Kouření v 17 letech? Co dělat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4284
20.9.17 20:13

@Nimie V téhle době jsou třeba elektronické cigarety. To bych dítku sponzorovala, kdyby se rozhodlo, že touhle cestou se chce pokusit přestat :pankac:

@Netopirek Rodič má za své dítě zodpovědnost po celý jeho život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
20.9.17 20:18

@Netopirek Předpokládejme, že dcera zakladatelky má nějaký vztah se svými rodiči a že není úplně tupá. Pokud ne, pak je opravdu možné, co píšeš ty: dceři bude zcela jedno, co si rodiče myslí, a aby naplnila svůj životní osud - cigarety - pohádá se s rodiči, odejde od nich v okamžiku osmnáctin a najde si práci na plný úvazek, aby si mohla plně financovat své milované cigarety, kvůli kterým opustila rodinu.

Já ale věřím, že rodiče mají na dítě vliv i v osmnácti a že děti primárně nechtějí zklamat své rodiče, ať už jsou jakkoli staří..

Příspěvek upraven 20.09.17 v 20:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
20.9.17 20:18

Ja začinala v 15, ted je mi 23 a 16.9. To byl rok co jsem prestala a nekourim :dance:, myslim si, ze i kdyz stejne budes zakazovat tak bude kourit dál… Kdyz uz chce kourit, tak at ji aspon nevidi sousedi, rodina a počká si na osmnáctiny.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.9.17 20:19

Utnout kapesne, at si na cigara vydela brigadou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
20.9.17 20:20

No je už velká snad má rozum aby věděla že ideální to není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.9.17 20:25

Rozhodně bych jí takový koníček nefinancovala. Pokud jí nechci sledovat na každém kroku (nechci), samozřejmě neuhlídám, jestli si nezapálí, ale proč bych jí to měla platit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
20.9.17 20:26

@Icestar právní ne, a od 18 nemůžou dítě k ničemu nutit.

@enyf Mně osobně je názor rodičů u zádele. A dřív jsem schválně dělala opak jen abych je vytočila. Ale věřím, že existují děti co jim na názoru rodičů záleží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
676
20.9.17 20:29

Mne by dostal možná víc i kondom v peněžence u syna :) najednou by to byl důkaz, ze už není jen můj malý chlapecek :) ale to už je z jiného soudku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
20.9.17 20:32
@Catmum píše:
Mne by dostal možná víc i kondom v peněžence u syna :) najednou by to byl důkaz, ze už není jen můj malý chlapecek :) ale to už je z jiného soudku :)

Dukaz v penezence, ze je zodpovedny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
20.9.17 20:34
@Anonymní píše:
Ahoj holky, dneska jsem chtěla dceři vyprat v bundu a ve vnitřní kapse jsem našla poloprázdnou krabičku od cigaret. Co byste dělaly? Manželovi jsem to zatím neříkala, bojím se jeho reakce :zed:

zeptala bych se jí zda kouří, můžou to být cigára spolužačky, kamarádky, další možmost je, že chtěla, abys to objevila a zaujala k tomu postoj.. ted je to na tobě a tvé reakci- řekla bych svůj názor - pokud sama kouříš tak něco ve smyslu, že to byla hloupost vůbec začít a pokud ne, tak proč jsi nezačala a proč..
ona stejně - pokud ted experimentuje nedosáhneš toho, aby přestala - pokud se sama nerozhodne - akorát si dá větší pozor to tutlat…hlavně žádné výstupy a nebo direktivnost - máš šanci ted zatnout zuby a budovat vztah založený na respektu a vzájemné důvěře - když to ted nezkazíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
20.9.17 20:35
@Catmum píše:
Mne by dostal možná víc i kondom v peněžence u syna :) najednou by to byl důkaz, ze už není jen můj malý chlapecek :) ale to už je z jiného soudku :)

Tos mi připomněla, jak našli rodiče kondom u mě v kapse. Bylo mi asi třináct. V šesté třídě nám rozdávali kondomy ve škole na nějaké přednášce o bezpečném sexuálním chování. A hrozně nám kladli na srdce, ať je máme pořád u sebe, že je to strašně důležitý a furt to zdůrazňovali. Tak jsem ten kondom prostě od té doby pořád nosila u sebe asi přes rok, než mi ho rodiče našli v kapse a příšerně se na mě z mě tehdy neznámého důvodu naštvali. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
20.9.17 20:37
@Catmum píše:

copak kondom, ale lubrikační gel jsem objevila tuhle - zcela nechtěně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4685
20.9.17 21:03

Ja bych s dcerou promluvila, i kdyz to nejspis nebude jednoduche. Pokud jen frajeri, experimentuje, nechala bych ji byt. Pokud by to vypadalo na dlouhodobejsi zalezitost - zavislost -nabidla bych ji spolufinancovat elektronickou cigaretu, hodne by mi zalezelo na jejim zdravi a nedokazala bych to jentak prejit a neudelat nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
20.9.17 21:09
@Netopirek píše:
@Icestar právní ne, a od 18 nemůžou dítě k ničemu nutit.

Jakápak právní. Lidská zodpovědnost, lidská!

@enyf Mně osobně je názor rodičů u zádele. A dřív jsem schválně dělala opak jen abych je vytočila. Ale věřím, že existují děti co jim na názoru rodičů záleží

To je hodně smutný a doufám, že svoje děti vychovám jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
20.9.17 21:13

@Icestar já ty svoje snad taky. Ale jaký si nás vychovali, takový nás maj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie