Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Holky ja to teda pochopila tak ze tchyne dala miminu preslazeny mliko z krabice a zakladatelka ma ted problemy s kojeni. Malymu tak zkousela nabidnout um (mozna ruzny druhy) a nic ji nevzal..tak zkusila dat opet krabicak a ono to vypilo..takze tim zjistila ze chce to.
at je to jak chce diskuze
luxus
a tchyni bych poslala nekam a maly ji uz nesverila.
@Dice píše:
Holky ja to teda pochopila tak ze tchyne dala miminu preslazeny mliko z krabice a zakladatelka ma ted problemy s kojeni. Malymu tak zkousela nabidnout um (mozna ruzny druhy) a nic ji nevzal..tak zkusila dat opet krabicak a ono to vypilo..takze tim zjistila ze chce to.
at je to jak chce diskuzeluxus
a tchyni bych poslala nekam a maly ji uz nesverila.
já to taky tak pochopila. Ale opravdu když se na to podívám v širších souvislostech, tak těžko říct jak to vlastně bylo ![]()
No at je to jak chce tak je tchyne pekna krava.
A totalne by me dozralo ze to ani zakl. nerekla. kdybymelo maly prujmy treba tak se bude badat z ceho atd..ale tojsou presne ty madam dokonaly no…oml.za zaujatost mam silenou tchyni…:-D
@Melindaa chápu, že jsi naštvaná, ale vyměním tchýně jo? ta moje letos stihla-
vnuk číslo jedna 6 let ji vlítnul do bazénu a začal se topit. No ona očekávala, že po tolika lekcích plavání už teda umí plavat!!!
Vnuk číslo dvě 4 roky se ji ztratil, protože ona se zastavila si pokecat se známou a je teda hrůza, že jiný paní co ho našla neřekl svoje jméno!!!
Vnuk číslo tři 3 roky (můj syn) toho pro změnu nechala vylézt na židly na balkoně (bydlí v sedmém patře)a odešla do obýváku
![]()
takže buď v klidu. může být hůř
@Dice píše:
No at je to jak chce tak je tchyne pekna krava.![]()
A totalne by me dozralo ze to ani zakl. nerekla. kdybymelo maly prujmy treba tak se bude badat z ceho atd..ale tojsou presne ty madam dokonaly no…oml.za zaujatost mam silenou tchyni…:-D
ale pokud jsem četla dobře, tak to zakladatelce dokonce volala, že už dítě dostalo mlíko…asi muselo chudák plakat hlady…
@Anonymní píše:
@Melindaa chápu, že jsi naštvaná, ale vyměním tchýně jo? ta moje letos stihla-
vnuk číslo jedna 6 let ji vlítnul do bazénu a začal se topit. No ona očekávala, že po tolika lekcích plavání už teda umí plavat!!!
Vnuk číslo dvě 4 roky se ji ztratil, protože ona se zastavila si pokecat se známou a je teda hrůza, že jiný paní co ho našla neřekl svoje jméno!!!
Vnuk číslo tři 3 roky (můj syn) toho pro změnu nechala vylézt na židly na balkoně (bydlí v sedmém patře)a odešla do obýváku![]()
![]()
takže buď v klidu. může být hůř
Proboha, to snad není možný no než tohle to fakt radši nic. A já šla do vývrtky, když naši slečnu na hlídání probudil náhodně můj přítel
![]()
Já to vůbec nechápu..
1. Co jsi dala tchýni pro malého k jídlu?
2. Kojíš nebo dáváš sunar
3. Když kojíš, proč máš doma 6krabic sunaru?
4. Proč mu znova dáváš to krabicový mlíko, když se ti to nelíbí?
Já mám dojem, že jsi odešla na dlouho, dítě řvalo a babička nevěděla jak ho uklidnit, tak mu dala mlíko..
Jestli mu ale kromě kojení nabízíš i sunar (zřejmě ve flašce), tak se nediv, že prso nechce. ![]()
@Ednulka píše:
Dcera ma 9mesicu a mleko pije uz od 5ti mesicu, neboli ji brisko, nema problem s kakanim tak jako po UM. A ano muze to byt jiste tim, ze kazde dite je jine, najdou se i vyjimky.
a zasytí jí to? já dávala kravský mlíko holce pozdějš, od 15 měs. protože nechtěla už sunar ale přišlo mi že to neumí zasytit tak jako umělko ale já jí do toho dávala jahodové frapko, prostě spíš na pití jen tak, ne jako hlavní stravu.
jinak teda za mě já bych krabicáka nedávala, jasně že jsem sem tam to holce dala ale radši jsem kupovala čerstvé. nebo spíše je optřeba si ujasnit zda kupuješ trvanlivé nebo čerstvé, to čerstvé když zavřu obě oči tak dejme tomu, ale trvanlivé je hnusotka. když necháš ve flašce obě mlíka přes noc nebo třeba den uvidíš ten rozdíl, čerstvé mlíko se vysráží prostě zkazí protože má víc těch mléčných bakterií, trvanlivé zůstane beze změny, prostě tam už se nemá nic co zkazit, je to bílá voda
ale na dovči jsem holce taky trvanlivé dávala, ne že ne ale to už byla skoro dvouletá. náš kocour nesnáší mléčné výrobky, ale trvanlivé mlíko si i lízne, dle mě proto že mu to nechutná jako mlíko ![]()
@S.Ivanka mojí matce je 70 let, sama byla dokrmovaná papkou, tzn. voda a mouka, i v té době nebylo zvykem dát miminům hned kravský mlíko a to že děda s babi měli k němu krásný přístup když byli z dědiny a mám dojem že i měli krávu. i tehdy se vědělo že přímo kravský mlíko se dávat takto malým děckám nesmí, moje máti říkala že i když měla ona děcka že se říkalo že do roka se kravské nesmí kvůli čehosi ale že si už nepamatuje proč. a to moje máti cpala nám od 5 měs. guláš ale mlíko prý se nesmělo. takže není výmysl dnešní doby že do roka se kravské nedává
@martulkasloník píše:
@S.Ivanka mojí matce je 70 let, sama byla dokrmovaná papkou, tzn. voda a mouka, i v té době nebylo zvykem dát miminům hned kravský mlíko a to že děda s babi měli k němu krásný přístup když byli z dědiny a mám dojem že i měli krávu. i tehdy se vědělo že přímo kravský mlíko se dávat takto malým děckám nesmí, moje máti říkala že i když měla ona děcka že se říkalo že do roka se kravské nesmí kvůli čehosi ale že si už nepamatuje proč. a to moje máti cpala nám od 5 měs. guláš ale mlíko prý se nesmělo. takže není výmysl dnešní doby že do roka se kravské nedává
Výmysl to není. Už v době předpotopní se vědělo, že kravské mléko není pro malé dítě dobré. Proto se na rozdíl od současnosti kojilo až do věku, kdy nám to připadá divné.
@martulkasloník píše:
A hlavně kvůli tomu se UM vyrábí z kravského mléka? ![]()
@belik píše:
A hlavně kvůli tomu se UM vyrábí z kravského mléka?
no a z čeho to dle tebe mají vyrobit? podojit netopýry a udělat z toho sunar nebo co?
laboratorně upravené kultury z kravského mlíka v sunaru mě vůbec žíly netrhají pokud nebude na krabici sunaru napsáno trvanlivé mléko polotučné ![]()
@blecha72 no nevěřím že kdysi se dařilo kojit všem, třeba za války určitě ne, stres a nedostatek stravy musel se někde podepsat. jakjsem psala, mojí máti je 70 a ani ona nebyla kojená dlouho, a pak dostala mouku s vodou místo mlíka, přitom krávu měli u baráku.
@martulkasloník píše:
no a z čeho to dle tebe mají vyrobit? podojit netopýry a udělat z toho sunar nebo co?![]()
laboratorně upravené kultury z kravského mlíka v sunaru mě vůbec žíly netrhají pokud nebude na krabici sunaru napsáno trvanlivé mléko polotučné
@blecha72 no nevěřím že kdysi se dařilo kojit všem, třeba za války určitě ne, stres a nedostatek stravy musel se někde podepsat. jakjsem psala, mojí máti je 70 a ani ona nebyla kojená dlouho, a pak dostala mouku s vodou místo mlíka, přitom krávu měli u baráku.
Tak to mě dostalo
![]()
@martulkasloník píše:
no a z čeho to dle tebe mají vyrobit? podojit netopýry a udělat z toho sunar nebo co?![]()
laboratorně upravené kultury z kravského mlíka v sunaru mě vůbec žíly netrhají pokud nebude na krabici sunaru napsáno trvanlivé mléko polotučné
To bylo velmi vtipné
já jen nikdy nepochopila co je na tom trvanlivém mlíku tak špatnýho, když je trvanlivé jen kvůli úpravě, ale ani se mi to nechce tak moc řešit. Jinak moje babi vyrostla na kozím mlíku a v červnu oslavila 90tiny
a je ještě stále relatvně samostatná ![]()