Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Já takto kupovala byt mamce. Dům si udělalo svoje družstvo a byt je psaný na mě, já jsem majitel a mamka tam bydlí, samozřejmě zdarma. Platí si pouze poplatky. Nebylo by asi fér vzít mamince byt a poslat jí jinam do nájmu. ![]()
@Cenarius píše:
Podle mě toto nepůjde. Koupit jej může jen on/maminka možná. Jelikož tam bydlí. Ona je úplně cizí člověk a pak by to bylo normálně veřejné a určitě by se našli lidi. co by se hnedka hlásili a cenu by řádně vysroubovali.
nejsem cizí člověk, sice tam už nebydlím, ale trvalý pobyt tam mám veden už od narození.. ![]()
@Anonymní píše:
nejsem cizí člověk, sice tam už nebydlím, ale trvalý pobyt tam mám veden už od narození..
Tak ho zřejmě budeš moct koupit přednostně také na své jméno.
A které že to město si takto pod cenou rozprodává veřejný majetek?
Určitě jak radí ostatní, kup byt na sebe. Udělejte si smlouvu o tom, že bratr bude splácet a až splatí, tak ty přepíšeš byt na něho. Nevím kolik je schopný ti splácet, ale při cenách bytů to asi nebude na pár let, ale spíš desítky let. Raději bych se jistila, kde máš jistotu, že bratr bude chtít stále žít s mamkou? Že bude mít stále dobrou práci? To nebude mít už nikdy žádnou přítelkyni nebo rodinu? A co by pak bylo s mamkou? Půjčování peněz v rodině často nedělá dobrotu… Jak jsi ty zajištěná, máš kde bydlet, jsou to peníze, které opravdu můžeš i postrádat? Jak se na to dívá tvůj partner, nebudou za pár let potřebovat pomoct tvé děti? Je třeba koukat se na to z mnoha stran. ![]()
@Anonymní píše:
nejsem cizí člověk, sice tam už nebydlím, ale trvalý pobyt tam mám veden už od narození..
Pokud na to mas, jdi fo toho.
S dobrou smlouvou
Na tvém místě bych ho koupila. Ale byl by psaný na mne a ne na bratra. Ať tam žijí.
Tak tohle tady nedávno řešil ten kluk, ne? Žil s mámou v bytě, ona dluhy. Možnost odkoupit byt. Tak si ho koupil strýc. Mno, z nějakého důvodu ho napsal na kluka, pak zpět a teď jsou tam problémy a rozepře.
@Anonymní píše:
Maminka je v důchodu a tolik našetřeno nemá. Ne, nebrala bych si hypotéku, šlo by to z mých úspor, částka není tak vysoká
Tak pokud by bylo vše řádně ošetřeno smlouvou u notáře, tak bych zase takový strach neměla, brácha je spořádaný člověk, má dobrou práci a z insolvence je ponaučený..Zase by mi přišlo nefér vůči němu, aby byl byt psaný na mě a ještě mi posílal měsíčně nemalou častku..
Opravdu tolik riskuji i s řádnou smlouvou?
Tak ať je být tvůj, jemu dat nájemní smlouvu než zaplatí požadovanou castku, a pak mu být dáš.
A nemusíte se nikdo bát.