Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Terrko, zkoušela jsi inhalátor nebo žvýkačky? Já měla to štěstí, že při pozitivním testu mě to dokopalo. V pondělí byl pozitivní, nebyla jsem schopná přestat hned, ale následující pátek jsem měla poslední. Za den tak 1-3, půlku vždycky típla.A měla šílené výčitky, protože se nemusí nic stát, ale taky naopak může a pak si to budeš vyčítat do konce života. Moje mamka kouřila když mě čekala a asi proto v sobě tu závislost mám. Takže doporučuju nehledat důvody, ale hledat způsoby.
@Terrrka píše:
to máš pravdu…ale nekuřáci si neuvědomují, že jsou stejně pasivní kuřáci a ve výsledku jsou na tom dost podobně jako my…
Ale uvědomují…A představ si, že nám to vadí…!… A hodně. !
Když si někdo chce zahulovat tělo, je to jeho problém, ale zároveň je to sobecký postoj když omezujete nás nekuřáky.
App,: já jsem taky kouřila, takže vím, o čem mluvíš......píšeš.
@cheekymonkey Vždyť říkám, že přestávám, o tom, že jsem těhotná vím asi týden a už jsem podstatně ubrala s cigaretami, dneska jsme dokonce měla jen dvě a taky v půlce típlý, nechutnaly mi…
@radúna Proto třeba souhlasím s oddělením restaurace kuřácká/nekuřácká, samozřjmě nějak inteligentně aby se kouř netáhl i do nekuřácké části. A´T si každý může vybrat kde chce být
@Terrrka píše:
@radúna Proto třeba souhlasím s oddělením restaurace kuřácká/nekuřácká, samozřjmě nějak inteligentně aby se kouř netáhl i do nekuřácké části. A´T si každý může vybrat kde chce být
Jo jo, těch protikuřáckých opatření by mohlo být víc. Třeba zakázat kouření na zastávkách. Jsem se jednou jako těhotná hodně naštvala a vyhodila kouřícího Roma z autobusové zastávky. Já v 7. měsíci, malé děcko za ruku a pršelo. Chtěla jsem se schovat před deštěm a on tam hulil. Když jsem jej poprosila, jestli by mohl cígo típnout, že mi to dost vadí, tak mě sjel jak alíka. Nadal mi do blbých gádžovek, že on přece nebude kouřit na dešti…
No, seřvala jsem ho pro změnu zase já s tím, že na něj zavolám policajty, pokud ještě řekne slovo a obviním jej z rasismu.....
To jen taková malinká příhodička.
Ale je fakt, že je to přesně tak, že já svým nekouřením neomezuji nikoho, kdežto kuřáci svým kouřením mně ano.
Tak to je ten důvod, proč jsem já jako nekuřák nakvašená jak čert. Jinak si kuřte, jak je libo.
@radúna tak to je pochopitelné, já i když jsem kuřák nekouřím na zastávkách, odejdu si prostě vedle. tak by to měl dělat každý a když prší tak buď kouřim na dešti a nebo vůbec. a tuplem nekouřim když vidim těhotnou a nebo malý dítě, kočárky s cigaretou obcházim obloukem
@catland ano, někdy jo, ale někdy - musíš uznat mají pravdu…:)
@Terrrka píše:
@cheekymonkey Vždyť říkám, že přestávám, o tom, že jsem těhotná vím asi týden a už jsem podstatně ubrala s cigaretami, dneska jsme dokonce měla jen dvě a taky v půlce típlý, nechutnaly mi…
Tak to jsi šikula. Já to měla přesně tak. Mimi ti to samo znechucuje
Hodně štěstí jak v nekouření tak s mimi, ať jste oba v pořádku.
@catland píše:
Někdy mě nekuřáci omezují blbýma kecama na fórech
Nápodobně, mně kuřáci zase svou omezeností…
![]()
@cheekymonkey Díky moc, opravdu se snažím
Uvidíme co v pondělí řekne Dr.:)
Někteří kuřáci jsou omezení a jiní ne. Někteří nekuřáci jsou omezení a jiní ne.
@radúna píše:
Nápodobně, mně kuřáci zase svou omezeností…![]()
![]()
No dovol
![]()