Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více
Ve čtyřech letech už by si ho mohl přetahovat sám. Klidně zase mázni a nech ho to uvolnit.
@unuděná já vím, že to jsou kortikoidy.. ale nechci řešit nějaký chirurgický zákrok. Já se bojím spíš toho, aby mu pak nějak zase předkožka nepopraskala, nezjizvila se nebo tak.
tak v ramci myti by se melo denne pretahovat a tim se zamezi opetovnemu stazeni. Ja u kluka balooning resila tim, ze po umyti jsem promnula spicku bepanthenem baby a jemne zaperovala kuzickou - zkusit pretahnout, ale jen lehounce, zadna sila
@hospodki Ano, při mytí děláme, jen to pořádně nejde, takže jen opatrně. Pomohlo vám to na ten balooning? Případně za jak dlouho?
Ano, chtelo to pravidelne denne i jsem se musela na netu dopidit jak presne ho mam vzit, aby neprokluzoval (malej a mekkej). Resila jsem to okolo 2 a ctvrt kdyz mel a nejaky posun treba 2-3 tydny. CCa 4 mesice nez se ukazala cela spicka. Stacilo na vikend u prarodicu a hned bylo videt, ze se to zase horsi.
Ahoj holky, syn 4r dostal před půl rokem kortikoidovou mast na předkožku, ne že bychom chtěli aby mu mermomocí šla přetáhnout, ale když močil, nafukovala se mu. Žádné bolesti či jiné obtíže ale neměl. Na obřízku to prý nebylo. Nicméně po masticce to bylo úplně super, jen jsem se bála úplně přetáhnout. Je to pár týdnů, co se mu zase začala předkožka trochu zužovat. Myslíte, že když znovu začnu na pár dnů mazat a pretahnu úplně, že už to vydrží a nezačne se zase zužovat? Já právě předtím nepretahla úplně, protože jsem se bála, aby ho to nebolelo.