Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky sem kouřila. Ale když mi vyšel test pozitivní tak sem ze dne na den přestala ( teda po pozitivním testu sem si ještě zapálila byla sem v šoku
ikdyž mimi bylo plánované
.. Ale kouřila sem max 4 děnně tak to bylo asi lehčí přestat ![]()
Já přestala v 7tt - přišla nechuť. Od té doby jsem si nezapálila… bez problému…Teď jsou malý přes dva měsíce a na mě přišla chuť a stále na mě občas přijde.
Povolila jsem si jednu slim mentolku denně. A dala jsem si během 14ti dnů asi tři. Prostě jen když přijde ta velká chuť. Skutečně začít kouřit bych zase nechtěla… myslím, že pokud to udržím v této mezi, tak to bude v pořádku ![]()
@Anibas55 Ahoj, stydím se za to moc, ale kouřila jsem, nedokázala jsem přestat úplně, i když jsem pořát myslela na mimčo, a snažila se kouřit co nejmíň.. Strašně jsem si nadávala, že jsem slaboch a že mě to ovládalo natolik, ža ani těhotenství nebylo silnější, než moje letitá a silná závislost. Pomohla mi ze dne na den akupunkturní metoda odnaučení kouření, zruší to v hlavě za ta léta vypěstovaný „kuřácký“ program, takže jsem neměla fyzické abstinenční příznaky.. Psychicky jsem v tom sice pořát, ale motivace je obrovská a hlavně „mordování“ určitých bodů na uších pomáhá a chutě pak přejdou. Dala jsem za to dva a půl tisíce
a je ze mně vyléčenej kuřák ![]()
Je to tezke prestat ale chce to silnou vuli uz jen kvuli malinkemu. A v byte urcite nekourit, i kdyz to necitite k diteti se to stejne dostane. A kdyz uz to nemuzete vydrzet kourit aspon z okna. U ditete vznikaji alergie, problemy s dychanim a podobne. Ja osobne bych to do budoucna nedoporucovala.
@Cmochy píše:
Já přestala v 7tt - přišla nechuť. Od té doby jsem si nezapálila… bez problému…Teď jsou malý přes dva měsíce a na mě přišla chuť a stále na mě občas přijde.Povolila jsem si jednu slim mentolku denně. A dala jsem si během 14ti dnů asi tři. Prostě jen když přijde ta velká chuť. Skutečně začít kouřit bych zase nechtěla… myslím, že pokud to udržím v této mezi, tak to bude v pořádku
Taky to tak mám. Malé jsou 2 měsíce, nekojím tak občas mám chut tak si zapálim ale kouřim KISS slimky s příchutí ![]()
Nechapu ženskych ktery kouři pri tehotenstvim a pri kojeni. Ja prestala den za den kouřit
Já jsem kouřila tak krabičku denně. s pozitivním testem jsem přestala z minuty na minutu. chuť jsem měla velikou, ale vydržela jsem. říkala jsem si že pár cigaret nic neudělá, ale kdyby pak mimino nebylo v pořádku tak bych si to vyčítala. po porodu jsem taky měla chutě. no a při kojení jsem zase otěhotněla a začalo mi to šíleně smrdět. doufám, že už se k tomu nikdy nevrátím. už by mi bylo líto toho jak si ničím zdraví a i těch peněz
Ahoj holky,
já do svých dvaceti nikdy nekouřila, začala jsem až ve stresu ze svatby (v srpnu). Od té doby jsem postupně najela na dvacku denně. Věděla jsem už během snažení, že až budu mít pozitivní test, přestanu a docela jsem se na to těšila. Pozitivní test jsem měla v pondělí, ale muž zareagoval tak hrozně, že to prostě nešlo a kouřila jsem asi 3 denně. Navíc test mi do druhého dne ještě zeslábl. V pátek jsem byla na odběru krve a poslední cigaretu jsem měla před tím, než jsem si zavolala pro výsledky. Je to hrozně těžké, navíc můj muž je kuřák a nijak se přede mnou neschovává. Asi díky tomu přiberu dvakrát tolik, kolik bych měla, ale nedokážu si představit, že bych potratila, nebo měla nemocné miminko, a celý život bych pak věděla, že to mohlo být mým kouřením.
@Nicky-jh tohle si musíš srovnat v hlavě sama… nebudu tě soudit, protože i když to neschvaluju, tak ale znám spoustu holek co v těhu kouří… ale já bych dala přednost miminku před cigaretou…
vím, že to není jednoduché, ale uvědom si jak tomu miminku v tvém těle je… a aspoň to zkus… přeji pevné nervy
Vesmilka: nevím, jestli jsem to špatně napsala, ale od oznámení, že jsem těhotná, nekouřím… takže to srovnané mám
@Nicky-jh tak já to špatně pochopila… tak v tom případě je to v pořádku… v tom případě ale nechápu proč jsi to psala… ![]()
To plakanní určitě ano protože mě maly plakal v nemocnici ale hlady a sestry se me zeptali jestli nekourim a ja ze ne a oni no tak to mate štěstí bo jinka by jste se moc nevyspala tomu diteti ten nikotin taky chybi potom..:)
Jelikož jsem neplánovaně otěhotněla, kouřila jsem cca 10-20denně, ale hned po testu jsem vytáhla poslední cigaretu- dvakrát si potáhla a okamžitě jsem to típla a nekouřila dokud jsem kojila, do 1rok dceři. Nyní kouřím, jen večer když jí dám spát nebo když jsem bez ní. Před ní si nechci zapálit, nikdy bych si nezakouřila u ní!
Dobrý den,
Jsme studentky 4. ročníku medicíny a prosily bychom Vás o vyplnění krátkého dotazníku týkajícího se těhotenství a kouření. Naše cíle práce jsou zjistit, zda těhotenství ovlivní rozhodnutí žen zanechat či omezit kouření během těhotenství a dále informovanosti vlivů kouření na plod a zda jsou těhotné ženy řádně obeznámené od svých gynekologů. Dotazník je určen ženám, které jsou nebo byly těhotné. Děkujeme za vyplnění a Váš čas!
@zdendik Ja sla z triceti denne na nulu behem vteriny. Dite je dulezitejsi nez chut.