Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Luciecologne píše:
@Hanka1 Nelyžuje se tam, k chatě vede městská asfaltová cesta, která je města. Chata má kolem sebe velké pozemky, louky a tak. Ano je to sebevražda.
Já se pouze chtěla zeptat, zda někdo tady z Vás něco podobného uskutečnil.
Nemám v plánu běžet prodat dům, byty, manžela a syna. A své orgány a jít koupit hned chatu horskou…
Bohuzel mam zkusenost z druhe strany - insolvence, exekuce apod. A spousta celkem uspesnych lidi, co vydelane penize investovali do podobnych projetu a cca z deseti dopadli dobre tri, z toho jeden ma mensi hotel v Rakousku a druhy apartmany v Chorvatsku, treti dva bytove domy s cca osmi byty na spanelskem pobrezi. Ti co investovali do hor v CR, tak bud z toho vcas vycouvali nebo to rychle prodali a koupili si radeji apartman v Rakousku…
@Hanka1
Jedni známí tady zrekonstruovali statek, svatební sál ve stodole. No je to krása. Svatby tam frčí od čtvrtku-neděle. Čekací doba na volný termín Cca 2 roky. Svatby jsou m velice drahé. Tak jsem si to jen představila na těch horách…
@Luciecologne a já ti rozumím, taky ráda sním
nicméně pokud člověk nemá opravdu velký kapitál, tak je hotelnictví velice riskantní podnik. Zejména pokud jsi nikdy v hotelu nepracovala a nemáš zkušenosti. Ohledně investora, jde to. Jsou portály a projekty, co spojují dohromady investory a lidi s vizí. Nicméně bys potřebovala opravdu dobrý obchodní plán a hlavně investora přesvědčit. Jinak prodávající nemá děti? V dnešní době neexistuje nic jako nemovitost pod cenou, mnohem spíš za tím bude nějaká skrytá závada.
@Lalelale no bud je to a asi to bude ruina z roku 1920, kdyz je potreba do toho nasypat dalsich kolik mega, takze budouci dedicove budou radeji, kdyz to dedek ted streli a da jim radsi prachy…
@Hanka1 píše:
Bohuzel mam zkusenost z druhe strany - insolvence, exekuce apod. A spousta celkem uspesnych lidi, co vydelane penize investovali do podobnych projetu a cca z deseti dopadli dobre tri, z toho jeden ma mensi hotel v Rakousku a druhy apartmany v Chorvatsku, treti dva bytove domy s cca osmi byty na spanelskem pobrezi. Ti co investovali do hor v CR, tak bud z toho vcas vycouvali nebo to rychle prodali a koupili si radeji apartman v Rakousku…
já nechápu, jak to u nás nemůže „rejžovat“? Vždyť naše hory jsou taky většinou v obležení, dřívě jsem jezdila často na různé naše hory, a přišlo mi, že je to zlatý důl. Nebo mít aspoň nějakou chatku k rekreaci někde poblíž sjezdovek, myslím, že tam musí být většinu zimy plno? To je pro mě překvapení, že je to prodělečné. (pracuji v úplně něčem jiném, tak do toho vůbec nevidím).
Pracovala jsem pár let v realitce, podobné objekty sice nebyly přímo naše doména, ale sem tam se sešlo. Řeknu ti to asi takhle - rentabilního hotelu se jen tak nikdo nezbavuje. Vždy majitelé přiznávali jako hlavní důvod prodeje, že to prostě nesype a už je nebaví vrážet do toho vlastní peníze. Leckdy už byl barák zatížený nějakým tím dloužkem… Ale chápu tě, taky jsem si kolikrát říkala - za ty peníze, obor mám vystudovaný… ale podle mě je to ekonomická sebevražda.
@Lalelale Určitě, je to staré. Prostě nové trubky a topení tam není, dřevěné okenice… Nemá právě.
Jsou to manželé, cca kolem 70 let. Je tam do toho prostě velká investice.
Ale, když jsem to viděla na té realitce, hned mi projelo hlavou, jaké by to bylo. ![]()
@Luciecologne píše:
@Hanka1
Jedni známí tady zrekonstruovali statek, svatební sál ve stodole. No je to krása. Svatby tam frčí od čtvrtku-neděle. Čekací doba na volný termín Cca 2 roky. Svatby jsou m velice drahé. Tak jsem si to jen představila na těch horách…
Tomu verim, nicmene je to jiny druh podnikani nez vest hotel, uz jen ta starost se stalymi a sezonnimi zamestnanci…
Znama mela mensi hotel v Praze u letiste, uz ho teda na duchod prodala, ale co ta licila za historky se zamestnanci, co jsou schopni delat cisnici a pokojske…
![]()
@belladonna píše:
já nechápu, jak to u nás nemůže „rejžovat“? Vždyť naše hory jsou taky většinou v obležení, dřívě jsem jezdila často na různé naše hory, a přišlo mi, že je to zlatý důl. Nebo mít aspoň nějakou chatku k rekreaci někde poblíž sjezdovek, myslím, že tam musí být většinu zimy plno? To je pro mě překvapení, že je to prodělečné. (pracuji v úplně něčem jiném, tak do toho vůbec nevidím).
Prodelecne to neni, ale musis v tom oboru mit praxi a zkusenost, mit nemovitost v nejakem solidnim stavu a na dobrem miste, to je zaklad. A osobne - pokud si mam za stejne penize vybrat mezi Rakouskem a Krkonosema, beru Rakousko. Kdo si jednou poradne zalyzuje v Alpach, ten se na ceskych horach uz bude nudit…
To co jsem zminovala byly lidi dost ua vodou, jejiz investice 10 mega byla spis na zhodnoceni a invstovani, proste volne vydelane penize z byznysu s energiema… ![]()
@Hanka1 Já bych zaměstnává manžela jako pokojskou. Uklízet je prý relax.
Takže v podstatě by zvládl i obsluhovat ![]()
@Michelle_M píše:
Pracovala jsem pár let v realitce, podobné objekty sice nebyly přímo naše doména, ale sem tam se sešlo. Řeknu ti to asi takhle - rentabilního hotelu se jen tak nikdo nezbavuje. Vždy majitelé přiznávali jako hlavní důvod prodeje, že to prostě nesype a už je nebaví vrážet do toho vlastní peníze. Leckdy už byl barák zatížený nějakým tím dloužkem… Ale chápu tě, taky jsem si kolikrát říkala - za ty peníze, obor mám vystudovaný… ale podle mě je to ekonomická sebevražda.
Asi tak
hotelu, ktery vydelava, se nikdo zbavovat nebude…
Pokud to je hodně velký sen a jste s rodinou ochotní se tam nastěhovat a odmakat to, tak se prostě začni učit kupecké počty a na jejich základě sestav byznysplán, porozumět legislativě a najdi si spolehlivého člověka, co ti před koupí udělá posudek na stav té stavby a pak povede rekonstrukci.
Ale bez toho, že budeš vědět jak byznysplán udělat, tak aby ti vycházel rozumně a budeš schopná si navrhnout HACCP a budeš ochotná na tom fakt dřít (a budeš mít někoho rozumného na tu rekonstrukci), tak do toho fakt nelez.
Pokud jsou to starší manželé, jejichž děti to nechtějí, tak to teoreticky dává smysl, že se toho zbavují. Ale furt tam může bejt zakopanej hodně smrdící pes.
Mas nejake vzdelani v hotelnictvi a cestovnim ruchu? Delala si v tom aspon par let? Ja jo, a do ničeho takovyho bych rozhodne nesla. Rovna se to sebevrazde. Spadni z ruzovyho oblacku. Jestli mas nejaky miliony navic, tak je v tom tak leda utopis. A ztroskotas hned na prvni veci a to je, sehnat personal
Zadnej dobrej kuchar ti dneska na hory delat nepujde a cisnici te okradou hned prvni tejden, na to vsad boty.
@Luciecologne píše:
@Lalelale Určitě, je to staré. Prostě nové trubky a topení tam není, dřevěné okenice… Nemá právě.
Jsou to manželé, cca kolem 70 let. Je tam do toho prostě velká investice.
Ale, když jsem to viděla na té realitce, hned mi projelo hlavou, jaké by to bylo.
počkej jak to tam doteď v horách dělali bez topení?
jinak kompletní trubky, okna… rekonstruovala jsem relativně nový dům a i tak jsme se z toho div nepicli, kolik věcí nás kouslo do zadku
u čehokoliv staršího 100 let bych si pečlivě připravila reálný odhad ceny rekonstrukce, a následně vynásobila aspoň třema
sen je to hezký a to místo je jistě kouzelné, ale jelikož sama jsi v hotelu nikdy nepracovala, tak i kdybys někde tu půjčku sehnala, tak se ekonomicky zruinuješ nejspíš už při rekonstrukci. A pokud prodávají nějak pod cenou, než je v oblasti zvykem, tak je dost pravděpodobné, že to ještě k tomu prodělává. Pokud opravdu cítíš, že jednou moc chceš mít hotel, tak bych opravdu začala tím, že se v nějakém necháš zaměstnat.