Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Koupila od nejlepší kamarádky? To si neumím představit, já mám ale nejlepší kamarádku skoro 25 let a peníze bych si od ní nevzala ![]()
No ale k věci. Říkala, že se přijede podívat, tak bych jí to ukázala a řekla, že se omlouváš, ale že si radši koupíš nové golfky. Že chápeš, že ona za to nemůže, ale že ty za to taky nemůžeš
Pokud je to opravdu nejlepší kamarádka, tak to pochopí ne?
Já mám asi jiný kamarády. Nic si neprodáváme a nebojíme si nic říct, proto jsou to kamarádi a ne známý
Takže aspoň poznáš, jestli je to opravdu kamarádka ![]()
@blorchi nn, opravdu se to zasekává. Zkoušela to i jiná kamarádka, která měla ten samý kočárek.
@tamata Já bych si zase od kamarádky nevzala kočárek aniž bych jí to nějak kompenzovala
.
@Stay-C tak to ju, nu určo ji všechno v klidu řekni co a jak, třeba vás společně něco kloudného napadne, ale už jen pro klid mezi váma je dobré to vyřešit ![]()
Jak to tak ctu, tak asi zase takove kamaradky nebudete, kdyz si volas druhou aby to posoudila ne? ![]()
Hele za petikilo si myslim, ze ok.Ja bych to nereila. Kocarek je pekny
@blorchi já jí nevolala, aby posoudila. Ale jela jsem s ní autem a golfky mi právě nešly složit. A ona, že je složí, že měla ty samé a ví jak na to. Jenže jí to taky nešlo. Po chvilkovém zápasení se povedlo. A když jsme je chtěly zas rozložit, opět to nešlo.
Hodne blba situace, ALE myslim, ze v tom kamaradka nebude tak nevinna. Protoze pokud neco prodavan, jeste k tomu kamaradce/zname tak si kocar cely projhlidnu(jsem magor, ja kocary co posilala drhla vic jak pro vlastni dite),ty uz vis, ze se k nim patrne dostalo vic lidi, to ksmaradka musi vedet s jistotou prece???Ja bych se nedivila, kdyby te natahla. Pocky jak prijede, normalni clovek by ti penize vratil. Mmchdm, pokud vi, jak jsi na tom financne tak by rekla at si ho nechas a 500kc ti vrati, pokud ho vubec k nicemu nema
.Na tvem miste bych se s ni vyrovnala trochu, to ano.
A hlavu nevěš dá se kdyžtak koupit za to samé jiný
např
http://deti.bazos.cz/inzerat/24680117/Golfky-Jeep.php
@brumi já vím, už jsem koukala, ale třeba tenhle se mi vůbec nelíbí. Já bych byla raději, kdyby se daly závady nějak odstranit. Špínu vem čert, ta se vydrhne. Ale ten zbytek… Chtěla bych dosáhnout toho, ať mi kamarádka připlatí na opravu, nebo vrátí nějakou sumu z těch 500 Kč. No, uvidíme. Má přijít zítra.
@wildcherry no, zdarma mi je určitě nenechá. Ona je to hodná holka, rozumíme si perfektně, ale je strašně na peníze. Ani rodině nic nedá zdarma. Ale snad se nějak dohodneme.
@Stay-C Tak poučení pro příště. Všechny věci, které prodávám si s kupujícím řádně prohlédneme. A právě z ruky do ruky si většinou prodávají kamarádky. Pokud mi někdo naznačí, že na to nemá čas, tak upozorňuji, že takto to nechci, prostě se nechci zpětně handrkovat.
Jenže už se stalo a chápu, že ti to vrtá hlavou. Pravděpodobně to ani nebudou šroubky, ale nýty. S tím nic moc neuděláš, ty utáhnout nejde, jen vyměnit.
Takže ti nezbude než jít s pravdou ven. Začala bych třeba takto: „víš jak jsme si předávaly ty golfky a nebylo času na kontrolu, tak jsem zjistila toto… a nenapadlo mě, že by jim něco mohlo být“.
Pokud je opravdu kamarádka, tak si to nechá ukázat a určitě se na dalším dohodnete, pokud nebude chtít slyšet a bude se ošívat, tak už víš, kde nebudeš příště nakupovat a klidně bych jí to i naznačila.
@Stay-C píše:
@wildcherry no, zdarma mi je určitě nenechá. Ona je to hodná holka, rozumíme si perfektně, ale je strašně na peníze. Ani rodině nic nedá zdarma. Ale snad se nějak dohodneme.
Ja ti rozumim.Ja bych z toho byla taky spatna. jenze jde o princip.Sama bych nevedela jak se k ni zachovat. Jenze, Ty penize potrebujes, ne****s je a chtela jsi pro prcka neco pekneho.Ja proste neverim, ze ona nevedela v jakem jsou stavu.Leda ze, ty jsi pro ne jela a rekla si ji to 10 min pred tim, kdy ani netusila ze je chces koupit? Prepadovka? Protoze jinak nechapu u mile holky(pokud si na ni jen nehraje),ze by ti prodala neco jen tak, aby se podivala na stav. Jestli ta hodna a duveriva nejsi ty a ne ona(za to se nestyd, i ja jsem takova v techto vecech
).Neni nikde psano, ze by ti to mela dat zadarmo, ale musi cena odpovidat kvalite a stavu.
No, ja si myslim, ze pokud jsou to vady vetsi, vyzadujici vymenu nejakeho dilu, tak se ti zadna vymena ani oprava nevyplati. Osobni zkusenost. kamaradka mi nabizela golfky, mely nejake vady a oprava stala 1000Kc, zadne velke vady to nebyly. S kamaradkou jsme se domluvily, ze ji dam lahev vina, protoze jsem do golfek investovala tolik, ze by se mi nevyplatile si je od ni brat
, kdybych je mela jeste platit…
No, byly to ale dobre golfky, takze po oprave slouzi uz na treti dite
jen teda na obcasne pojizdeni u babicky…
Pokud to jsou vady vetsi, tak je vrat…
@wildcherry NN, přepadovka to nebyla. Domluvené jsme byly asi tři měsíce, jen nepadl nikdy pevný termín, protože pro mě je 500 Kč vážně dost, nedala bych to najednou. Byly jsme domluvené na splátky, ale sama jsem řekla, že golfky nechci dřív než bude složena poslední splátka. Teď se mi ale zadařilo přijít k nečekaným menším penězům, takže jsem ji z ničeho nic zavolala (nebyla daná ještě ani jedna splátka), že mám peníze, a jestli si pro golfky mohu přijet hned. Jinak známe se 12 let a celou dobu jsme nejlepší kamarádky. Nemyslím, že by to od ní byl záměr. Spíš nečekala, že by rodina golfky tak zdevastovala, protože všichni o ní ví, jak je na svoje věci opatrná a vyšiluje kvůli každé maličkosti (uvedu příklad, když syn její švagrový zlomil pastelku jejímu synovi, byl z toho křik až na půdu). Před chvilkou jsem s ní mluvila po telefonu a dopodrobna ji informovala o závadách. U koše jsme hned po telefonu přišly na to, že je upevněný na špatném místě, také se jí to jednou stalo po jeho sundání a nandání. Já ho sice nesundavala, ale ta její rodina třeba jo. Ten jeden cvoček je sice rozbitý, ale proto zle dělat nebudu. Nový stojí pár kaček. U toho otáčení koleček řekla, že se na to podívá. O vrácení nějaké sumy nemluvila, ale uvidíme ![]()
@Stay-C
A kolik má tahle tvá nejlepší kamarádka kamarádek? Promiň, vím, že je to úplně mimo diskusi, ale osobně bych se takové ženské vyhnula obloukem. Řev skrz zlomenou pastelku
Se pak ani nedivím, že takovou diskusi zakládáš ![]()