Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ja. Dvakrat. A potreti pevne verim he uz to neudelam. Ale taky jsem kourila predtim a pak ne,mezi tehotenstvim 1 a 2 taky ne,pred 3 jsem zvladl taky nacas prestat. Takovy kurak/semtamkurak. Vim ze toho umim nechat stejne jako jednoduse zacit ![]()
Já.Zacala jsem kouřit cca 2 měsíce po skončení kojení a drží mě to už skoro 7 let.Cekam na léčbu dalším těhotenstvím a pak jsem rozhodnutá nezačínat.
Skoro všechny kuřačky, co znám. I honem honem po pár týdnech přestávaly kojit, aby mohly rychle zas hulit. Já už nezačala, dlouho jsem kojila, pak mi to už nechutnalo.
Teda podotykam ze jsem nekojila ani jedno dite…ne kvuli cigaretam ale proste a jednoduse to neslo. Takze moje koureni nebylo na ukor deti a jejich stravy. Abych si vyndala jedno polinko z ohne. ![]()
Já nezačala. Před těhotenstvím jsem byla velice vášnivý kuřák a zvládla víc jak dvacet denně. Ze dne na den jsem s tím sekla, ale motivací mi byl můj manžel. Vyprávěl, jak přestal před patnácti lety kvůli sportu, hulil krabičku denně a pak neudýchal 90 minut fotbalu. Tak s tím skoncovat ze dne na den. Řekla jsem si, že to musím taky zkusit a zanedlouho jsem zjistila, že jsem těhotná. Už jsme nezačala, strašně mi to smrdí. Nekouřím už dva roky. ![]()
Já byla takový ten příležitostný ale taky kuřák, prostě ne denně ale u vína, v kavárně a tak. Naposledy jsem měla jednu 2-3 týdny před otěhotněním. Dnes jsou klukovi 2 roky a neměla jsem. Navíc kluk je astmatik, takže nemám v plánu začít. Další plus je, že během rodičovské zakázali kouřit v hospodách, takže už by nebyla ani příležitost
Já a to dvakrát. Teď potřetí už začínat nechci. A to jsem před třetím dítětem kouřila dost, i krabičku denně. Sice mi to strašně chybí, kolikrát mám nutkání si aspoň jednu dát ale jsem odhodlaná teď už vydržet a nezapálit si.
Ja zacala… kdyz jsem byla venku bez ditete, teplo, zahradky… to neslo si to kaficko s cigem odpustit. Drzela jsem se dlouho, proste to neslo. Nekourim denne, spis 1× tydne k tomu kafi a klido 5 cigaret
@Anonymní píše:
Ahoj maminky mužů se zeptat kdo začal znovu kouřit po těhotenství?
Já.Dcera ještě v šestinedělí zvládla chytit hnusný bacil,pro mě stres jak blázen a jako typický kurak jsem to nezvládla a opět začala.
Syn má 7M, nekojila jsem a kouřit jsem nezačala. Me se teda ekluje, ze na nej budu sahat tema smradlavyma prstama a celkově už nechci, je to hnus a jeste to stojí raketu. To si radši udělám s malým radost něčím pěkným. Podotýkám, ze jsem hulila jak komín před tehotenstvim, ale mě to teda nechybí, nějak jsem se v hlavě prepla, ze je to kekel ![]()
Obdivuju všechny co to vydrželi, já jsem teda v osmém měsíci kouřit jsem přestala hned jak jsem se dozvěděla, že jsem těhotná, ale není den co bych si na cigaretu nevzpoměla. Už se klepu na to až odkojím a budu si moct zapálit a dát si kafe
![]()
Přesala jsem kvůli těhotenství kouřit. Ale jak si to udržet, nějaký tipy od zkušenějších maminek? ![]()
@market.brousilova píše:
Přesala jsem kvůli těhotenství kouřit. Ale jak si to udržet, nějaký tipy od zkušenějších maminek?
Když znovu otěhotníš
já jsem tři měsíce po porodu zas otěhotněla, takže na kouření můžu zapomenout ![]()
Při první dceři jsem kouřit přestala hned jak jsem se dozvěděla že jsem těhotná. 6 let jsem to vydržela ale pak občas jak jsem byla s dcerou sama tak jsem si zapálila. Moc mi to teda nechutnalo. Pak jsem poznala přítele a když jsme někam šli tak jsem začala kouřit. Otěhotněla po druhý a po porodu asi 2 měsíce jsem začala zas. Je to hrozná závislost. ![]()
Ahoj maminky mužů se zeptat kdo začal znovu kouřit po těhotenství?