Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
myslim ze to vyuzijes… a i do autosedacky… ono se to nezda ale ta zima co byla tak byla drasticka…kdyz koupis dobry kvalitny fusak tak si myslim ze ho nevyuzijes jen jeden rok…
L.
Naše malá je únorová a fusak byla jedna z prvních věcí, co jsem pořídila
Dá se prodloužit, takže ho bude mít určitě i do sporťáku, ale už i tuhle první zimu jsme ho využili až až - i s kombinézkou. Někdy jsem dala kombinézku s dekou, jindy s fusakem, jak moc velká byla zima. Pro listopadový miminko bych se vůbec nerozmejšlela, to využiješ určitě.
Koukám, že jsme jediná, kdo fusak na miminko nevyužil
Syn se narodil koncem října a v kočárku jsme měla vložnou tašku (Patron Apollon Alux), ve které jsem ho i přenášela domů. Do té jsem mu dala teplou kombinézku a přikryla dekou(pouze v mrazech), zapla tašku a ještě nánožník a bohatě s tím odejzdil celou první zimu. Na druhou zimu (to mu byl 1rok) jsem fusak koupila, protože vložná taška mu byla už malá
Máme Emitex Combi a plánuji ho ještě na letošní zimu.
Hm, to mě spíš přijde divné to, jak to praktikovala ta tvoje kamarádka. Ale každý jsme nějaký, že jo. Fusak má ještě jednu výhodu: když na chvíli vejdeš někam do tepla nebo dítko spí, jen ho odkryješ a nepřehřeje se ti. Nabalené dítko musíš vzbudit nebo s ním manipulovat, což se jim moc nelíbí a odsléct, protože přehřátí mimin je nebezpečné. Já dávala jen bavlněné punčocháčky (+ tepláčky/dupajdy ve velkém mrazu), body s dl.ruk, (mikinku ve velkém mrazu) a teplou bundu a šup do fusaku. Spala mi tak malá i dopoledne na balkoně. A kolikrát zapadal kočár sněhem ![]()
Billi píše:Háta_x píše:Právě že jsem si to bez fusaku nepředstavovala. Mám ho vybraný. Ale rejpala do mě kamarádka, že fusak u tak malého mimča nevyužiju, že ona dávala prcka do kombinézky a přikrývala. Tak jsem si připadala jako ta divná, že uvažuju o fusaku
Fusak určitě. V čem bys chtěla vozit miminko v listopadu i v zimě? Neber to jako rejpání, zajímá mě, jak sis to představovala bez fusaku. Doporučuju rovnou třeba Emitex Combi Exklusive, má odepínací prodloužení a vnitřní letní fusak. Na miminko vezmeš kratší verzi, do sporťáku pak připneš prodloužení + má vyndavací bavlněnou vložku - mimi se nepotí a v chladnějším létě ji použiješ samostatně bez zimní části fusaku.My jezdili (a nejen my) s fusakem ráno občas ještě v květnu, ten rok bylo chvílema hodně chladné jaro.Proto jsem raději chtěla znát víc názorů.
Háta_x píše:
Hm, to mě spíš přijde divné to, jak to praktikovala ta tvoje kamarádka. Ale každý jsme nějaký, že jo. Fusak má ještě jednu výhodu: když na chvíli vejdeš někam do tepla nebo dítko spí, jen ho odkryješ a nepřehřeje se ti. Nabalené dítko musíš vzbudit nebo s ním manipulovat, což se jim moc nelíbí a odsléct, protože přehřátí mimin je nebezpečné. Já dávala jen bavlněné punčocháčky (+ tepláčky/dupajdy ve velkém mrazu), body s dl.ruk, (mikinku ve velkém mrazu) a teplou bundu a šup do fusaku. Spala mi tak malá i dopoledne na balkoně. A kolikrát zapadal kočár sněhem
Billi píše:Háta_x píše:Právě že jsem si to bez fusaku nepředstavovala. Mám ho vybraný. Ale rejpala do mě kamarádka, že fusak u tak malého mimča nevyužiju, že ona dávala prcka do kombinézky a přikrývala. Tak jsem si připadala jako ta divná, že uvažuju o fusaku
Fusak určitě. V čem bys chtěla vozit miminko v listopadu i v zimě? Neber to jako rejpání, zajímá mě, jak sis to představovala bez fusaku. Doporučuju rovnou třeba Emitex Combi Exklusive, má odepínací prodloužení a vnitřní letní fusak. Na miminko vezmeš kratší verzi, do sporťáku pak připneš prodloužení + má vyndavací bavlněnou vložku - mimi se nepotí a v chladnějším létě ji použiješ samostatně bez zimní části fusaku.My jezdili (a nejen my) s fusakem ráno občas ještě v květnu, ten rok bylo chvílema hodně chladné jaro.Proto jsem raději chtěla znát víc názorů.
Ona měla tašku, jak píše Zoubky a dávala ho do ní (v kombinézce a dece). A jak jsem zjišťovala v okolí mám víc takových případů, že využívali tašku a fusak až za rok… Ale každý to má jinak. Náš kočár ani tašku mít nebude ![]()
Přesně tak, pokud nemá kočárek tu vložnou tašku, tak určitě je potřeba fusak. Ta taška sloužila u miminka místo fusaku - pro mě byla super
Mívají jí terénnější kombinované kočárky.
eliška84 píše:
Ahoj taky, právě řeším otázku fuaskuAle pořád nevím do jakého bych měla jít, sice už nějakou dobu projíždím internet, ale to mi je spíš na škodu než k užitku, protože z takovýho množství se prostě nedá jen tak vybrat
Ale nejví mě zaujali značky Wallaboo a Emitex.. Máte s tím nějaká zkušensoti?
Wallaboo neznám, Emitex Combi mám doma a spokojenost ![]()
eliška84 píše:
Wallaboo mají třeba tady: http://www.hracky-miminka (přidejte si k tomu .cz, nechce mě to s tím pustit :-/ a pak si najeďte do kategorie fusakyTam jsem právě koukala na ten růžovej
Vypadá totiž,že bude krásně teplej a hřejivej
U toho Emitex combi jsme se právě dočetla, že: „Je velmi vhodný pro mírně chladné období“.. mírně chladné? to nezní jakože by byl moc teplej
jakou máš s tímhle zkušenost?
No nevím, Kuba v tom odjezdil celou loňskou zimu a v pohodě(v říjnu měl rok, tak byl v zimě spíš kočárkový než chodící). V mrazech měl kombinézu, v teplějších dnech kalhoty a zimní bundu. Spal v kočárku i 3hodiny a nikdy jsme ho nepřikrývala dál dekou
Dokonce v něm odjezdil i zimní dovlenou na horách, kdy jsme fusak připásala do saní s opěrkou(jen jsme mu pod zadek dala deku ![]()
Zase moc teplý fusak bych nebrala, v našem městě je zima spíš mírná Polabí
)
eliška84 píše:
Wallaboo mají třeba tady: http://www.hracky-miminka (přidejte si k tomu .cz, nechce mě to s tím pustit :-/ a pak si najeďte do kategorie fusakyTam jsem právě koukala na ten růžovej
Vypadá totiž,že bude krásně teplej a hřejivej
U toho Emitex combi jsme se právě dočetla, že: „Je velmi vhodný pro mírně chladné období“.. mírně chladné? to nezní jakože by byl moc teplej
jakou máš s tímhle zkušenost?
Jsem koupila tenhle emitex a rozhodne mi nepripada,ze by byl jen na mirnou zimu.
eliška84 píše:
Fakt? Tak to zní hodně dobřeS těmi saněmi jsi mě hodně inspirovala
, to vůbec není špatnej nápad
Akorát bych měla strach když bude sněžit, jestli se to nepromáčí?
Nám na horách nepršelo, tak jsme nemohli vyzkoušet. Klasické sběhové vločky to zadrží krásně
Pro případ deště jsme měli sebou tu velkou cyklistickou pláštěnku - dítě se schová do toho otvoru s kapucí a tělem by se zakryly saně ![]()
Tak to asi koukám vyhrál ten Wallaboo
Pořád lepší když bude víc teplejší, než kdyby v něm malej pak mrzl
No nic, jdu objednat a pak vám dám vědět ![]()
Holky, máte některá zkušenost, jestli se vejde Lodger Bunkner do autosedačky?
Billi píše:
Já si myslím,že by s tím neměl být problém, všude píšou, že se vejde do jakéhokoliv kočárku nebo autosedačky ![]()
eliška84 píše:Billi píše:Já si myslím,že by s tím neměl být problém, všude píšou, že se vejde do jakéhokoliv kočárku nebo autosedačky
Mám ho právě doma a přijde mi hrozně dlouhý, tak musím asi počkat, až mi přijde autosedačka
a pak to kdyžtak řešit dál.