Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@janibambulka píše:
@Melindaa podla nasej detskej dr. Dieta do 15 mesiacov nema vyvinute travenie na krabicove mlieko, mohlo by ho boliet brusko, zapchy a podobne…potom uz kludne moze.,,,u nas to bola jedina volba..prvu dcerku som mekojila plne vobec a ziadne umele mlieko jej nevyhovovalo…az po tom 15.mesiaci sa nam to upravilo…lepsie je teda to cerstve ako krabicove… ale ako tu uz niekto pisal, tak volakedy deti vyrastali na kravskom, kozom mlieku…velakrat to bola ich jedina strava do 3 rokov a su zdravi a v poriadku…
Taky byla podstatně vyšší kojenecká a dětská úmrtnost. Holt přežily jen ty zdatnější.
Ja opravdu nevim, co se zde schazi za lidi, ale jak ctu nejake prispevky tak
. Vetsina z vas se asi hodne ridite radami doktoru a tabulkama, ze? Ja male davam krabicove mleko, protoze ZADNE jine nevypije! A zije, predstavte si, krasne prospiva. Sedi, leze, ma zoubky a vse drive nez deti v okoli, takze nejaky problem v rustu to asi neudelalo, ze ano. Zakladatelko ja myslim, ze z jedne flasky mlika a cukru se dite maximalne pos**e. Vlastne ani nevim, co od nas chces
aby jsme taky nenavideli tvou tchyni? Chces proti ni nejaky pochod nebo co?
@Ednulka Kravské mléko obsahuje alergeny, alergie se může projevit např. atopickým exémem, což může být celoživotní záležitost. Než mléko je lepší použít živé kultury- bílý jogurt s rozmačkaným banánem.
@Ednulka píše:Ja opravdu nevim, co se zde schazi za lidi, ale jak ctu nejake prispevky tak
![]()
![]()
![]()
. Vetsina z vas se asi hodne ridite radami doktoru a tabulkama, ze? Ja male davam krabicove mleko, protoze ZADNE jine nevypije! A zije, predstavte si, krasne prospiva. Sedi, leze, ma zoubky a vse drive nez deti v okoli, takze nejaky problem v rustu to asi neudelalo, ze ano. Zakladatelko ja myslim, ze z jedne flasky mlika a cukru se dite maximalne pos**e. Vlastne ani nevim, co od nas chces
Dcera ma 9mesicu a mleko pije uz od 5ti mesicu
, neboli ji brisko, nema problem s kakanim tak jako po UM. A ano muze to byt jiste tim, ze kazde dite je jine, najdou se i vyjimky.
@1Luca píše:
Já se tady už jen bavím
já po přečtení ostatních diskusí zakladatelky spíš nevycházím z údivu ![]()
@Fima píše:
Holky, on už je pátek?![]()
není, ale ještě stále jsou prázdniny ![]()
@Ednulka píše:Ja opravdu nevim, co se zde schazi za lidi, ale jak ctu nejake prispevky tak
![]()
![]()
![]()
Ale tady nejde o růst, víš? Podávání mléka (ať MM, UM či obyč kravského) jaksy nemá vliv na rychlost růstu, prořezávání zubů či psychomotorické dovednosti. ![]()
Kravské mléko může udělat paseku na trochu jiné frontě.
Příspěvek upraven 16.07.14 v 21:27
@Melindaa píše:
No Bůh ví kolikrát mu to mléko podávalla mě se ani nepřiznala řek mi o tom tchán, který taky neměl moc radost. No uurčitě už z ní „chuvičku“ neudělám!!! A je teda nějak nebezpečné pro něj???
Ano, pravidelně podávané kravské mléko, natož z krabice, je v tomhle věku nebezpečné. Už jen proto, jaký je to alergen.
Pokud se to stalo jednou, tak bych neplašila, ale pokud to dítě takhle krmí/te delší dobu, tak potěš koště. O cukru se ani nevyjadřuju..
S kojením to souvislost nemá, pokud nedokrmuješ lahví často. A prosímtě neexperimentuj na tom dítěti. Jak jako „zkusila jsem mu dát taky krabičák“?
![]()
Ahoj tak trochu mi to nejde do hlavy, hlavně je to hrozně nesrozumitelné, píšeš, že tchýně ti krmí malého krabičákem a potom mu ho sama dáš, navíc přikrmuješ sunarem a ještě kaší, to se nediv, že nechce prso, to je snad logické, ale hlavně mě zaráží to, že jsi zde už zakládala diskuzi, jak jsi vysazená na tchána a tchýni obzvlášť, takže si myslim, že i kdyby mu dala banán, tak ti to bude proti srsti…
Diskuse se jmenuje jsem na něm závislá a sama jsem ti už tenkrát tuto diskusi okomentovala… ![]()