Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s I´Coo Peak Air?
Přidejte zkušenost s I´Coo Peak AirNa reklamaci ho dám co nejdříve,asi v úterý,o víkendu jsme byli na horách a ta koženka je úplně odrbaná
Máme tmavomodrý.Tak jsem zvědavá,co mi na to řeknou ![]()
ahojky, no, tak to jsem taky zvědavá, co ti na to řeknou… doufám, že ti reklamaci uznaj!!!
ty jsi zmiňovala, že sporťák používáš jen občas, tak mi je divný, že by se to takhle brzo ošoupalo??? Jak douho ho máš???
No,sporťák mám nasazený půl roku skoro,ale malý nenosil boty nebo byl ve fusáku.Teď,co je v botech a bez pytle,tak se to stalo v podstatě za měsíc…
a to mám ještě golfky v autě,tak mockrát v něm nebyl
Malý je teď nemocný,tak s tím pošlu muže.Neřeknou asi nic,pošlou to do Německa,tak se asi načekám…Mám golfky a ještě jeden starší sporťáček jsem dostala,tak to vydržíme,to se nebojím,ale štve mě to.To bych nečekala ![]()
Dianda: Chtěla jsem se tě optat, jak to dopadlo s tou reklamací koženky, uznali ti to?? Já jsem dala dnes syna (7,5 měsíce) poprvé do sporťáku a za 3 hodiny mám tu koženku úplně odrbanou, až se drolí i ten molitan pod tím ( měl na nohách capáčky, ale zničený je to fest). Ta koženka snad není ani koženka, jen slaboučký igelit. To, že nám korbička vybledla na fialovou barvu ani nemluvím, z krásně tmavě modré už není modrá… Na to se reklamace nevztahuje, to je mi jasný, měla jsem kočárek na terase, ale ta koženka mě dost překvapila… Acho jo…
![]()
Ani nemluv, mám nervy ještě teď… Obchod Mimistyl skončil, žádný kontakt, takže mi neumožnili reklamaci… Navíc jsem se u autorizovaného dovozce dozvěděla, že Mimistyl nebral kočáry přes ně, tak mi ho nevzali… To se tě ale asi netýká, tak to rychle, bezodkladně reklamuj! Po dlouhé písemné konverzaci s I´coo mi bylo řečeno, že na potah se reklamace nevztahuje, ale v rámci zachování dobrých vztahů mi poslali nový potah… Připadala jsem si jak nějaký podvodník, protože prý to nikdo nereklamuje… Nevím, jestli všechny děti jezdí v kočáru v ponožkách nebo co
Možná je to jen problém modré barvy? Že by to bylo moc jemné, nebo co… Tahle inovace se jim rozhodně nepovedlo, koženku vem čert… Jiný potah bez koženky k dispozici neměli, tak mi poslali stejný, co už… Vypadá stejně, zatím jsem nenašla odvahu synovi na tom nechat boty, mám kvůli tomu v kočárku podložku.
Tak doporučuji hned reklamovat a držím palce.
Ahoj, tak vidím, že jsme na tom všechny stejně. Mě se ta koženka taky odrbala během pár ježdění. A v obchodě kde jsem jej kupovala mi řekli, že jako bohužel, s tím se dalo počítat???No jako chápete to? Tohle byl od výrobce vážně krok vedle, ale evidentně se nepoučili, co jsem se tak dívala tak kolekce 2012 ji tam má taky.Tedy na kočáru za takové peníze bych opravdu něco takového nečekala. Ale mé obavy před koupí kočáru se potvrdily, bohužel. Hold výrobce asi nepočítá s tím, že děti budou nosit botičky, či co
![]()
Doporučuji vám napsat dopis přímo výrobci, kontakt jsem našla na stránkách www.icoo.de . Byli fér a přestože jsme se trochu přeli, protože na potah se reklamace nevztahuje, na dopis, že se to odřelo po několika procházkách mi poslali potah nový. Sice stejný, ale aspoň tak. Teď dávám na boty návleky
Protože podložka nevím, jaká by tam pasovala, tak než bude pod botama fusak, bude jezdit bez bot nebo v návlekách (od Lilinky z MMB) Ten druhý si nechám přešít, nechám vyměnit koženku za nějakou látku, asi černou, protože do modré se asi netrefím. S tou koženkou dole těžce šlápli vedle…
Zjistila jsem, že pod koženkou je pod výplní ta stejná látka, jako na kočárku, tak vlastně stačí tu koženku odstranit a bude to. je na látce jen našitá… Akorát pod tou výplní je ještě plastová destička, která tu podnožku zpevňuje, tak nevím, jestli ji tam nechat… Nechám tu modrou podnožku asi podšít nějakou černou látkou a tu destičku vložím tam, ta chlupatá výplň tam asi být nemusí…Co myslíte?
nebo na tu látku nějaký igelit, ať se to pk nešpiní a nebude třeba tam dávat tu destičku… ![]()
Hm, ten igelit by se mohl po čase taky roztrhat si myslím, nejspíš bude dobré tam nechat tu plastovou destičku ať je to pevnější.
Jinak ten kontakt na toho prodejce mi vyjel v němčině, to pro mě bohužel není, sice jsem se německy učila, ele nenaučila
A ještě mě zajímá kde si necháte přešít ten prošoupaný potah? To by nemusela být špatná varianta, kdybych s reklamací nepochodila.
Na MMB je paní, která umí přešít na kočáru úplně všechno, boudy, potahy, fusáky… Tak už jsem jí psala a udělá mi to ![]()
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?…
A přeložila jsem to jen googlem, tady, rozuměli dobře
http://translate.google.cz/
A jo, jasně Google, na to jsem zapoměla
A díky za tip na MMB, určitě tu paní omrknu, byla by to varianta pokud by to s výrobcem neklaplo.Jo a, když jsme u toho, měla jste nějaké jiné problémy s kočárkem? Já už jsem ho měla na utažení boudy na sporťáku, samovolně se sklápěla, když jsem jela a také ta přední náprava zlobila, při sjíždění ze schodu se mi samovolně odcvakávala ikdyž byla zaaretovaná ![]()
Náprava dobré, ze začátku se mi taky zdálo, že to zlobí, a občas se to odaretuje, ale ono to asi trochu vůli mít musí, aby se to na hrbolu, na schodu třeba neurvalo… Tak mi to vysvětlil jeden pán z prodejny kočárů, s tím, že to sem tam prostě mám sešlápnout a ono se to časem uklidní a utáhl nějaký šroubek tam dole. A ono si to asi zvyklo, nějak to nezlobí, sem tam to sešlápnu, než se rozjedu a drží to asi… Nevzpomínám si teď, že by mě to nějak štvalo, tak to asi nezlobí…
Bouda se mi začla trochu sklápět teď někdy, když je složená, začla padat dozadu, ale tím, že jsem teď syna otočila do směru jízdy a mám tam tašku, tak to jednak drží ta taška a taky jsem připla ty cvoky na zadní straně sedadla k boudě, aby nebyla tak těžká a drželo to minule i bez tašky, tak to zatím dotahovat nebudeme, jinak bych zajela asi zase do toho obchodu, byli tam hodní… Vám to opravovali v prodejně?
Jinak jsem s ním spokojená moc, ta jízda, tichoučká, žádné vrzání, zvuky, oproti kámoškám… A to některé mají i hodně drahé a kvalitní kočáry… Měkký, houpavý, zatím nešisuje, Adam v něm rád spí. Vždycky když pojezdím golfkama (Peg perego a Bumbleride), a vyjedu se sporťákem, tak je to úžasná změna
Sice mě naštvali tou přiblblou koženkou a že nejde sundat bouda na vyprání, ale pořád má spoustu kladů ![]()
Ještě mě napadá, že nánožník je takový zbytečně otevřený, dole málo uzavřený, že tam přidám po stranách dva kousky sucháče, aby byl takový jako nasunovací, ne jen krycí a dal se sucháčema utáhnout, aby dolů nefoukalo, kdybychom jeli třeba bez fusaku, nebo tak něco…
Jo a slunečník, taky super kousek
Stál asi 800,– origo, po 2 týdnech tomu uletěly skoro všechny ty krajní čudlíky plastové, co drží látku na konstrukci… Než jsme na dovči koupili šití, zlomil se v půlce, a to jsme jen drbli do dveří… No, asi vadný kus…
Ještě by měli vychytat mouchy ![]()
No já jsem to zavezla do té prodejny a oni to asi někam posílali, ale bylo to celkem rychle opravené, myslím do týdne. Ta bouda jak píšete, že nejde sundat by sundat jít měla. Když jsem hledala papíry od prodeje kvůli té reklamaci(které jsem nakonec stejně nenašla, asi se stratily při stěhování, ale na štěstí jsem to kupovala v obchodě kde mám známého tak to nějak zařídil)tak jsem v návodu na použití(který jsem našla jako jediný)na obrázku zjistila, že jde oddělávat madlo před dítětem o kterém jsem si také myslela, že oddělávat nejde a je tam právě i obrázek oddělávatelné boudy na sporťáku. Tedy neskoušela jsem to, ale, když jsem to jen tak zběžně omrkla tak je tam takový malý kulatý čudlík schovaný pod tím potahem stejně jako je schovaný ten čudlík na to oddělávání toho madla.No a s tím nánožníkem je to fakt, asi to bude chtít vylepšit těmi sucháči, to bych si tam snad mohla nějak naaplikovat sama
Aha, tak nejen koženka se nevydařila, ale jak čtu tak i slunečník, no ještě, že jsem ho nepořizovala, akorát by to byl další důvod na naštvání, nebo minimálně pro zklamání ![]()
Dianda spis myslela, ze bouda nejde sundat z tech tycek a vyprat…jinak sundat z konstrukce samozrejme jde ![]()
Myslela jsem sundat boudu z tyček na praní, přesně tak jak @martiiik píše…
Ale tak snad půjde vyčistit i tak, kdyby něco…
Nový potah mi hned pos…l pták, tak jsem čistila, ale jde to dobře, jen takovým drsnějším hadříkem typu „švédská utěrka“. Koženka už se opět odírá. Už se těším, až mi přijde ten opravený, přešitý, že už se tím nebudu vůbec zabývat ![]()
Jsem zvědavá na kolekci 2013, jestli to už udělají jinak ![]()