Koronavirus - být zavřený s dětmi doma?!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19986
20.3.20 09:26

Roušku nesnese, ale do mesta si to netroufnu. Takovych bonzaku za okny, takže jedině do lesa nebo na pole

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
626
20.3.20 09:30
@Tinaaaaaa píše:
Chodíme jako obvykle na procházky do lesa a alejí, během pár hodin potkám max. 3 lidi. Všichni roušku (já pochopitelně taky, malýmu dávám přes pusu nákrčník). V tomhle má vesnice se spoustou zeleně okolo dost výhodu

Já právě zkoušela klasickou dětskou roušku, ale malej dostal záchvat a už se na ní nechce ani podívat :roll:
Tak nevím co s tím, přez pusinku nic nesnese, ani když vidí mě… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.3.20 09:33

Díky bohu za zahradu, jinak by mě dráčata už dávno zničili. Úplně stačí jak chybí kamarádky… Dvouletá roušku absolutně odmítá, má hysterák i když si ji nasadíme my… :? Tak jen doufám, že s ní nebudeme muset nikam jít…

• Citovat
  • Upravit
33005
20.3.20 09:34

Bereme deti na kolo, brusle, na prochazku tam, kde nejsou lidi. Vyvetrat se musi. Povinnost a duvod nosit rousku chapou, alespon s tim neni problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
20.3.20 09:34

Kristovanoho - buď ráda, že jsou doma a chrání tě tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
20.3.20 09:38

Ano, chodíme ven, jaky kdykoli jindy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
20.3.20 09:44

My máme obrovskou zahradu, za ní velké pastviny a les, takže děti jsou venku neustále, i se běžně projíždějí na koních. Mají to jako takové prázdniny, jen bez kontaktu s jinými. Takže v tomhle problém u nás není, do města je nepouštím a nepustím klidně dalšího čtvrt roku. Tam jedu já jednou za 14 dnů nakoupit. U nás problém není, roušky nenosíme ani u nás na zahradě, ani za zahradou v lese. Kdybych bydlela ve městě, prostě bych naložila děti do auta a jela s nimi někam za město. Kdysi jsme to tak dělávali, když byl bráška malý, byl astmatik, ve městě se dusil, vždycky po obědě máma udělal svačinu, vzala deku, naložila nás do auta a jeli jsme 20km na hory, tam jsme rozložili deku a celé odpoledne si hráli tam. Takhle nějak bych to praktikovala, kdybych bydlela ve městě v bytě a jen trochu by to v nějaké dojezdové vzdálenosti šlo. Bohužel se obávám, že i ty dvouleťáky budete muset naučit na roušky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
20.3.20 09:47

Teď jsme byli dva dny s dětmi doma, ale už se to nedá. Večer jsem se pochlapila a ušila dětem roušky. Šila jsem je skoro do tří do rána. Už s nimi musím jít ven. Jsou obě hyperaktivní. Berou na to léky, tak to jde, ale mladší má poruchu spánku a jak jsme teď nechodili ven, tak mi do noci nespí, i když bere léky na spaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
20.3.20 09:48
@lachtanice86 píše:
Roušku nesnese, ale do mesta si to netroufnu. Takovych bonzaku za okny, takže jedině do lesa nebo na pole

hele, je povinnost rouška chrání ty ostatní, i malinké děti jsou hrozbou, pokud budou nakažení, budou to šířit. Pokud to dítě nesnese roušku a nelze mu to vysvětlit, tak se s ním prostě nemůže chodit mezi lidi. Zatím nám dali možnost chodit do přírody, pořád ještě mohou přitvrdit. Snese nesnese je prostě zodpovědnost rodiče, ne okolí. Okolí se logicky snaží chránit samo sebe. Když dítě nemá roušku, a bylo by infekční, tak to roznese i po chodbě v baráku, a ten virus tam prostě bude nějakou dobu. Tebou označení lidé za bonzáky jsou v právu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.3.20 10:01

@Mauša5218 nemám možnost jít ven, jsme v karanténe :think: protože to asi kdosi dotáhl do školky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
20.3.20 10:14
@Mauša5218 píše:
Ahoj holky, chci se zeptat, jak to máte. Chodíte s dětmi ven, nebo jste doma? Já mám 2 leťáčka, že by si dobrovolně nechal roušku nehrozí, ale i přez to, jednou za dva dny, vyrazíme v dopoledních hodinách na procházku. Bydlíme v garsonce, takže moc prostoru zde není. Park máme sice dost z ruky, ale čerstvý vzduch je potřeba. Ptám se hlavně proto, že venku většinou potkám jednu maminku s díťetem a pak už jen pejskaře. To jste vážně všichni pořád doma? Děkuju za odpověď a ať už je tohle všechno brzy za námi!

Dítě z roušky není na větvi, ale prostě si ji nasadí. Můžeš si hrát s ním na piráta. Zavázat mu šátek. Ne roušku. Pětileťák by byl za chvíli na zabití, kdyby dřepěl celé dny doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
20.3.20 10:19

Ne, jsme na 2h procházce v lese, kde si tu roušku sundame..po městě nechodíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
20.3.20 10:22

My jsme doma. Domluvili jsme se, že vyklidime alespoň balkón a děti tam budou odpoledne skotačit, to tam svítí slunce. Zatím se tam pěstují venkovní bonsaje, tak ty odvezeme na chatu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
20.3.20 10:24

Nechodím, máme uzavřené město v karanténě a zákaz vycházení a i když máme zahradu, už se tu našlo pár jedinců, kteří si stěžovali, že si lidé zametají chodníky a upravují zahrady. Takže drepime doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
20.3.20 10:25

S rouškou dojdeme k nejbližším polím a tam si je sundáme. Nasazujeme jen, když potkáme jiné lidi. Děti ale takhle mimo beru obden, jinak jsou na malé zahrádce. Psa ale jednou denně aspoň na hoďku vzít musím, zahrada mu na unavení nestačí, byť tam unavujeme psychicky různými hlavolamy nebo cvičením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí