Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Není to hloupý dotaz, ale v dnešní době bych se vykašlala na tampóny a vyzkoušela menstruační kalíšek. Chce to trochu cviku, ale použití je jednoduché a zrovna při plavání, na kolo, vodu a jiné sporty úplně ideální. Sama ho používám už víc jak rok a jsem maximálně spokojená.
Kdysi dávno, ještě když jsem tampony používala, jsem na to kašlala. Kolikrát ani nebylo kde, si ho vyměnit. Ale měnit by se měl po každém okoupání…souhlasím s kalichem, jsem s ním naprosto spokojená, používám ho i teď v těhu, když se jdu koupat, pro sichr. Tampony se můžou jít zahrabat ![]()
No heled ja myslim, ze by sis ho mela vymenit po kazdym, zalezi taky v jaky vode, jestli v bazenove, tak bych to tolik neresila, jestli v prirodnim rybniku, tak urcite menit ![]()
Přesně jak píšou holky, tak jsem přešla na kalíšek a nemusím nic řešit.
Ale s tamponem bych lítala po každém namočení. Přecijenom nasákne tu vodu a když vezmu, jaký čeňata do ní občas lezou ![]()
Nikdy jsem to neměnila..nikdy jsem neměla problémy..
asi taky záleží jestli trpíš na záněty, mykozy, atd..pokud ano, tak měnit určitě, pokud ne…
já to neřešila..vydržel mi jeden, max dva..( a to jsem měnila proto že už tam byl dýl, ne proto že se namočil )
Zdravím
Obnovuji diskuzi a chci se zeptat… Mám menstruaci, ale v tom vedru nechci být doma a jít na koupaliště, jenže se bojím, aby jsem jim neznečistila vodu v bazénu.
Bojím se, že tampon nezachytí všechno, stalo se Vám to někomu? Nebojte se, neni to žádnej vtip, je to vážná věc. ![]()
@Labuť19 ja myslim, ze vubec. Kdyz budes vymenovat jeste nez se ti zbarvi snurka (rozumej zaspini),ta by to melo byt ok ![]()
Mám stejný dotaz, protože přesně jak Kaja zmiňuje, mě se vždycky obarví šňůrka, tak nevím, jestli to zavádím blbě už 10 let, nebo jak
zítra se chceme taky koupat, ale já to asi nerisknu, protože normoš, nosím intimku a když se zmaže šňůrka, tak mi zmaže i plavky
holk a ty tampon do vody všude píšou, že jsou napuštěné proti vniknutí bakterií, ale je to i na ms, nebo jen jako prevence proti infekci, nevíte??
Ahoj holky, z diskuze už jsem se dozvěděla docela hodně ale jedná malickost… Jak je to když mám ms a dám tampón vydrží i jízdu na tobogánu?? Nebo se radši vyhnout..
Budu věřit že plavání a koupání s tamponem bude v pohodě a že vydrží… Nikdy jsem koupání při Ms nezkoušela.
Děkuji za odpovědi
Tak logicky tampon jízdu na tobogánu vydrží, vždyť je vevnitř. Jen mě napadlo, že ten zákaz je tam možná proto, že kdyby šňůrka náhodou koukala ven a třela se o tobogán, tak pak by se mohl vytáhnout?
fakt nevím.
Ahoj, mam asi hloupej dotaz, ale nemam s tím zkušenosti.. píšete, že po každém vykoupani vyměnit, ale co když chodíme k vodě a prostě jsme na dece pak se jdem namočit, pak zase na deku, a takle si vlezeme do vody třeba 5× za to odpoledne.. To mám fakt běhat po každým tom namoceni se si ho vyměnit, nebo nějakou dobu "vydrží "?