Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, zažili jste někdo? jaká byla voda, dá se čachtat? My bychom jeli 28.5-6.6, kvůli malému aby byl zdarma, aler váhám, aby to nebyla ledárna. Děkuji za rady a zkušenosti.
@santape Na me to byla ledarna i v srpnu, takze nedoporucuju. Navic Kreta je nadherna, ale dost vetrna…
@santape
v kvetnu bude more studene vsude (pokud pomijim karibik atd
)
Jo jo, na Krétě fouká a voda je ledová. Konec května bude studený všude.
Určitě za mě ne!! byli jsme v půlce června a na mě bylo moře studené takže jsem většinou byla jen v bazénu. jinak já osobně bych na krétu už nejela nikdy v životě, hrozně se tam zhoršili, všude bordel, špinavé pláže, draho, kdysi to tam bývalo super teď dva roky nazpět jsem tam byla a byla jsem dost v šoku jak to šlo dolů ![]()
My tak byli pred 6ti lety a v bazenu uplne v pohode, more bylo trochu chladnejsi ale normalne se v nem lidi koupali. Taky samozrejme zalezi na pocasi jake vyjde, tenkrat bylo fakt teplo. Ja byla na zacatku tehu, takze jsem koupani moc nedala.
@santape já mám zkušenost jinou než většina co zatím přispěla…my byli taky přelom květen/červen a já ač teda dost cimprlína, tak mi moře nijak ledové nepřišlo. Je fakt, že jsem tam vlezla asi tak 3×, ale to proto, že jsme si půjčili auto a celých 10 dnů projezdili, Kréta je nádherná. Nicméně s dítětem Vás ta válečka asi čeká samozřejmě…tak záleží na tom, kolik snesete. Mě to žádná hrůza nepřišla, byli jsme v Rethymnu (sever Kréty). Jih (Ierra Petra nebo jak se to píše) by snad měl být u toho Lybijského moře ještě o něco teplejší.
Moře studený. Jako, že mě nevadí studený, ale tohle bylo moc i na mě.
A byli jsme uprostřed června.
Hlavně nejezdí na tu horní stranu pokud bereš menší děti. Kréta pěkná, ale jak už tady bylo psáno tak dost větrná. Byla jsem tam naposled před 3 roky a za 12 dní jsme mohli do vody 1× jaké jsme měli vlny… ![]()
@elanaa píše:
@santape já mám zkušenost jinou než většina co zatím přispěla…my byli taky přelom květen/červen a já ač teda dost cimprlína, tak mi moře nijak ledové nepřišlo. Je fakt, že jsem tam vlezla asi tak 3×, ale to proto, že jsme si půjčili auto a celých 10 dnů projezdili, Kréta je nádherná. Nicméně s dítětem Vás ta válečka asi čeká samozřejmě…tak záleží na tom, kolik snesete. Mě to žádná hrůza nepřišla, byli jsme v Rethymnu (sever Kréty). Jih (Ierra Petra nebo jak se to píše) by snad měl být u toho Lybijského moře ještě o něco teplejší.
já jsem našla hotel právě blízko Rethymna a píšou tam, že pláže jsou mělké, tudíž u kraje by to mělo bá vyhřáté. Tak říkáš, že se dalo, jo? ![]()
Mažel brble,
že 19-21 stupňu Celsia je málo, že tam jedem kvůli moři…, ale nejsme vyloženě plážoví, rádi poznáváme a děláme výletky
@klarusa píše:
Hlavně nejezdí na tu horní stranu pokud bereš menší děti. Kréta pěkná, ale jak už tady bylo psáno tak dost větrná. Byla jsem tam naposled před 3 roky a za 12 dní jsme mohli do vody 1× jaké jsme měli vlny…
Ty brďo, tak to bych nerada. Já jsem našla krásný hotýlek u Rethymna, ale nevím, jestli je to nahoře ![]()
Jih Kréty je znatelně studenější než sever-i vyzkoušeno v době pobytu. Nejen, že se o tom píše v průvodcích.
Přelom května a června bývá nevyzpytatelný-každý rok je jiný. Co říkala delegátka, tak jeden rok je nádherně, sluníčko, další rok lidé chodí v mikině a na koupání to není. Ten rok co jsme byli na Krétě to tak zrovna bylo. Delegátka říkala, že chudáci lidi se přijeli vykoupat a chodili s deštníkem a byla zima.Ale že byl super kšeft na baru. ![]()
To samé na Rhodosu, druhém ostrově, kde je dlouhé léto-my jsme přiletěli 16.6. a ten den se teprve začalo oteplovat.Do té doby počasí nestabilní. A za dva roky jsme přiletěli 11.6. a byly už dlouho pedtím neskutečný vedra.
Ahoj, dost me prekvapuje, ze vsichni rikaji studene more. I kdyz.. my byli predloni v cervnu more bylo krasne teple, ale byly hodne vlny. Asi 2-3dny se dokonce nesmelo c hodit moc daleko od brehu. Jeden den jsme se sli projit asi 3km po plazi smerem k jednomu mestecku. Brouzdali jsme nohama a sli po kraji more. Tesne pred tim mesteckem LEDARNA. Uplne citelne a fakt dost se more ochladilo. O kus dal se do more vlevala jakasi reka. Asi stekala z hor nebo nevim. Samotnou me prave napada, jestli treba nekdo z vas, co jste meli fakt ledarnu more nebydleli nekde blizko takoveho mista, kde se neco z hor vlevalo do more. Protoze ac jsme sli fakt dva tri kilaky bosi morem(a tedy nohy uz zvykly) tak tohle bylo FAKT MOC Brrr! Kazdopadne u naseho hotelu voda tepla, v bazene az moc…
@hanzy píše:
Ahoj, dost me prekvapuje, ze vsichni rikaji studene more. I kdyz.. my byli predloni v cervnu more bylo krasne teple, ale byly hodne vlny. Asi 2-3dny se dokonce nesmelo c hodit moc daleko od brehu. Jeden den jsme se sli projit asi 3km po plazi smerem k jednomu mestecku. Brouzdali jsme nohama a sli po kraji more. Tesne pred tim mesteckem LEDARNA. Uplne citelne a fakt dost se more ochladilo. O kus dal se do more vlevala jakasi reka. Asi stekala z hor nebo nevim. Samotnou me prave napada, jestli treba nekdo z vas, co jste meli fakt ledarnu more nebydleli nekde blizko takoveho mista, kde se neco z hor vlevalo do more. Protoze ac jsme sli fakt dva tri kilaky bosi morem(a tedy nohy uz zvykly) tak tohle bylo FAKT MOC Brrr! Kazdopadne u naseho hotelu voda tepla, v bazene az moc…
V jaké části jste byli a v jakém termínu?
@santape jo, tam je to hodně mělké dost daleko od břehu, asi záleží přesně na oblasti, my byli Rethymno (Platanias), byly tam i rodiny s dětmi a normálně se koupali (dokonce jedna holčička ještě snad ani nechodila, to bylo fakt napůl mimino). Ale tak je možný, že jsme měli jen štěstí na počasí, já si opravdu žádný vichr nebo studenou vodu nevybavuju.