Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Šáruší já je vidím jako bonzáky, tečka. Stejne tak nechápu k čemu ty roušky jsou když proti covid nechrání. A to prostě nechrání. Jen ffp2 a ffp3. Zákaz vycházení je dle mého taky blbost a jen se nám to vrátí jako bumerang.
@lachtanice86 píše:
@Šáruší já je vidím jako bonzáky, tečka.Stejne tak nechápu k čemu ty roušky jsou když proti covid nechrání.A to prostě nechrání. Jen ffp2 a ffp3. Zákaz vycházení je dle mého taky blbost a jen se nám to vrátí jako bumerang.
ale tu roušku přece nenosíš jako ochranu pro sebe před koronavirem
zářná ukázka toho, proč to musí být příkazem…
Deti to na obliceji mit nebudou (1rok a 2roky), takze jsme doma, nebo na zahrade. Kdybych nemela zahradu, tak jedeme nekam do lesa.
My chodíme ven, s rouškami dojdeme k nejbližšímu lesíku a polím a tam si je sundáme. Dceri 4,5 rouška vadí, ale chápe, že bez ní ven jít nemůže. Nicméně absolutně nechápu a nerespektuju povinnost nosit roušku i v přírodě a tam, kde se dá lidem zdaleka vyhnout. A to říkám jako člověk, který hysterci, má nakoupené respirátory FFP3 pro případ nutnosti jít na nákup, někam, kde je více lidí a udělanou zásobu potravin. Rouška chrání ty ostatní před jejim potenciálně nakaženým nositelem. A když není koho nakazit, ztrácí rouška význam. A sorry jako, ušila jsem několik roušek, které poctivě budeme nosit v obydlené oblasti, kde je možnost, že někoho potkáme. Ale mimo mě nikdo nedonutí. Životnost jedné roušky je cca 2 hodiny, než zvlhne a stává se neúčinnou a naopak i nebezpečnou pro nositele. Takže nevím, kolik bych těch roušek asi měla našít, že? Takže asi tak. Jo a ještě mi nedá, že nemůžu z toho, že zrovna ti, co z toho měli z počátku největší prdel, jsou teď za ty největší mravokárce v oblasti nošení roušek. Hlavně že ještě minulý týden vysedávali po hospodách a korona děsná sranda, haha. A teď na FB profilovky a moudra k rouškam. ![]()
@lachtanice86 píše:
@Šáruší já je vidím jako bonzáky, tečka. Stejne tak nechápu k čemu ty roušky jsou když proti covid nechrání. A to prostě nechrání. Jen ffp2 a ffp3. Zákaz vycházení je dle mého taky blbost a jen se nám to vrátí jako bumerang.
Kdyby ti děcko jak říkáš sneslo roušku, tak tolik kolem sebe nekopeš… Tak mu to pořádně vysvětli a když to neumíš, dřepte si doma ![]()
Zdar všem „bonzákům“ ![]()
Chodíme ven skoro každý den, mám skoro dvouletacka, chodí s rouškou, jinak to nejde
bydlíme na sídlišti, tak vždycky kousek na louku, teď jak bylo teplo tak s dekou a s hračkami byl skoro celý den na balkoně, tak aspoň tak
mezi lidi nechodíme, nákup nám vozí, za povinnost nosit roušky jsem moc ráda, protože pořád lidem nedocházelo, že se chráníme navzájem ![]()
Ano, moje deti jsou doma. Maximalne se jdou projit po zahrade a pouzivali nakrcnik. Ven si vezmou domaciho kocoura a projdou se chvilku, at jim slunko da energii a odpocinou si od ruznych ukolu, ze opravdu jim zaberou hodne casu.
Teprve dneska jsme pro ne dovezli usite rousky. Ale do obchodu nebo mezi lidi je ted nebereme.
Jsou pouze doma a chvilku na uzavrene zahrade, kde nikoho nepotkaji.
@lachtanice86 píše:
Já chráním tebe a ty mě…
To co ti vyjde z úst se zachytí dočasně na roušce a nerozptýlí to do okolí..
Není to 100% ale furt je menší možnost nákazy než normálně.
My chodime oba dal do prace. Ja si delam vic praci doma a do prace chodim na porady nebo vzit si dalsi praci domu. Muz jde zitra normalne na turnus. Ale deti nikam nebereme. Neni duvod.
Holky, jak tak čtu jak „naložíte děti do auta a jedete do lesa“ obávám se, že si ten úplný zákaz nakonec vykoledujeme. ![]()
Já vím, že je to těžké. Ale už teď se chytají hlídky zastavovat lidí a ptát se kam jedou…
@Mauša5218 Dítě beru jen na zahradu. Hned za zahradou máme les, takže bych ho mohla vzít i tam, ale přijde mi to zbytečné. Chtěl by běžet za dětmi, které by tam viděl a horko těžko bych mu vysvětlovala, proč to nejde.
@Bábrdl píše:
Holky, jak tak čtu jak „naložíte děti do auta a jedete do lesa“ obávám se, že si ten úplný zákaz nakonec vykoledujeme.Já vím, že je to těžké. Ale už teď se chytají hlídky zastavovat lidí a ptát se kam jedou…
Tak říkali, že do lesa můžeme ne? To větší dav je u pošty než v lese.
Vsadím boty že jakmile bude nad 1000 oficiálně nakaženych, stejně to zavřou.
I když jich neoficiálně běhá pár tisíc
@lachtanice86 píše:
Ty jsi jako můj kolega. Ten taky řval, že on to v pohodě dá a když nechrání rouška jeho, proč by ji měl nosit, že baby a dedci jsou mu ukradený…
A když jsem mu vysvětlila, že se snažíme předejít přehlcení zdravotnictví a systému, tak mi řekl, že by stačilo opatření, že nikoho 80 + nebudeme ventilovat a jen mu podáme leky, aby se mu hezky umíralo. A že se tim vyřeší i bytová krize, že staří lidé blokují byty v Praze a baráky na vsi, co se dají prodat. A že už si svoje užili. ![]()
Na to není, co rict ![]()
@KahlanAmnel píše:
Tak říkali, že do lesa můžeme ne? To větší dav je u pošty než v lese.
Vsadím boty že jakmile bude nad 1000 oficiálně nakaženych, stejně to zavřou.
I když jich neoficiálně běhá pár tisíc
Já vím. Ale říkali zdravotní prochazky. Taky bych někam vyjela, taky mi hrabě.
Ale lidí prostě vyrazí na výlety, je hezky. Až se to zítra zkazí, budou víc sedět doma.
Bojím se, že ano.