Koronavirus - být zavřený s dětmi doma?!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21.3.20 12:32

@Šáruší pokud jsou po městě aby dorazili do parku nebo lesa někde kousek a mají roušku je i to v pořádku, ty si ty názory taháš z rukávu, já si čtu zákony a podle těch se budu řídit já policie i armáda a případné soudy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.3.20 12:42

@Hlaholice já jsem asi sledovala jiné tiskovky než Šáruší ale právě doporučovali ten pobyt v přírodě, tady nejde o to že je to pro matky nějak náročnější trčet s dětma v paneláku, což jasně že je - chápu, ale primárně o to že to může trvat 3, 4, 5 měsíců a některé lidi by možnost se nepohybovat zabila a to doslova - fyzicky nebo psychicky. Naše těla ten pohyb a vzduch a Slunce potřebují A TADY je právě ta zodpovědnost národa, vzít si roušku, courat mezi stromy a JÍT DO NEJBLIŽŠÍHO ODPOVÍDAJÍCÍHO POVOLENÉHO MÍSTA DLE ZÁKONA tzn do nejbližšího parku či lesa - tak aby bylo vyhověno tomu, že pohyb omezíš na nezbytně nutný k tomu co je dovoleno (stejně tak je nutný nákup v nejbližším obchodě atp atp. jet nakoupit z Prahy do Pardubic i když nakoupit, jet za příbuzným oklikou přes jinou vesnici ani jet do lesa který se ti zrovna líbí se podle mě nesmí, prostě nejbližší obchod nejbližší park nejbližší a nejkratší cesta a pak je to v pořádku, takto to bylo i vysvětleno a takto to i my děláme a nevymýšlíme žádné způsoby jak to obejít, ale ani nedělám opatření navíc která nejsou nutná, jakože se třeba zamknout na pět měsíců doma když k tomu není žádný důvod a především to není pro nikoho zdravé a prospěšné. Pokud máš roušku a dodržíš odstup od lidí tak udržováním svého těla a imunity v co nejlepším stavu společnosti prospěješ, budeš třeba jedna z těch co nezabere to místo na JIP..
edit. z nějakého důvodu tam ten bod H je a není to aby lidi neremcali (remcají tak jako tak) je tam proto, protože to prostě opravdu žádoucí je, ovšem s rozumem v hlavě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
21.3.20 12:46
@Čtyřlístek2 píše:
@Tejule To chápu, ale děti dobře vědí že musí mít tu roušku teď pořád a všude, ty nejstarší jsou schopny si to sami i přečíst a učit děti obcházet zákony nehodlám. Celý život se snažím žít poctivě i já sama a nepovedu děti k tomu, že když nikdo nekouká, mohou se pravidla porušovat. Neberu ti tvůj názor, ale podle mě není správný. Když nejede žádné auto, chodíš na červenou? A když není v obchodě kamera, kradeš rohlíky? Za mě prostě je li dáno rouška mimo byt vždy a všude, tak vždy a všude. Kéž by byli ostatní stejně uvědomělí, nebyl by svět tak v kopru. Pak si lidi myslím, že když nahází pet lahve do kontejneru na papír KDYŽ JE NIKDO NEVIDÍ tak se nic nestane apod. Nejde děti učit že je někdy v pořádku obcházet nařízení, protože to pak těžko odlišují kdy ano a kdy ne a u těch malých to jen vyvolává debaty jestli je v okolí teď někdo a musí roušku mít nebo nemusí. :nevim: Promiň, chápu že asi nesouhlasíš, ale mně se zrovna tenhle přístup od lidí vůbec nelíbí, že když to „nikomu neublíží“ a „nikdo nekouká“ tak na zákony s–em a ještě to učit děti. :nevim:

Tak ono nejde o to, že se nikdo nekouká, ale že ta rouška zbytečně vlhne a pak již na nic není. Já tedy učím děti přemýšlet, ví, proč si to v tom lese sundavame a není to proto, že se nikdo nekouká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
21.3.20 12:47
@Čtyřlístek2 píše:
@Šáruší pokud jsou po městě aby dorazili do parku nebo lesa někde kousek a mají roušku je i to v pořádku, ty si ty názory taháš z rukávu, já si čtu zákony a podle těch se budu řídit já policie i armáda a případné soudy

ano, matka s dítětem třeba. Ale už ne dvě matky s kočáry. A to se reálně děje úplně v pohodě. Vídám to denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
21.3.20 13:07

@Čtyřlístek2 Já nemám problém s tím, že tam ten bod je, ale opravdu mi schází nějaký ten výklad, když je formulovany tak obecně. Včera jsem byla na nákupu cestou (což je cca 100m) jsem potkala několik hloučku lidí na louce. Běžně tam člověk nikoho nepotká a včera tam bylo lidí jak na Václaváku. Přitom tu mají snad úplně všichni zahradu. Kolem dokola vesnice je všude les, ale ne, všichni nalezou na jednu louku, většina z nich kvůli tomu musela projít větší část vesnice. O zážitku z obchodu raději nemluvit. Spousta lidí evidentně neřeší, co je bezpečné, ale co je v případně nějak okecatelne. Proto si myslím, že by k tomu měl být alespoň trochu nějaký výklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.3.20 13:20

A jen tak k té Itálii… je velmi snadné si dohledat data, když nevěříš datům s Číny tak i z té Itálie - k pátku večer tam měli 4032 mrtvých z 60.480.000 obyvatel Itálie na koronavirus. Ovšem, kolik lidí z těch mrtvých by v tom období, nebo krátce poté zemřelo stejně na přidružená onemocnění - de facto tyto lidi bys měla odečíst, protože pokud jsou oběti pacienty s rakovinou v poslední stádiu, s mrtvicí, embolií, vážnými problémy se srdce, kde je smrt otázka týdnů, je pak trochu zkreslující říct, že to byl koronavirus, bez něj by třeba zemřeli o měsíc později. Je to smutné, zkrátilo jim to život, ale je otázkou, jestli je PŘÍČINA smrti opravdu koronavirus. Dále je taky dobré se podívat na to, že z těch 4032 mrtvých k pátku večer bylo pouze 73 osob mimo důchodový věk, respektive do 60ti let (Italové chodí do důchodu cca ve věku 62let), takže 73 osob bylo do 60ti let z těch co zemřeli a 3959 lidí bylo nad 60 let, s ohledem na Italské důchody tedy bez těch dvou roků v důchodovém věku, i kdybys za ty dva roky těch třeba 59 lidí odečetla ještě, tak 3900 lidí ze 4032 byli důchodci, kteří na to zemřeli a to prostě a jednoduše proto, že mají svá těla už starší, opotřebená, byli převážně jinak nemocní, ti co zemřeli, imunita je oslabenější, to je příroda, bohužel a neříkám, že to není smutné, ale je to přirozené. Věřím že i ti lidé 60-100 let jsou radši když umírají oni, než jejich děti a vnoučata. A to v té Itálii je to teď s lékařskou péčí fakt moc složité a bylo daleko složitější než u nás i před koronavirem. Takže pokud přičteme kvalitnější zdravotnictví, více lůžek, více JIP, nižší průměr. věk populace u nás, tak i při stejně rapidním rozšíření jako v Itálii by ta čísla mrtvých měla být přesto u nás minimálně nižší, jako tam z těchto faktů to logicky vyplývá a tedy bychom měli v těch nižších věkových skupinách snad úmrtnost naprosto minimální (ale ani v Itálii na to NIKDO pod 30 let nezemřel přes ten mazec co tam s tím teď mají). Na druhou stranu pokud řádí silná viróza asi se smrtím starých nemocných lidí které urychlí nejde úplně vyhnout, ale opravdu mi vadí když to někdo srovnává s válkou, vymícením lidstva, globální katastrofou apod. Jsou nemoci na které umírají lidé mladí a třeba 60% nakažených, jsou a existují a jejich propuknutí v pandemii je reálně možné, reálně hrozí třetí světová válka, neměli bychom prostě koronavirus srovnávat s opravdu nebezpečnými riziky tohoto světa, není to sranda, ale není to přirovnatelné k moru, nebo válce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
21.3.20 13:20
@Cuddy píše:
Tak ono nejde o to, že se nikdo nekouká, ale že ta rouška zbytečně vlhne a pak již na nic není. Já tedy učím děti přemýšlet, ví, proč si to v tom lese sundavame a není to proto, že se nikdo nekouká.

To ale nebylo myšleno, tak, že když někdo nekouká, když je možnost a si s dětmi sama, takat do tu roušku sundaji, vlhne, mnozí se v ní baterie a celkově to není ok. To není porušování pravidel / zákonů. Tvá rouška chrání mě a má chrání tebe… Todle mluví za vše ne?@Čtyřlístek2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
21.3.20 13:25
@Tejule píše:
To ale nebylo myšleno, tak, že když někdo nekouká, když je možnost a si s dětmi sama, takat do tu roušku sundaji, vlhne, mnozí se v ní baterie a celkově to není ok. To není porušování pravidel / zákonů. Tvá rouška chrání mě a má chrání tebe… Todle mluví za vše ne?@Čtyřlístek2

Nerozumím. Má rouška tě bude chránit jen pokud bude suchá. Takže ji máme na cestu k lesů, tak ji sundame, nikoho tam nepotkame a nasadíme ji zase na cestu zpět. Sundame ji proto, že je zbytečné ji mít v lese a proto, aby fungovala tam, kde to zbytečné není. Čtyřlístek psal, že ji mají pořád, protože nařízení… A my ji pořád nemáme, protože přemýšlíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.3.20 13:36

@Hlaholice @Moise ženy ale v tomto já jsem s Vámi naprosto za jedno, ven se má chodit individuálně v rámci jenom těch co spolu bydlí, určitě ne s kamarádkou, určitě ne hloučky na louce, tam prostě klidně jsem pro pokuty a bez diskuzí, já jen zastávám ten pobyt v přírodě protože je fakt na imunitu dobrý a vhodný a v tom zákoně jednoznačně i povolený, očůránky kolem toho nepraktikuju a ani neomlouvám - viz co píšete vy dvě :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.3.20 13:42

@Cuddy o tomhle je zbytečné se hádat, já ti povím, že jsem byla na tolik aktivní, že jsem při té hodinové procházce v lese nesla roušky navíc a dokonce je vyměnila.. stálo mě to asi 5 vteřin času a dělám to pro své čisté svědomí. Určitě nebudu nikoho odsuzovat že má hluboko v lese děti bez roušek, tohle není moje starost. Jen jsem přijala fakt, že některé logické věci - třeba že rouška v lese je trochu zbytečná, nebo že manžel rodící manželky na tom bude s koronavirem stejně jak ona takže by se dalo ošetřit aby tam mohl s ní být, že prostě to vše nebude teď honem vymyšlené dokonale a do detailu, ale politiky za toto nesoudím, je to složitá situace a snaží se většina lidí jak umí včetně nich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
21.3.20 13:52
@Cuddy píše:
Nerozumím. Má rouška tě bude chránit jen pokud bude suchá. Takže ji máme na cestu k lesů, tak ji sundame, nikoho tam nepotkame a nasadíme ji zase na cestu zpět. Sundame ji proto, že je zbytečné ji mít v lese a proto, aby fungovala tam, kde to zbytečné není. Čtyřlístek psal, že ji mají pořád, protože nařízení… A my ji pořád nemáme, protože přemýšlíme…

Jj ja to blbě citovala, chtěla jsem citovat čtyřlístek a tam se citoval jen tvůj příspěvek, se kterým na 100% souhlasím. Proto jsem ji dole označila… 🙂 Máš ve všem pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
21.3.20 14:02

@Moise Někde jsem to četla v nějakém přehledu WHO, ale bylo to pozdě v noci tak už nevím kde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40536
21.3.20 14:16

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
21.3.20 15:21

https://www.novinky.cz/…din-40316771

od minuty jedenáct Babiš a od minuty 19 Hamáček, tam jasně říká, že to není domácí vězení, ale že si lidé mají jít do práce, nakoupit a pak být doma. Můžete si to pustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.3.20 15:31

@Šáruší a? jakože tím že nepřečetli ten zákon celý v telce tak jeho polovina neplatí? Nechápu o co ti jde? To se tak strašně bojíš že chceš všechny donutit aby se nešli projít do lesa a nějak tě nenakazili? Tak seď doma ty a nic nechytneš. Nechápu tvoji snahu to prostě zveličit za každou cenu, dáno je co je psáno, i kdyby v televizi skákali po hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí