Koronavirus a zavření školek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81489
4.3.20 13:45
@siminek123 píše:
To teda můžeš počítat dohromady i hrušky s jablkama, taky máš košík ovoce dohromady… :).

A co je tvá obrazná hruška a co jablko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
4.3.20 13:47
@mamina89 píše:
Jinak trošku. lepsi zdroj, než tv nova zde: https://www.ecdc.europa.eu/…us-situation
Citace:„Důkazy z analýz případů k dnešnímu dni ukazují, že infekce COVID-19 způsobuje mírné onemocnění (tj. Ne pneumonii nebo mírnou pneumonii) v přibližně 80% případů a většina případů se zotavuje, 14% má závažnější onemocnění a 6% trpí kritickým onemocněním. Převážná většina nejzávažnějších nemocí a úmrtí se vyskytla mezi staršími a lidmi s jinými chronickými základními podmínkami.“ :mavam:

A třeba ochránit ty starší a nemocné, o to nejde?… Proč by, že? Ty jsi jistě mladá, zdravá, tak proč se bát a dělat nějak opatření, napr. právě kvůli jiným?… No, jo no. Vlastní zajmy, jen vlastní zajmy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41532
4.3.20 13:51
@mamina89 píše:
Jinak trošku. lepsi zdroj, než tv nova zde: https://www.ecdc.europa.eu/…us-situation
Citace:„Důkazy z analýz případů k dnešnímu dni ukazují, že infekce COVID-19 způsobuje mírné onemocnění (tj. Ne pneumonii nebo mírnou pneumonii) v přibližně 80% případů a většina případů se zotavuje, 14% má závažnější onemocnění a 6% trpí kritickým onemocněním. Převážná většina nejzávažnějších nemocí a úmrtí se vyskytla mezi staršími a lidmi s jinými chronickými základními podmínkami.“ :mavam:

tak to se prarodiče, rodiče a onkologicky vážně nemocná kamarádka nemají vůbec čeho bát :think: jsem ráda, že tato informace budí mezi mladými a zdravými takové nadšení, u mě až tak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
4.3.20 13:53
@siminek123 píše:
A třeba ochránit ty starší a nemocné, o to nejde?… Proč by, že? Ty jsi jistě mladá, zdravá, tak proč se bát a dělat nějak opatření, napr. právě kvůli jiným?… No, jo no. Vlastní zajmy, jen vlastní zajmy…

Psala jsem snad jasné, že preventivní opatření jsou ok. Hele, umíš číst?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
4.3.20 13:56
@Keyllah píše:
tak to se prarodiče, rodiče a onkologicky vážně nemocná kamarádka nemají vůbec čeho bát :think: jsem ráda, že tato informace budí mezi mladými a zdravými takové nadšení, u mě až tak ne.

Určitě ne. Zase opět píšeš něco, co tady nikdo neřekl. Stejně, jako u chřipky se samozřejmě rizikové skupiny mají čeho bát. Proto je mi jich i lito. Protože takový onkologicky nemocny člověk nejspíš nesežene ani tu blbou roušku. A proč? Protože v lékárnách nejsou. Jsou totiž vykoupeny kvůli hysterii. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41532
4.3.20 13:57
@mamina89 píše:
Určitě ne. Zase opět píšeš něco, co tady nikdo neřekl. Stejně, jako u chřipky se samozřejmě rizikové skupiny mají čeho bát. Proto je mi jich i lito. Protože takový onkologicky nemocny člověk nejspíš nesežene ani tu blbou roušku. A proč? Protože v lékárnách nejsou. Jsou totiž vykoupeny kvůli hysterii. :mavam:

já do této diskuze přispívám prvně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
4.3.20 13:57
@siminek123 píše:
To teda můžeš počítat dohromady i hrušky s jablkama, taky máš košík ovoce dohromady… :).

Když tě ani evropská data nepřesvědčí asi se není o čem bavit :nevim: jsou to viry, jsou. Proč bych je nemohla míchat dohromady? Mě zajímají data. Ty jsem ti poskytla. Ty žádná nemáš. Máš jen vlastní hlavu a proti té já nehodlám bojovat :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
4.3.20 13:58
@Keyllah píše:
já do této diskuze přispívám prvně :think:

Tak čti i ty starší příspěvky, kdyz na ně máš potřebu reagovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41532
4.3.20 14:06
@mamina89 píše:
Tak čti i ty starší příspěvky, kdyz na ně máš potřebu reagovat :nevim:

nemám potřebu reagovat na starší příspěvky, jen na ten, na který jsem reagovala :think: je to nějaký problém? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
4.3.20 14:17
@Keyllah píše:
nemám potřebu reagovat na starší příspěvky, jen na ten, na který jsem reagovala :think: je to nějaký problém? :think:

Je, protože píšeš něco, o čem tady nikdo nediskutoval a co tady nikdo neřekl… Reaguješ na diskuzi, na příspěvky, které no už jsou. A taky reaguješ na můj příspěvek, tudíž se nediv, že reaguji zpět. Kdyz chceš komentovat něco, co bylo psáno nějakou uživatelkou, přečti si více, než jeden koment, pak to bude dávat smysl… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41532
4.3.20 14:22
@mamina89 píše:
Je, protože píšeš něco, o čem tady nikdo nediskutoval a co tady nikdo neřekl… Reaguješ na diskuzi, na příspěvky, které no už jsou. A taky reaguješ na můj příspěvek, tudíž se nediv, že reaguji zpět. Kdyz chceš komentovat něco, co bylo psáno nějakou uživatelkou, přečti si více, než jeden koment, pak to bude dávat smysl… :mavam:

nic ve zlém, ale já si budu komentovat a číst, co budu chtít. Reagovala jsem na jeden konkrétní příspěvek, protože jsem se k němu chtěla vyjádřit. Kdybych chtěla komentovat něco jiného, tak to udělám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
4.3.20 14:22
@Keyllah píše:
nemám potřebu reagovat na starší příspěvky, jen na ten, na který jsem reagovala :think: je to nějaký problém? :think:

Jinak vytrhla si pouze jednu větu z celého článku a odepsala tak, jako bych snad ja, která ten příspěvek psala, neměla obavu o starší a nemocné lidi. Jelikož jsem přeci ta mladá a silná generace. :nevim: tak to ale není. Stejně jako u jiných onemocnění je tato skupina samozřejmě riziková :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
4.3.20 14:25
@Keyllah píše:
nic ve zlém, ale já si budu komentovat a číst, co budu chtít. Reagovala jsem na jeden konkrétní příspěvek, protože jsem se k němu chtěla vyjádřit. Kdybych chtěla komentovat něco jiného, tak to udělám ;)

Asi nemá smysl se dal o tom bavit… Když ti přijde v pořádku vytrhávat věty z kontextu a komentovat je stylem o kterém tady nebyla ani řeč… :nevim: :mavam: nepiš to ale stylem, že snad já mám takový názor a ten ty nesdilis. tak to totiž není :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41532
4.3.20 14:26
@mamina89 píše:
Jinak vytrhla si pouze jednu větu z celého článku a odepsala tak, jako bych snad ja, která ten příspěvek psala, neměla obavu o starší a nemocné lidi. Jelikož jsem přeci ta mladá a silná generace. :nevim: tak to ale není. Stejně jako u jiných onemocnění je tato skupina samozřejmě riziková :mavam:
:mrgreen: fakt nee, nejsme ve škole, aby mi někdo určoval na co smím reagovat, co mám číst a co mám psát. Napsala jsi příspěvek, já na to reagovala, nic víc, nic míň. Pokud ti to vadí, nic s tím neudělám, to je tvůj boj a tvoje rozhodnutí psát na veřejný web. Já si dál budu reagovat a psát, co uznám za vhodné. A protože jsem nebyla jediná, kdo takto na tvůj příspěvek zareagoval, asi nebude chyba až tak u mě, že? :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
4.3.20 14:27
@Keyllah píše: :mrgreen: fakt nee, nejsme ve škole, aby mi někdo určoval na co smím reagovat, co mám číst a co mám psát. Napsala jsi příspěvek, já na to reagovala, nic víc, nic míň. Pokud ti to vadí, nic s tím neudělám, to je tvůj boj a tvoje rozhodnutí psát na veřejný web. Já si dál budu reagovat a psát, co uznám za vhodné. A protože jsem nebyla jediná, kdo takto na tvůj příspěvek zareagoval, asi nebude chyba až tak u mě, že? :think:

Achjo, stále si to nepochopila… :zed: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin