Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Letynka16 pár domu bylo, ale byli jsme pomaly🤣 to aby člověk ani nespal aby mu něco neuniklo 🤣
@AH s novou střechou nejsem blázen, ale aby pár let ještě vydržela, okna by se ještě taky dali. Spíš jsem myslela, že nechci koupit drfakto ruinu, která mě sežere v investicích.
(Kralovice, Manětín) je cca 45 km od místa kde pracujeme.
Je to těžké.
Hlavně mě zajímalo kde všude hledat. Jestli není ještě nějaká cesta kde hledat, kterou jsem nezkusila.
@AH píše:
@Sedivka107 no jo..plzen. Ja hledala kolem d5. Kdyz si das mapu realit s financnim limitem do 3,5 m, tak kolem d5 je pusto. Prijde mi, ze se tam ty reality netocej. Navic na zapad jsou ty reality celkove drazsi (pry to delaj ty lesy kolem a krasne prostredi). No naroky nemas nejmensi.
My tam koupili minuly mesic dum starej cihlak, nerekonstruovanej, okna spaletovy a strecha azbest,1000 m zahrada za 3,3.sehnat neco za 3 s novyma oknama a strechou je podle me scifi.
i kdyz na sever od plzne to bylo financne o dost priznivejsi (kralovice, manetin)
Fakt sis dobrovolně koupila dům s azbestem
?
@Sedivka107 no s omezenyma financema je pro tebe nejlepší jet mimo realitku. Realitky ty ceny šponuji na šílený ceny. Barak za normálni cenu dneska koupíš leda napřímo od někoho. Tudíž je třeba dostat tu info mezi lidi a obejit tak realitku. Fakt podle mě stoji za vyzkoušeni dát to na ten facebook. Skupina plzeňsky bazarek ma 70 tis. clenu, bazar plzenského kraje 13 tis. Podle me kdyz tam daš inzerát, že shániš dum ke koupi a za tip vedouci ke koupi das treba 10, 15 tis.. tak by se fakt nekdo mohl chytit.
Kazdopadne drzim palce. Je to fakt boj ![]()
Hledali jsme asi půl roku, z toho tak čtyři měsíce jen tak nějak ve stylu co se přestěhovat. Pak tvrdě, a brali jsme druhý prohlíženy dům. Dobrá cena, dobrá lokalita, hned po prohlídce jsme podepisovali rezervaci, asi v deset večer. Když jsem pak občas koukala na inzeráty zde kolem, tak jsme měli neuvěřitelnou kliku. Cena naprosto směšná. Slevit jsem musela jen z požadavků na velikost zahrady, a jsem teď vděčná za to, že je menší.
@krajta ano. Osobne v tom zas takovou tragedii nevidim.
strecha je v dobrym stavu, nikde se neolupuje, porostla mechem. Eternit obsahuje „jen“ 8-12% azbestu. Původni obyvatelé se dožili přes 90 let.
@inkakřivák nám by taky klidně stačila menší. Ale jak jsem psala výše. Lokalita u nás je problém. Okolo města je to vše drahé a když už cena přijatelná tak pozemek třeba 50m, na tom kousku se neotočím pomalu ani já, natož naši hafani.
@Sedivka107 píše:
Zdravím,
dlouhodobě hledáme RD/Chalupu.
Hledáme, jak přes realitky tak přes soukromé inzeráty.
Můj dotaz z ní kde jste našli Vy svoje vysněné místo k žití?
Jak dlouho jste hledali a co to vše obnášelo?
Děkuji![]()
P-Východ, vysněné místo to ale rozhodně není
byla to z nouze cnost, protože jsme se nutně potřebovali stěhovat k Praze. Asi po měsíci obhlídek jsme koupili novostavbu v červenci, na konci srpna jsem se stěhovali. Rychlovka, v rámci které jsme stihli vyřídit hypotéku, nechat vyrobit nábytek na míru a celý dům zařídit. Bydlíme 8. rokem, jsme spokojeni, ale přemýšlíme nad stavbou.
@Sedivka107 jo jak říkám, měli jsme štěstí a podařilo se nám kousíček za Zdicemi. Cena fakt úžasná.
@Sedivka107 Třeba budete mít taky kliku. My vlastně vydělali na smůle jiných, klasika rozvod a nutnost vyplatit druhou stranu a úvěr. Takže museli jít hrubě pod cenu a díky té menší zahradě to klaplo. Úsměvné je, že momentálně jsou původní majitelé zase spolu.
@Sedivka107 píše:Hodně ušetříte když obejdete realitku. My jsme si nechali dům vždycky ukázat realitkou, ale když jsme věděli že koupíme, náš právník kontaktoval přímo majitele. Ušetřili jsme 1,5 mega, a podobně to udělali všichni naši známí. Teď prodávala kolegyně byt 2+1 v okresním městě a poplatky pro realitku dělali necelé mega.
@Sedivka107 píše:
@krajta no tak to je mazec tedatakový sumy jsem nečekala
Dělá to hodně, poplatky realitní kanceláři, realitnímu agentovi, někde ty prachy na výplaty a auta musí nahrabat
. A to se nebavím o Praze, věřím tomu že v Praze jsou jiné cifry. Vyplatí se investovat do právníka.