Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
S manželem jsme se rozhodli, že našim dvěma dcerám v nejblišší době koupíme dřevěné postele z masivu.
Můj požadavek byl zaoblené hrany, materiál dřevo a aby to nebyla patrová postel.
Máme vyhlédnuté zatím dvě, první se mi líbí moc, hned bych ji koupila, ale vzhledem k tomu - že máme děti dvě, se mi zdá 20tis. za postele bez matrací, docela dost peněz (teď momentálně). Každopádně už však postele koupit budeme muset, tak se ptám:
Je nutný úložný prostor pod postelí??? (v pokoji budou holky mít velkou vestavěnou skříň přes celou stěnu).
Líbí se mi totiž ještě jedna postel, ale ta je bez úložného prostoru za 2640,–Kč (bez roštu a bez matrace).
Případně prosím maminky, aby poradily i třeba jinou firmu a jiné druhy postelí a napsaly svoje zkušenosti a názory
.
My máme Domino od Domestavu, cena také hodně vysoko
, ale jsou ok. Úložný prostor pod postelí my využíváme denně, dáváme tam peřiny a hned pokojík lépe vypadá. Když dětem přijde návštěva, mohou si hrát i na postelích a neválí se mi v peřinách, takže já bych koupila s úložákem, je to praktičtější.
Klidně bych šla do té druhé, uložný prostor v podobě šuplíků se dá většinou dokoupit…
My kupovali taky postele, ale už je to 4 roky (postele se dají dát i nad sebe) asi za 7tis a taky super. Jsou bez uložného, ale ten budeme dokupovat…
Nebere mě ani jedna, ale to je tím, že jsme dětem koupili postele v IKEA a ta má přece jen jiný styl. Nicméně v pohodě budou asi obě a nerozhodovala bych se podle úložného prostoru, ten se dá případně dokoupit kdykoli.
@Lesina to jsem nevěděla, že se dá úložný prostor dokoupit. My právě zase Ikeu moc nemusíme, ta má přece jen jiný styl nábytku.
No, vzhledem k tomu, že k té druhé posteli lze přímo přiobjednat i rošt a spodní výsuvný šuplík, a i s tímto příslušenstvím se dostaneš na nějakých necelých 5 tisíc, tak ten cenový rozdíl je opravdu velký.
Za sebe bych upřednostnila tu druhou i z toho důvodu, že mi přijde taková vzdušnější, líp větratelná, ne celá zabedněná.
Já mám vyhlídnutou tuhle postel, ale je se zábranama. Který ovšem být nemusí, případně prodejce má větší výběr. http://aukro.cz/…3361492.html
Tak jen pro info.. my jsme nechali udělat dvoupostel, nelibila se nam žadna klasika, proto jsme lehce okopirovali jednu ze sconta a upravili ji pro naše podmínky.. je tam neskutečně uložneho místa.. cela ta sranda vyšla na cca 22OOO včetně všeho.. je vyraběna na zakazku od mistniho šikuly…
My koupili přes vykupto.cz dřevěnou postel z masivu, vč. roštu i matrace za 2499,– měli nějakou akci, sice jsme na ní čekali 8 týdnů, ale je opravdu kvalitní i ta matrace.Syn je spokojen má klasický rozměr 90×200.
@Marpe Ahoj, my vloni v létě zařizovali synovi pokojík kompletně(2dospělácké postele, velká šatní skříň s nástavcem, velká komoda a velká knihovna) přes tuto firmu http://www.drevosvet.cz/ Měli i velký výběr postelí, vyšli vstříc i s výrobou nástavců na skříně na míru, doprava rychlá a kvalita opravdu super ![]()
My si vybrali jiný typ postelí, než máš v ukázce, ale i ten tvůj mají v nabídce.
Ještě máme přislíbenou výrobu psacího stolu do budoucna pro dvě děti. úložné prostory pod postel jsme nebrali, místo nich tam má plastové pojízdné krabice.
Jo, ceny postelí jsou s roštem!
Mně se líbí tato postel , je variabilní, může tam přespat kamarádka, má úložné prostory, dá se použít přes den jako pohovka. Úložné prostory bych koupila buď hned nebo s nimi počítala do budoucna, ve studentském pokoji bych brala jako nutnost mít si kam sednout a nesedat si do peřin. Šikovný stolař by si s tím mohl poradit.
Všem děkuji za odkazy ![]()
Mrknu a důkladně je projedu, až bude víc času.
Zatím se loučím, dračice se perou
.
@Marpe píše:
@Lesina to jsem nevěděla, že se dá úložný prostor dokoupit. My právě zase Ikeu moc nemusíme, ta má přece jen jiný styl nábytku.
Jj, takové ty výsuvné šuplíky. Ta první postel je výklopná, jako je to pohodlné, ale nevětrá ani ten úložný prostor a nakonec ani matrace
Jinak je to vyklápění docela pohodlné.
Ještě dej pozor na to, že smrk stárnutím žloutne až hnědne a je to dost měkké dřevo - ale zase je to na první pohled dřevo…
@Nelisa píše:
Mně se líbí tato postel , je variabilní, může tam přespat kamarádka, má úložné prostory, dá se použít přes den jako pohovka. Úložné prostory bych koupila buď hned nebo s nimi počítala do budoucna, ve studentském pokoji bych brala jako nutnost mít si kam sednout a nesedat si do peřin. Šikovný stolař by si s tím mohl poradit.
Ta se mi moc líbí ![]()
@Lesina píše:
Ta se mi moc líbí
My ji viděli v reálu na výstavišti a je fakt super. Jen moc nevím, jak by se vyřešila ta zadní matrace při používání jako pohovky, musel by na ní být nějaký potah, aby se nešpinila.
Jinak lamino je prý pro český trh, dřevo dělají na vývoz. Asi by to tady neprodali. I tak stojí 15 tisíc.