Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
tak já jsem používala na oba koupel Batole,jen trochu stříknu do vody a už nic.Po koupání jsem mazala většinou tím,co nám předepsal doktor,protože jsme měli trochu ekzém.Když byla pokožka OK, mazala jsem olejíčkem Aviril baby,mně to krásně voní a Vojtík měl kůži krásnou(je dobrý i na ty šupinky ve vlasech u mimíšů).Když bylo něco zarudlého,nasypala jsem obyč.zásyp a zmizlo to přes noc(třeba pod krkem nebo podpaždím).Na zadeček každý den preventivně miniaturně bepantenu a ještě ho neměl opruzený. Šampon používám až od roka johnsonś s kondicionérem,abych malou vůbec rozčesala.
Teď umývám obě děti už mycím gelem Babylove z DM drogoše, je bez mýdla a má dávkovač s pumpičkou,tak se mi to dobře používá,protože mám volnou jen jednu ruku.Stojí ho půllitr tuším kolem 100,–.
A koupu každý den,ne dlouho,jen tak opláchnout,protože pod krkem, na rukách a pod pažema má vždycky něco pěkně páchnoucího,co si nastřádal.A taky kvůli tomu,že ví,že po koupání se jde spinkat.
Tak takhle u nás.
Jitka
Ahoj,
tak já jsem používala na oba koupel Batole,jen trochu stříknu do vody a už nic.Po koupání jsem mazala většinou tím,co nám předepsal doktor,protože jsme měli trochu ekzém.Když byla pokožka OK, mazala jsem olejíčkem Aviril baby,mně to krásně voní a Vojtík měl kůži krásnou(je dobrý i na ty šupinky ve vlasech u mimíšů).Když bylo něco zarudlého,nasypala jsem obyč.zásyp a zmizlo to přes noc(třeba pod krkem nebo podpaždím).Na zadeček každý den preventivně miniaturně bepantenu a ještě ho neměl opruzený. Šampon používám až od roka johnsonś s kondicionérem,abych malou vůbec rozčesala.
Teď umývám obě děti už mycím gelem Babylove z DM drogoše, je bez mýdla a má dávkovač s pumpičkou,tak se mi to dobře používá,protože mám volnou jen jednu ruku.Stojí ho půllitr tuším kolem 100,–.
A koupu každý den,ne dlouho,jen tak opláchnout,protože pod krkem, na rukách a pod pažema má vždycky něco pěkně páchnoucího,co si nastřádal.A taky kvůli tomu,že ví,že po koupání se jde spinkat.
Tak takhle u nás.
Jitka
Ahoj,
my používali první měsíc slunečnicový olej z lékárny, ale mrňous voněl jak smaženka, tak jsem koupila Niveu. I koupel i olej, krásně mi to voní a pokožku má heboučkou. Při koupání žádný mydlení, jen cvrknu trochu tý koupele do vany.
Koupeme každý den, líbí se mu to, ale i kvůli režimu, koupání je pro něho takový spouštěč únavy, vždycky když ho po koupání masíruju, tak už pofňukává a při oblíkání už je pomalu řev jak se mu chce spinkat. No a při kojení pak vytuhne a máme uspáno:)
Ahoj,
my koupeme Janinku asi od 2m denně (do té doby obden), jen v čisté vodě, bez jakékoliv kosmetiky, ani mýdlo nepoužíváme. Myslím, že tak je to nejlepší, snížíš na miminum riziko alergíí, problémů se suchou kůží, protože se s tím dokáže vypořádat sama:)
Koupání (hlavně v těhle vedrech) zdar!
Suzetka
Koupeme taky každý večer v rámci rituálu. Mydlíme pokaždé jen ruce a plenkovou oblast, jednou za týden celé tělo. Do vody ve vaně nepřidáváme nic, připadá mi to zbytečné. Po koupání občas namažu olejíčkem. Měli jsme Weledu, teď mi vyhovuje i česká nealergenní kosmetika Altermed( z lékárny).
Veru
Ahoj,
my používáme od narození výhradně kosmetiku SebaMed a moc nám vyhovuje. Nedovedu si představit, že bych Matýska nekoupala každý den, když jsou teď ty horka. Za celý den se zpotí, občas ublinkne a jak má dvě bradičky, tak se tam dost potí, takže důvodů k dennímu koupání je víc.
V porodnici jsme užívali Johnsonns a nebyl s tím problém, ale jelikož SebaMed užívám i pro sebe, tak jsem se pro něj rozhodla i v případě Matýska.
Milli + Matýsek
Ahojda, my od narození koupali každý den v Nela Batole a mazali olejíčkem Aviril, klasika. Na 3 měsících se Dájoj udělal trochu koj. ekzémek, tak jsme začli koupat tak 1× za 3 dny, do vody jsem přidávala Linola Fet olej ( předepíše kožní nebo pediatr ) a promazávali „dělanou“ mastí z lékárny PONTIN. A vše ok. Když jsem nekoupala, tak jen otírala žínkou záhyby. Teď v 11m sprchujem každý den, kor v těchto vedrech a už ničím nemažeme. Jinak Bübchen jsme taky používali - do zimy a vše OK. Johnson nám taky nedoporučovali. Mějte se fajn ![]()