Koronavirus máte strach?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4215
27.1.20 16:25

No, moc klidná nejsem. Dokud to nebylo tady… Ale na tý Moravě prý má horečku, přijel před 14 dny, tak jestli to má, tak už to mohl naprskat bůhví na kolik lidí. Já tedy zatím do zásoby nenakupuju. Dneska jsem byla v lékárně taky nakoupit, protože se mi osypal synátor - asi potravinová alergie. No, dcera sice kašle, ale mašírovala do školy… Ale moc klidná fakt nejsem :( A to jsem měla chřipajznu poprvé a zatím naposled někdy před 10 lety a ještě byla ke všemu bakteriální, takže jsem ji léčila a vyléčila antibiotikama. Ale spíš se bojím o děti, no. Syn měl loni v dubnu zápal plic, i když je očkovaný na pneumokoka, tak se bojím, aby tohle svinstvo nechytil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.1.20 16:30

Pracuji u ditka, ktere ma momentalne mamu na navsteve doma ve Vietnamu. Behem pristiho tydne se ma vratit sem. Snad bude ok a vrati se bez potizi. Ve Vietnamu si nemyslim, ze hrozi nakazeni, ale cestou zpet se muze nekde stat zadrhel. Snad ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
27.1.20 16:32
@Pam12 píše:
Kolik jsi tech respiratoru objednala? :think:

20. Ale my máme dům a kolem celkem pozemek. A můžeme pracovat oba dva z domu, tak kdyby fakt bylo nejhůř, zůstaneme prostě doma. Tak jen aby bylo, když by se fakt někam muselo. Úplně nechci pakatět, nedělám zásoby, jen dokoupím běžné léky. A holt mám respirátory místo botiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
27.1.20 16:36

@Kelsey Ve Vietnamu už je taky nakažený, nevím, jestli jeden nebo dva.

Uvědomte si, že v Číně si s hygienou hlavu nelámou. Ať už trhy apod. Prý se vědělo už dřív, že v té provincii je virus, ale vláda zatkla novináře, kteří o tom chtěli psát a udělali v tom městě ohniska banket pro tisíce lidí, kteří si dávali jídlo z jedné mísy, aby strana ukázala, že je to tam ok. Údaje o nemocných jsou prý uměle snížené. Má to být i 2× tolik.
Tady to snad nebude tak hrozné, máme dobré hygienické návyky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
27.1.20 16:58
@vbarav píše:
@Mysticlipstick co teda vím na Sars treba není vakcína do ted a vůbec netuším k čemu by jim bylo v lidech vyvolávat paniku, kdyby jste si lépe všimala naopak se snaží lidi stále upokojovat řečma „bude to dobrý“.. zadnej stát teda paniku podle me nechce to se jim nikdy nehodí, protože by to mohlo vést až k treba k rabovani apod.
A jeste by me hypoteticky zajímalo kolik z tech co se tu asi popadaj z te situace za bricho a placaj se do hrudi jak je to v pohdoe, by nakonec v panice behalo po kramech, právě pro tu ne připravenost, já nepanikarim, právě proto že se připravujeme, ale myslím, že ti co právě takle delaj ramena a jsou nepripraveni nakonec panikari nejvic prave proto, že maj doma s prominutim houbelec 😂.. A pokud to nevypukne tím líp, ale rozhodně nebudu litovat, že jsem případně byli aspon částečně připraveni, ale ten kdo se nepripravi a vypukne to litovat určitě bude.. Nicméně se modleme at se celá situace zvládne dobře

Do tyhle stupidni konverzace se vlakat fakt nenecham :lol: na to mam malo casu, promin :lol: No a asi se budu muset smirit s tim, ze doma nemam 20 kilo mouky a zasobu rousek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
27.1.20 17:01
@Netopirek píše:
Ono tolik těch hysteriků nebude. Jen se Dík netu zvládají scházet na jednom místě :mrgreen:

Hele ja do vcerejska o zadnym koronaviru ani nevedela, asi to bude tim ze necumim na tv a nesjizdim seznam :lol: Hned by ty lidi byli stastnejsi kdyby delali neco bohulibejsiho :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
27.1.20 17:03
@Mysticlipstick píše:
Hele ja do vcerejska o zadnym koronaviru ani nevedela, asi to bude tim ze necumim na tv a nesjizdim seznam :lol: Hned by ty lidi byli stastnejsi kdyby delali neco bohulibejsiho :D

Já to zjistila až díky téhle diskuzi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
27.1.20 17:05
@aiwwa píše:
Ty jsi moje krevní skupina. :kytka:

Jsem rada :kytka: no kazdopadne bych ted chtela vlastnit nejakou tu fabriku na desinfekcni prostredky bo tak neco :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
27.1.20 17:07
@KahlanAmnel píše:
My si dnes objednali ffp3 roušky..a budeme sledovat situaci..
A včera jsme se podívali na film,,nákaza z roku 2011 a pane jo, jako by to někdo tušil. Ten film je jak kdyby někdo natočil o této situaci s předstihem.
:lol: :lol: :lol: Nechcete zalozit fanclub???
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
27.1.20 17:08

Mít zásoby trvanlivých věcí, které člověk běžně používá, je dobrý nápad v každém případě. Pokud na to má člověk prostor, má tenhle postup v podstatě jen samé výhody, zvlášť když se spojí s nějakou slevovou akcí a ušetří se při něm i peníze. Ono nejde ani tak o to, že by tady udeřila zítra nějaká opravdu nebezpečná pandemie, ale právě o tu paniku, která by se spustila, kdyby to jen hrozilo.

Kolikrát stačí, když jsou na den nebo dva přes svátky zavřený obchody. Rohlík byl těsně před Vánoci totálně vybrakovaný, protože všichni nakupovali, jako by se krámy zavíraly na měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
27.1.20 17:10

@MrsNorris
Já se taky víc obávám paniky než, že by něco došlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
27.1.20 17:13
@vbarav píše:
@aiwwa ja si ale respirator nekupuju, dle myho je to nakoenc k ničemu, jak jsem tu psala udelam menší zásoby potravin a léků (což se nikdy neztratí) a berem vitamíny.. Což teda ale nikde nepsali nebo teda osobně sem to neslysela, ale usoudila jsem tak sama z logických důvodu, který tady nemusim vypisovat nebo jo? A myslím že se tady stále zmiňuje panika, ale já v nakoupeni respiratoru pokud to někdo vyhodnotí jako potřebný vidím připravenost ne paniku, až vypukne panika určitě to poznáme všichni, a jak už jsem tu psala několikrát se normálně stalo, že běžně dostupný léky došly, takže se to může stát i ted s ještě větší pravděpodobnosti.. V panice nejsem, ale upřímně mám obavy a kdo nemá tak mě dost překvapuje a jak říkám, ten pak bude v panice, protoze ja celej život razim štěstí přeje připraveným.. a je to jak se vším taky se rozhlidnete na přechodu, aby vás neorejelo auto ne? Taky nepujdete na návštěvu k nemocnýmu? A to samy se na určitý situace člověk normalne připravuje a prijde mi to jako správná prevence že právě všichni nakupujou ted, kdy panika není pomalu a v klidu a jeste s jasným uvažováním, než tam pak nabehnout jak hyena a prat se o poslední mouku.. Je to i skvělá prevence prave proti šíření víru, protože čím mín lidi pak poleze ven tím min se nich nakazí, tím min nakazí další.. a třeba se to tu ani nerozjede ja nerikam, že jo to neví ani nejlepší odborníci a ja ani odborník nejsem.. Ale je to to samy jak kdyby mi řekli, že nám tady v lese běhá medvěd taky se nebudu smát a říkat ježíš na ty nove nás zase plasej a půjdu na houby nebo vy jo? Naopak si myslim, že spoustu věcí nevíme to by se spíš dalo předpokládat, než že nás tady zastrasili asi aby z toho měli dobrej den nebo nevim z jakyho důvodu, neřekli by nám ani kdyby na nás letěl meteorit.. Takze tak
@baimoli píše:
Někteří se zřejmě telepaticky přesunuli do samého epicentra nákazy a chovají se podle toho :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: Ja jsem se tu zas hezky zasmala a tak jsem si prodlouzila zivot :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
27.1.20 17:14
@Šáruší píše:
Jaké konkrétně kupujete do zásoby léky? Léky na horečku, jasně. A co dál?

Mast na hemeroidy, prej to pomaha, ale musis si to namazat na chleba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
27.1.20 17:16
@Mysticlipstick píše:
Do tyhle stupidni konverzace se vlakat fakt nenecham :lol: na to mam malo casu, promin :lol: No a asi se budu muset smirit s tim, ze doma nemam 20 kilo mouky a zasobu rousek :lol:

Aspoň někdo :palec: Někteří jsou holt náchylnější podlehnout davové hysterii :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
27.1.20 17:17
@Mysticlipstick píše: :lol: :lol: :lol: Ja jsem se tu zas hezky zasmala a tak jsem si prodlouzila zivot :lol:

hahaha :lol: štěstíčko přeje připraveným :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí