Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Svistice takze se nemuze nic stat, kdyz budu pouzivat deodoranty dal?
Používám svoje oblíbené značky pořád stejně, Rexona a Balea. Tohle už je přehnané řešit. To bys musela sedět doma v bubline 9 měsíců
@Anonymní píše:
Ahoj, odjakziva pouzivam deodoranty z lidlu nebo od dove.
Cetla jsem ale, ze v tom jsou nejvice skodlive latky a tak uvazuji nad prirodni kosmetikou.
Jsem v 6 tt, a nerada bych neco zpackala.Mate nejakou zkusenost s prirodni kosmetikou? A jakou?
Diky
Nebo jste to v tehotenstvi neresily?
Zkus alverde z DM. Kosmetiku bych v těhotenství resila, hlavě tu kterou můžeš lehce sníst (rtěnku apod). Ostatní asi podle toho co budeš snášet.
Nevim, no… já si zrovna myslím, že ten deodorant je dost důležitý. Hlavně, aby neobsahoval hliník. Já používám Soaphoria a Dulcia Natural. Obojí spokojenost
@Ou - fakt si nemyslím, že by to bylo o nějaký úzkosti. Naopak je to normální a zodpovědné!
@browneye
Jojo, nejlépe se v těhotenství zavřít do sterilní místnosti a ani jednou nevylezt.
Kup si dežodorant bez solí hliníku, sice je k ničemu, ale můžeš být šťastná, že děláš něco pro sebe. Miminu by zřejmě nevadil ani ten hliník, ale na prsa prej nic moc, je to blízko.
Co se tyce prirodni kosmetiky, tak to chce znacky vyzkouset. Stejne jako u konvencni kosmetiky. Koukni na e-shop biooo.cz, tam je hezky to slozeni u vseho rozepsane graficky, takze hned vidis, co to obsahuje a kolik z toho je fakt prirodnich slozek.
Deodoranty od Alverde (ostatne jako cele Alverde - holt za malo penez malo muziky) se mne osobne neosvecily, protoze nic nevydrzely, ale ty muzes mit slozeni potu jine a treba ti vyhovovat budou. Ja mam v planu vyzkouset tyhle ceske, rucne vyrabene: https://www.biorythme.cz/
A kdybys chtela sprchac, rozhodne muzu doporucit sprchovy krem od Weledy, ty maji i v DM. Z pletove kosmetiky mi zase skvele sedi Havlikova apoteka, tam ti daji na prodejne i vzorecky.
Za me je prechod k prirodni kosmetice vzdycky dobry napad, nejenom v tehotenstvi ![]()
@NinaU.
možná by bylo ok si o tom neco zjistit, než být hned hustá ![]()
@browneye
Jako třeba že v deodorantech hliník není? V antiperspirantech ano, ale v deodorantech fakt ne ![]()
Ahoj, odjakziva pouzivam deodoranty z lidlu nebo od dove.
Cetla jsem ale, ze v tom jsou nejvice skodlive latky a tak uvazuji nad prirodni kosmetikou.
Jsem v 6 tt, a nerada bych neco zpackala.
Mate nejakou zkusenost s prirodni kosmetikou? A jakou?
Nebo jste to v tehotenstvi neresily?
Diky