Koupit komplet léky na internetu?

15674
27.2.12 11:15
CokeLady píše:
Ahoj,

zajímá mě, zda se vyplatí koupit lékárničku a zdr. potřeby na netu, tím myslím komplet věci pro novorozeně i pro matku po porodu.

Klahotky, vložky do podprdy, líh, zásypy, utěrátka, mastičky, nůžky, teploměr, olejíček, Espumisan, borová voda…

Máme ve městě lékárnu a bojim se, že to tam bude drahý a nechci tam jít se seznamem, ať mi řeknou, co mají za kolik, že případně koupím jinde. Myslím, že se na tom dá pár stovek ušetřit…

Máte zkušenost s nějakým internetovým obchodem s léky?

Ahoj. Nevím, jaké léky máš na mysli, ale podle mě se nejvíc vyplatí objednat na netu a pak vyzvednout někde osobně (pokud máš tu možnost). Já třeba nedávno zjistila, že když objednám něco na netu a vyzvednu u nás v lékárně (kam normálně chodím), tak ušetřím spoustu peněz. Třeba Daylong Kids 200ml jsem na dávno kupovala po netu, vyzvedla v lékárně a cena byla asi o 150Kč nižší (a to na té krabičce byla etiketa s cenou, za kterou to normálně prodávají v té lékárně) 8o .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
27.2.12 11:17

No, ušetříš zejména, když nebudeš kupovat zásyp (to vůbec), utěrátka??, mastičky a olejíčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
27.2.12 11:21

místo oleje bych možná použila tělové mléko nebo krém, nás olej vysušoval, měli jsme pak šupinky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
27.2.12 11:23

Já osobně by jsem nic takovýho zatím nekupovala, já si něco málo koupila a leží mě to tady ještě po 8 měsících. V porodnici jsem dostala kufírek, kde bylo vše vzorkový, to nám stačilo a co se mě osvědčilo jsem si koupila až byl malej větší. Vyčkala by jsem. Jinak na netu je to asi levnější, záleží na poštovným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
27.2.12 11:24

tak zásyp jsme nepotřebovali, stejně jako olejíčky ne - já bych to dopředu nekupovala. Uvidíš, co sedne miminku, ono v tom boxu, co dostaneš po porodu je dost vzorků a dokopuit se to dá kdykoliv později.
Dopředu jsem měla jen Bepanthen a Rybilku, nějaký vlhký ubrousky, uchošťoury a líh na pupík a to myslím úplně stačí. Koupeme v čisté vodě, když je hodně pokakaný, umyjeme mycím gelem, co jsme dostali v porodce vzorky od Nivey - doteď nám stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
27.2.12 11:26
CokeLady píše:
Pipet píše:
No, ušetříš zejména, když nebudeš kupovat zásyp (to vůbec), utěrátka??, mastičky a olejíčky.
Tak je to doporučené jako výbava… mastičky, zásyp na přebalování, ubrousky na utření, olejíčky po koupeli, aby jen po vodě nemělo vyschlou pokožku… :nevim:

Z drogerie jsem používala jen slunečnicový olej (za pár korun z lékárny). Žádný mastičky ani jiné voňavé olejíčky. Na opruzeniny pak krém od Welledy, ale to bylo až později, když začaly růst zoubky (při tom bývaly obě holky opruzené až do krve). Vlhké ubrousky jsem používala, ale jen na to nejhorší, abych nenesla dítě do koupelny úplně špinavé. Vlhké ubrosuky kupuju v DMku, 4×72ks za 69Kč, levnější a lepšíjsem nesehnala. Teď už je používáme spíš na umytí ručiček na písku nebo utření bundy polité jogurtem atp.

V lékárně jsem kupovala rychloběžku (bylo to před 6 lety), čtverčeky a líh na pupíček. Později pak panadolové a nurofenové čípky, ale ty jsou stejně až pro děti od 3měsíců, takže ty bych dopředu taky nedoporučovala. Mája měla ve 2 týdnech rýmu, do nosu jsem jí kapala Libenar z ampulek (má tu výhodu, že otevřeš malou ampulku a zbytek máš pořčád uzavřený, takže nemusíš po půlroce vyhodit, jako většinu kapek). Koupala jsem v čisté vodě. Větší investici jsem dala akorát do opalovacího krému Daylong Baby, ale to byla Mája už celkem velká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
27.2.12 11:28

Vše do porodnice a po porodu jsem nakupovala na netu, konkrétně v lékárně Na Prokopce, když si zadáš do googlu, tak ti vyjedou jejich stránky a vyšlo mě to i s poštou ještě levněji než v Lékarna.cz, kde se při objednávce nad tisíc nebo 12set neplatí poštovné, ale mají to tam drahý. U tý Prokopky je pošta zdarma od 5ti tisíc, ale jak říkam, vyšlo mě to tam levněji než na té druhé a určitě levněji než v kamenné lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
27.2.12 11:29

V porodnici jsem dostala vzorek akorát Bepanthenu, a ten jsem tam taky spotřebovala. Na ten jsem zapomněla, ten jsem kupovala taky, ale spíš pro mě na bradavky. Na opruzeniny rozhodně nezabíral, ani u jedné holky. Uchošťoury používám výjimečně a maximálně jako nosošťoury :lol: . Ouška vytírám vlhkým ubrouskem, ale jen to, co je venku, do ucha nezasahuju. Jednou jsem byla u pediatričky na preventivce a zrovna jí tam volala vyděšená maminka, že vytírala dítěti ouško vatovou tyčinkou a že teď z ucha teče krev. Jak jsem pak slyšela reakci doktorky, tak od té doby mám z těchto tyčinek opravdu respekt. A kamarádka o pár let později těmito tyčinkami klukovi protrhla bubínek (spravilo se to a dítě je naštěsít bez následků, ale kamarádka měla hodně nahnáno).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
27.2.12 11:34

No koupila bych toho miminum, i moje zkušenost, půlku věcí jsem vůbec nepoužila, vyhozené peníze. Zásyp se vůbec nedoporučuje kupovat, zvlášť ne u holčiček, upozorňoval nás na to pediatr na kurzu i v porodnici. Požívala jsem bepanthen - ten je jak na bradavky tak na opruzeniny a rybilku. Malý se po porodu šíleně loupal, takže jsem musela nakoupit speciální kosmetiku.

Příspěvek upraven 27.02.12 v 11:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
27.2.12 11:35

u nás dávají to automaticky. U obouch dcer jsem dostala. Ale u druhé jsem si řekla, protože nás poslali už v neděli domů a sestra v pátek říkala, že až půjdeme domů, že dostaneme kufřík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
27.2.12 11:38

my toho teda dostali (v prodnici U Apolináře) poměrně hodně. Jinak ty uchošťoury samozřejmě myslím ty dětské bezpečnostní ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
27.2.12 11:41
CokeLady píše:
cell píše:
tak zásyp jsme nepotřebovali, stejně jako olejíčky ne - já bych to dopředu nekupovala. Uvidíš, co sedne miminku, ono v tom boxu, co dostaneš po porodu je dost vzorků a dokopuit se to dá kdykoliv později.
Dopředu jsem měla jen Bepanthen a Rybilku, nějaký vlhký ubrousky, uchošťoury a líh na pupík a to myslím úplně stačí. Koupeme v čisté vodě, když je hodně pokakaný, umyjeme mycím gelem, co jsme dostali v porodce vzorky od Nivey - doteď nám stačí.
ale to v porodce nedávaj automatiky všude ne?

myslím, že to všude dávají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
27.2.12 11:44
iiiv píše:
CokeLady píše:
cell píše:
Dopředu jsem měla jen Bepanthen a Rybilku, nějaký vlhký ubrousky, uchošťoury a líh na pupík a to myslím úplně stačí. Koupeme v čisté vodě, když je hodně pokakaný, umyjeme mycím gelem, co jsme dostali v porodce vzorky od Nivey - doteď nám stačí.
ale to v porodce nedávaj automatiky všude ne?
myslím, že to všude dávají

Všude rozhodně ne. Po prvním porodu jsem něco dostala (a pak rozdala kamarádkám, páč jsem z toho využila akorát jednu plenku a Bepanthen), po druhém prodou jsme dostali akorát ten Bepanthen, a ten mi vystačila tak akorát na ty 3 dny v porodnici. Obě děti jsem rodila ve stejné porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
27.2.12 12:09

Já bych řekla, že nakupovat spoustu věcí předem podle doporučeného seznamu je blbost…
Já použila:

• panenský olivový olej (odlila jsem si z toho co používáme do salátů), mazala jsem pouze s ním a to jak po koupání, tak proti opruzení
  • porodnické vložky
  • síťované kalhotky
  • látkové vložky do podprsenky (ty jednorázové mi nevyhovovaly, po namočení mi přišly děsné a jako že se mi mlíčkem namočily hned)
  • odsávačku na vysavač
  • calcium panthothenicum - mastička univerzálně použitelná - bradavky, odřenina, opruzenina
  • teploměr
  • čípky na teplotu (ale to až po očkování)

Toť myslím vše, mycí gel až když se začal více hýbat, jinak stačila čistá voda, zadeček taky pouze pod vodou, dokud je plně kojený, tak to jde krásně dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
27.2.12 12:16

Kupovala jsem přes net z lékárny, co máme ve městě, ale vezli to až z Prahy. Nicméně vše bylo trochu levnější než na obchodě. V klidu jsem si vše vybrala, ušetřila si cestu :) A s poštovným mi to vyšlo asi stejně jako bych to koupila u nás v kamenné lékárně. Akorát bych nekupovala bio gaia kapky, jinak v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí