Koupit sousední pracelu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.6.25 11:32

Koupit sousední pracelu?

Hledám víc náhledů, tak píšu sem. Naskytla se nám možnost koupit sousední pracelu, které je evidována jako zahrada a i do budoucna bude. Parcela je stejně jako naše zahrada blízko dálnice, hluk je cca 50 až 65 dB, takže není to vyloženě klid a relax, resp. do ticha to ma daleko. Zahradu nyní máme cca 1400m2 a můžeme přikoupit podobnou velikost. Na zahradě souseda jsou vzrostlé stromy a keře, je okrasná, pivoňky, růže, magnólie, šeřík. Jako je krásná. Jenže si uvědomuji, že je to jen práce navíc. Zahrada mě baví, muže spíš ne. Nepotřebujeme nutně víc, ale nabízí se to. Cena je dobrá, ale není to investice, nebude z toho skrz dálnici v budoucnu stavební pozemek, možná by tam šel dát tinyhouse, ale bez čísla domu, jakoby rekreační dům třeba pro děti. A zas skrz ten hluk nevím, zda by to byla rekreace.
Jak byste nad tím uvažovali?
Dejme tomu, že peníze nejsou problém, spíš zvažuji užitek, časovou náročnost do budoucna, vůbec smysl. Když to koupíme, nebude tam někdo chovat třeba zvířata, nezaroste to plevelem, ale odmakame to a bude to stát náš čas.
Manžel rozhodnutí nechává na mě, ale nebrání se tomu, práce kolem baráku máme ale už nyní dostatek, tak úplně nevím, zda si nakládat víc. :lol:

Anonym skrz rodinu, nechci to zatím propálit skrz dotazy na finance atd.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Snopy123
9.6.25 11:40

Já bych to nechtěla.
Na mně by bylo moc i těch 1400 m2, ale mám to nastavené jinak.

Jo jako volný výběh pro psy tak možná :-)

• Citovat
  • Upravit
9275
9.6.25 11:40

My jsme do toho šli ;) nechtěli jsme sousedy nalepené na náš plot. Akorát jsme tedy ještě koupili sekací traktůrek, protože to už by se manžel sekačkou fakt nadřel. A dodnes si libujeme, že to bylo dobré rozhodnutí.
Největší úskalí je, že prostě nevíš kdo to koupí a co tam bude dělat. Ne, děkuji pěkně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
9.6.25 11:41

Já bych do toho šla. Pokud by se nám měl naskytnout okolní pozemek tak do toho jdeme hned, už jen z důvodu, že nevíš kdo to koupí a handrkovat se se sousedem je prostě naprd. Pokud je cena přijatelná tak bych do toho šla a nikdy nevíš co bude za třeba 20 let :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2213
9.6.25 11:41

Radši bych ty peníze dala do něčeho, co bude mít hodnotu. Jiná nemovitost na lepším místě, jiný pozemek na lepším místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
9.6.25 11:42

Můj otec má asi 5000 m2 pozemek, ale má tam ovce a on tím žije. Má tam tedy naprostý klid. Já bych to nechtěla, jeho to baví.

• Citovat
  • Upravit
8906
9.6.25 11:43

Mít takovou nabídku hned u domu. Tak bez váhání koupím. U nás nechce nikdo prodat zahradu, záhumenku. My chceme na vlastní sad. Nic v okolí není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
9.6.25 11:44

@Kelsey1 Sad u dálnice? Zakladatelka píše, že tam je i hluk. My měli barák cca 2 km od dálnice a když špatně foukal vítr tak tam bylo dost prachu a o hluku nebudu psát.

Příspěvek upraven 09.06.25 v 11:46

• Citovat
  • Upravit
371
9.6.25 11:44

Já bych to koupila. Asi na to bez potíží máte a než si pak někdy drbat hlavu, až to koupí nějaký chovatel prasat a drůbeže, nebo až si tam automechanik udělá odstavnou plochu… to bych to radši koupila a měla zaručený klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8404
9.6.25 11:48

Známí řešili něco podobného (ale pravda, nebyla to jen zahrada) a nekoupili sousední pozemek. Ted toho dost lituji, jednak by měli využití a hlavně to koupil nějaký mladý pár a teď s nima mají veselo….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8906
9.6.25 11:53
@Snopy123 píše: Více

Nemáme daleko dálnici. Nám nevadí :mavam:.
A ona tam bude žít stejně. Jen zvažuje, že si zvětší zahradu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
9.6.25 12:00

Šla bych do toho. Už kvůli těm potencionálním budoucím sousedům, kteří by si tam nějakou tu chatku postavili a jezdili by tam grilovat :) Já udělala chybu před pár lety, taky jsem takto váhala, šlo teda o domek v sousedství mýho dvora, domek bez sítí, malý, neobyvatelný, na zbourání, no kdosi mě předběhl, ale je stále neobydlený, teď se o něj budu pokoušet za jiný peníze, abych si rozšířila dvůr.
Takže ano, koupila bych traktorek a bylo by to super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.25 12:02

Diky za náhledy. Já prostě váhám. Moje vize byla, že doladíme to, co kolem domu zbývá (a není toho málo), pořídíme venkovní saunu a zvolníme, bude čas na relax, lehnout si do houpaci sítě a nemuset nic.
Srdce řve kup to, pač je to hezká zahrada, ale mozek mi tam hází stopku, pač je to další práce. Jsme ve středním věku, nedokážu zhodnotit, zda po prvním nadšení zůstane: wau, to je krása! Nebo: hmm, další práce, kterou jsem si na sebe navázala sama…

• Citovat
  • Upravit
540
9.6.25 12:15

Pokud pro Vás nejsou finance problém, šla bych do toho. A kdyby to do budoucna byla velká přítěž, moc starostí apod., tak to můžete prodat vy a budete i částečně vědět, komu to prodáváte. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24620
9.6.25 12:15

Já nejsem zahradní typ, takže bych nedala ani těch vašich 1400 m, natož jednou tolik. Navíc na tak málo lukrativním místě. To leda tam pást kozy nebo ovce, ale to jsou tak další starosti. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí