Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
poprosila jsem manžela aby koupil banány a jablka aby jsem měla malýmu co na svačinky, dál mě koupit knedlík zítra na oběd
dopoledne mě volá že má nakoupeno, říkám si-fajn, droždí náhodou nemáš?došel chleba tak by jsem ho upekla. prý ne, tak že nevadí, zajdu si k nám tady do krámku
takže jsem si koupila kostku droždí ne chleba, odpoledne přijede chlap z práce-dotáhnul ten knedlík, mrak rohlíků, a to hlavní 200g droždí
prý na ten chleba
nevěděl kolik je ho potřeba a někde prodávali ještě droždí, který uříznou kolik zákazník chce, tak ho vzal tolik
no a ovoce? nemá ani ň-takže malej je zítra bez svačinky, u nás totiž ovoce neprodávají
Zdravím,no tak Jirka většinou nakoupí co potřebuju,ale jak je toho víc,tak má problém si to zapamatovat,zato různý blbinky jako sladkosti a nezdravý věci nezapomene koupit nikdy-ač ty na seznamu nemá,takže z nákupu za 80kč se rázem stane nákup za200,– ![]()
Píšu zásadně seznam na papír, to by mi přinesl polovinu věcí, kdybych mu to pouze řekla. Ale s tím droždím si mě pobavila, minule u nás měli v akci cibuli - manžel koupil šílené množství, když to bylo výhodné. Samozřejmě sem musela část vyhodit.
Goldenko promiň, ale já jsem se musela fakt zasmát
Úplně si představuju s jakou radostí ti kupuje to droždí
![]()
Jinak já chlapovi píšu lísteček a podle něj vždycky nakoupí, je to tak lepší. Je ale pravda, že pokud si není něčím jistý, tak vždycky volá.
Tak,je to chlap
takove mensi nakupy si radej delej sama,usetris spoustu nervu ![]()
Měl to na papíře? Já píšu lístečky a donese všechno, jen když nemaj…
jednou mě ale vytočil píšu mu, že doma není nic k jídlu a ať se staví cestou pro kebab. No co myslíte, kolik jich vzal? Jeden ![]()
200 g droždí… To máš co dělat, abys ho zpracovala ![]()
Je dobrý třeba na pleťovou masku ![]()
A jinak… Ten můj nikdy nekoupí to, co potřebuji. Denně chodí do obchodu, volá mi co má koupit, já mu to nadiktuji a on stejně přinese maximálně třetinu z toho, co mu řeknu ![]()
Poslední dobou mi říkám už jen, aby koupil na co bude mít chuť a já mu z toho uvařím… Nosí domu půlku chleba a šišku nějakého hnusného salámu ![]()
![]()
Takže si ve finále stejně chodím nakupovat sama
![]()
když je to na lístku, tak ano, i tak se to někdy žvejkne, ale moc z toho nedělám, já jsem ráda, že nemusím na nákupy já, u nás je hlavní nákupčí on, a mě to tak vyhovuje, i přes občasné nedostatky ![]()
nákupy by jsem si dělala radši sama, ale desét kilometrů pěšky do obchodu nepůjdu a u nás koupím jen něco malinko, myslela jsem si, že si ty dvě položky zapamatuje
každopádně jsem se mu pomstila, k obědu měl nachystaný řízek z krkovičky, ale ten jsem nechala v lednici a udělala mu drožďovou pomazánku
nemá to rád, já vím jsem svině
![]()
Jo, manžel koupí přesně to, co chci. Když jde o více jak 4 kusy, píšu mu to na papírek, když si na něco vzpomenu, ještě mu zavolám. Samozřejmě občas si vzpomene a koupí něco navíc, co mi udělá radost.
Spíš bojuji s tím, aby např. mandarinky „ošmatlal“, aby nebyly naměklý. To jich pak polovinu vyhodím ![]()
Nicméně i můj táta nakupuje a vždy přesně to, co je třeba a co je na lístku. Takto nakupuje každou sobotu. Jednou se však stalo, že přivezl nákup úplně jiný, než měl. Hájil se samozřejmě tím, že to měl na lístku. Vysvětlilo se to tím, že tyto lístky si dává do peněženky a při nákupu zřejmě vytáhl starý lístek ![]()
Koupí,ale musí to mít na lístku a to mi ještě kolikrát volá,když neví nebo se potřebuje ujistit.A kromě toho ještě vždycky přiveze něco dobrýho(sušenku,čokoládu…) ![]()