Tchýně dala 5měsíčnímu krabicové mléko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3833
17.7.14 00:23

Nestacim se divit 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
17.7.14 00:28

@belik tak kozí je zase jiná kategorie, kozí mlíko je velmi kvalitní a můžou ho i děcka které kravské nesmí kvůli alergii, akorát teda smrdí :lol: :lol: :lol: kozí mlíko to je zase o jeden level výš ;) a já rozdíl nikdy neviděla dokud jsem neměla kocoura, on by smetanu nikdy neolízl, ani jiný mléčný výrobek ale krabicáka si lízne :mrgreen: a jak jsem psala, nech odstát čerstvé mléko a trvanlivé a uvidíš ten rozdíl ;) já kupuju to i to, teda už ne, holka už přestala mlíko pít úplně ale byla hodně dlouho závislák na mlíku, ale fakt jsem spíš kupovala čerstvé mléko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
17.7.14 00:39

@martulkasloník Tak to já zas podlehla masáži o škodlivosti toho čerstvýho mlíka, že obsahuje dost bakterií atd.,navíc malýmu ani nechutnalo, ale jinak už to všechno beru s rezervou, manžel od přítelovi sestry zásadně kupoval to mléko z automatu a ani to doma nesměli převařit, aby se nezničily vitamíny, bez ohledu na to, že z toho jejich holky měly pokaždé hnačku :lol: :mavam: Tak mlíčkům zdar a dobrou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
17.7.14 00:49

@Melindaa přečetla jsem prvních pár stránek..nečtu celou diskuzi, ale..
Umělá dětská mléka jsou dělaná z kravského mléka.. kromě jiných úprav je základní úpravou štěpení bílkoviny kravského mléka na kratší řetězce podobnější bílkovině mléka mateřského a stravitelnější pro miminko a tolik nealergizující. Takže o tu tučnost fakt nejde..respektive miminka potřebují spíš tučnější.
Takže na kravské mléko je ještě brzo z důvodu trávení a alergie..ale určitě nneí pro něj jedovaté..dřív se miminkům dávalo převařené napůl vodou ředěné kravské mléko, když byl problém. A hlavní problém vidím v tom krabicovém..to už má s mlékem strašně málo společné.. takové mléko ani nezkysne, ale zhořkne.. Mám pětiletého, kupuju kvalitní plnotučné čerstvé mléko. A radši než krabicové mu nedám žádné. Že ti malej odmítá prso bych spíš viděla v tom, že dostal flašku s dudlíkem, ze které mu to teče snadno a samo, tak proč by se namáhal. Lenost je odjakživa pokrokem lidstva..a ne vždy k lepšímu ;)
A na tchýni si dej pozor, dala dost jasně najevo, že si hodlá s vnoučkem dělat věci po svém, třeba tobě za zády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
17.7.14 08:27
@belik píše:
@martulkasloník Tak to já zas podlehla masáži o škodlivosti toho čerstvýho mlíka, že obsahuje dost bakterií atd.,navíc malýmu ani nechutnalo, ale jinak už to všechno beru s rezervou, manžel od přítelovi sestry zásadně kupoval to mléko z automatu a ani to doma nesměli převařit, aby se nezničily vitamíny, bez ohledu na to, že z toho jejich holky měly pokaždé hnačku :lol: :mavam: Tak mlíčkům zdar a dobrou noc

Z automatu taky nekupuju, to je na mě moc natur. kupuju čerstvé mlíko v obchodě, je na tom název čerstvé a spotřebu má za pár dnů tak asi jako jogurty. co má výdrž rok jako trvanlivé bez toho aby muselo být skladováno v lednici ve mě vzbuzuje nedůvěru ale neříkám že jsem ho taky nedávala sem tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
17.7.14 08:30

Holky a zodpověděla zakladatelka otázku jakto že tchýně hlídala bez toho aby měla adekvátní náhradu jídla kdyby se zakladatelka zpozdila? nejsem kojící ale vím že kámošky když jdou k dr. a nemají odstříkáno tak ta hlídací babka jezdí kolem polikliniky s telefonem kdyby děcko řvalo že zajdou za matkou do čekárny aby ho nakojila. ty co dají hlídat doma a jdou pryč a neví kdy přijdou ostříkají. já se ani nedivím že babka dala v beznaději že děcko řve mlíko i když bohužel krabicáka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
17.7.14 08:30

U nás se říká, že jak víno, tak mlíko jedině ze skla :-) Krabice je humus, plast nic moc a sklo nejlepší ze všech špatných variant :-)
Jinak krabičák - krom toho jak je různě poupravovaný a leží měsíce v hliníku, je i chuťově fakt hnusný, to ani dětem snad nemůže chutnat :nevim: Moje dítě teda obecně na mlíko vůbec není, na MM byl závislý, ale ani UM a později KM na chuť moc nepřišel. Jestli si dá půl hrnku týdně, tak přeháním. Zato u nás je mlíko pořád, já s manželem máme spotřebu celkem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.7.14 08:33
@martulkasloník píše:
no a z čeho to dle tebe mají vyrobit? podojit netopýry a udělat z toho sunar nebo co? :mrgreen: :mrgreen: laboratorně upravené kultury z kravského mlíka v sunaru mě vůbec žíly netrhají pokud nebude na krabici sunaru napsáno trvanlivé mléko polotučné :mrgreen:@blecha72 no nevěřím že kdysi se dařilo kojit všem, třeba za války určitě ne, stres a nedostatek stravy musel se někde podepsat. jakjsem psala, mojí máti je 70 a ani ona nebyla kojená dlouho, a pak dostala mouku s vodou místo mlíka, přitom krávu měli u baráku.

chci vidět jak se dojí netopýři :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
17.7.14 08:38
@Anonymní píše:
@Melindaa chápu, že jsi naštvaná, ale vyměním tchýně jo? ta moje letos stihla-
vnuk číslo jedna 6 let ji vlítnul do bazénu a začal se topit. No ona očekávala, že po tolika lekcích plavání už teda umí plavat!!!
Vnuk číslo dvě 4 roky se ji ztratil, protože ona se zastavila si pokecat se známou a je teda hrůza, že jiný paní co ho našla neřekl svoje jméno!!!
Vnuk číslo tři 3 roky (můj syn) toho pro změnu nechala vylézt na židly na balkoně (bydlí v sedmém patře)a odešla do obýváku :pocitac: :pocitac: :pocitac:takže buď v klidu. může být hůř

no ty voe. zlatá moje tchýně s bombonama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
17.7.14 09:01

@Svandu tak já zase obyč mlíko nevypiju, nemám ráda mléčné výrobky ale krabicáka i vypiju. a můj kocour to samé, ten smetanu neolízne ale krabicáka párkrát lízne, asi proto že cítí že to není mlíková chuť :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
17.7.14 09:05

@Kelsey pinzetou, chytneš, zmáčkneš, zatáhneš:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
17.7.14 09:12

@martulkasloník No vidíš a já třeba piju kafe (latté) jenom kvůli tomu mlíku. Samotný kafe bych nevypila. Našlehaný mlíko s kávovou příchutí mi chutná :lol: Ale i tam poznám, jaký mlíko používaj ke šlehání, je to fakt zajímavé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
17.7.14 10:12

Urcite bych dala decku radeji krabicove, nez neupravene od kravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
17.7.14 10:21
@Melindaa píše:
Ano ano přesně tak. Já tomu totiž nevěřila a to mléko jsme mu zkusila udělat po zkouškách sunarů atd… chtěl teda jen to krabicové :-O samozřejmě vypil asi jen 20ml víc jsem mu nedala bojím se o takové malé dítko a už takové tučné mléko? Radši jsem ho nacpala" kašičkou.

http://www.agape-poradna.cz/index.php?…
tady je srovnání mateřského a kravského mléka
mateřské mléko je dvakrát sladší a tučnější než to kravské

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
17.7.14 17:52

Martulkaslonik Je to bio mleko, kamaradka mi ho vozi z nemecka, kazi se nekdy i po 2 hodinach, kdyz na flasku zapomenu, ale ani jako mleko nechutna nebo spise se ani neda srovnavat s nasim krabicovym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová