Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Melindaa píše:
Ano ano přesně tak. Já tomu totiž nevěřila a to mléko jsme mu zkusila udělat po zkouškách sunarů atd… chtěl teda jen to krabicovésamozřejmě vypil asi jen 20ml víc jsem mu nedala bojím se o takové malé dítko a už takové tučné mléko? Radši jsem ho nacpala" kašičkou.
no tak krabicové bych tak malému dítěti v žádném případě nedala to nejdřív tak po 10 měs. ale to jen za předpokladu, že není alegrik a má vyzkoušené všechny suroviny a součástí kaše nebo tak pořádně převařené, jinak až od roku, 5 měs. nikdy, když už tak dej UM, ale né krabicové mléko, nebo dál koj, ale krabicové nedávej
@1Luca píše:
@Melindaa pro jednou se mu fakt nic nestane a určitě by nezačal odmítat prso. I kdyby ho nacpala cukrem. Moc si to bereš.
No já si myslím že by se to asi nelíbilo nikomu!! A ni Vám ![]()
@Melindaa píše:
Ano ano přesně tak. Já tomu totiž nevěřila a to mléko jsme mu zkusila udělat po zkouškách sunarů atd… chtěl teda jen to krabicovésamozřejmě vypil asi jen 20ml víc jsem mu nedala bojím se o takové malé dítko a už takové tučné mléko? Radši jsem ho nacpala" kašičkou.
tak teď to nechápu už vůbec
Ty máš problém s tím že je tučné?
@Kelsey píše:
no tak krabicové bych tak malému dítěti v žádném případě nedala to nejdřív tak po 10 měs. ale to jen za předpokladu, že není alegrik a má vyzkoušené všechny suroviny a součástí kaše nebo tak pořádně převařené, jinak až od roku, 5 měs. nikdy, když už tak dej UM, ale né krabicové mléko, nebo dál koj, ale krabicové nedávej
Jo to u nás jje těžké leží mi doma 6.sunarú a do malého nenacpu ani jeden proto mi to nebere mozek.
@Melindaa Dítě naštěstí zřejmě přežilo bez alergické reakce. Ale rozhodně takhle malému miminu už kravské mléko nedávej. Dlouhodobým podáváním bys mu mohla zadělat do budoucna na pěkné problémy se zažíváním (a nebo by mu taky nic být nemuselo, ale kdo by to chtě riskovat, že)..
@Svistice píše:
@Melindaa Myslím, že krabicové mléko nezpůsobilo, že nechce prso. To může být jen náhodná časová shoda s bojkotem, který občas v tuhle dobu nastává.
Nicméně, a jako že já jsme docela kliďas, tak po tomhle bych tchýni seřvala na entou - u vlastní matky bych asi sáhla i po nějakém nepěkném slůvku, a dítě bych jí samotné nesvěřila do té doby, dokud by nemělo samo dost rozumu, když ho nemá babička ( a tahle bych jí taky narovinu řekla).
Tchýni bych už hoooooooooodně dlouho dítě nedala- a nechala jí seřvat od manžel, ze mě by si nic nedělala.. ![]()
Ale - rozhodně dítě neodmítá prso, protože jednou mělo mlíko z krabice, v tomhle věku jsou ty děti takový vzdorovací, takže to je dle mě tím ![]()
@Antonie Bolavá pockej ale jestli to dobre chapu, tak v dalsim prispevku pise, ze mu to krabicovy dala taky, tak tech turu domacich mame asi vic ![]()
No bohužel jsem ještě nikde neslišela, aby dítko pilo takové mléko už tka brzo a jak už jsem psala sunar odmíta!
@Melindaa píše:
Jo to u nás jje těžké leží mi doma 6.sunarú a do malého nenacpu ani jeden proto mi to nebere mozek.
Počkej, tak kojíš nebo dáváš sunar
Já se v tom nějak neorientuju. Kdyby teď nastal bojkot, tak asi doma nemáš šest krabic ![]()
@Melindaa tak mu dej prso kdyz nechce sunar, chces prece kojit ne?
Nerozumím moc dotazu, ale kravské mléko pro takhle malé dítě není vhodné!!! Ať z krabice, z lahve nebo z pytlíku. Nechápu, jak mu ho můžeš dát i jen „na zkoušku“.
@Melindaa
Kravské je alergen, z tohoto důvodu se nemá dávat takto malému miminu.
@Svistice píše:
@Melindaa Dítě naštěstí zřejmě přežilo bez alergické reakce. Ale rozhodně takhle malému miminu už kravské mléko nedávej. Dlouhodobým podáváním bys mu mohla zadělat do budoucna na pěkné problémy se zažíváním (a nebo by mu taky nic být nemuselo, ale kdo by to chtě riskovat, že)..
Jo děkuji za rady, jsem z toho celá na nervy takže se omlouvám těm co něčemu nerozumí. Budu se nadále snažit zustat u kojení.
@Melindaa píše:
No Bůh ví kolikrát mu to mléko podávalla mě se ani nepřiznala řek mi o tom tchán, který taky neměl moc radost. No uurčitě už z ní „chuvičku“ neudělám!!! A je teda nějak nebezpečné pro něj???
Jak dlouho si u toho dr. byla??
A tys jí dala pro malého co?
No pro jednou to nevadí, samozřejmě by se mi to nelíbilo a tchýni bych vysvětlila proč.