splní, co bude ve vydaném manuálu.
@janoma píše:
Skolky se budou otevírat 25.5. V případě, ze splní, co bude ve vydaném manuálu.
Děkuji!
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.