Krádež v práci - hmotná zodpovědnost pomoc!

115
2.7.14 12:20

Krádež v práci-hmotná zodpovědnost...pomooooc!!!

Ahoj,
mam dost velkej problem a nevím si s tím rady.Jsem zaměstnaná jako brigádník v jedné pekárně, kde prodávám zmrzlinu.Mam na starost i peníze. Podepsanou hmotnou zodpovědnost mám.
Včera jsem v praci zaučovala novou slečnu. Večer když jsme dělali papíry a počítali tržbu se ztratili peníze. přesněji to bylo takle. Se slečnou jsme počítali tržbu a když jsme dodělali co jsme měli tak jsme tržbu (drobné v pytlíku a papírové v obálce) strčili do latkového vaku, kam se davají peníze i s pekárnou pro šefa, který si je potom vyzvedává. Vzpoměla jsem si, že jsem zapomněla dát dodací list do obálky, tak jsem ji šla rozlepit a vložila jsem dodák a zase obálku vrátila do vaku…mezi tím jsem vak nechala na stole, kde byl pod dozorem prodavačky z pekarny a ja si odskočila pro mobil. přišla jsem a po dotazu zda mam dat na vak zámek jsem ho uzavřela. pak jsme společně s prodavačkou z pekárny dali vak do trezoru. Behěm toho co jsem šla pro mobil byl vak ice bez meho dozoru, ale prodavačka tam byla…kde byla slečna která se zaučovala nevím. po zavření trezoru jsme ještě myli nádobí a odešli jsme.dnes mi volal šef, že se z vaku ztratila ta obálka byly tam peníze v hodnotě 6400 kč…prošla jsem momentálně asi 15 hovory, kdy se mě šef neustale ptal jak to vše bylo minutu po minutě…pokažde jsem mu to řekla tak jak to je…načež mi ukončil poslední hovor tím že tu hmotnou zodpovědnost mám ja a že na mě podá trestný oznámení za krádež. Už tam dělám 2 měsíce a nikdy se nic neztratilo a když tam mam někoho na zaučení tak se mi ztratí 6400. myslím si že to udělala slečna, ale nemám ji to jak dokázat…a prodavačka z pekárny řekla že si všímala svého. Co mám dělat? mam to zaplatit? nebo to nechat řšit policii??co z toho mužu mít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5549
2.7.14 12:27
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.7.14 12:30

Jistěže s policií, je to víc jak 5000,– no ale stejně asi nic nevyřešej. Měla jsi je volat hned, aspoň by tu holku prohledali. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
2.7.14 12:30

No tak ja bych to radsi zaplatila, lepsi nez aby to resila policie, nevim co z toho muze byt, ale urcite nic hezkyho a prijemnyho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
2.7.14 12:31

Jenže já to včera nevěděla že ty peníze zmizely…to mi volal šef až dneska rano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
2.7.14 12:31

Vzhledem k tomu, že je to víc jak 5 000, tak bych to zaplatila a nenechala se stíhat policií, zodpovědnost máš ty a asi nejsou jiné důkazy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5549
2.7.14 12:32

@radkka To jo, ale pokud to zaplatí, nebude to jako přiznání za něco co neudělala? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
2.7.14 12:33

@Medvídek19 Pokud se policie nedobere toho že to byly někdo jinej tak to dají vám a vy budete mít v záznamech krádež. Nebo prostě zaplatit ze svého a poučit se a peníze za které zodpovídáte vy nezpouštět z očí. Nemáte v krámě kamery?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
2.7.14 12:34
@Medvídek19 píše:
Ahoj,
mam dost velkej problem a nevím si s tím rady.Jsem zaměstnaná jako brigádník v jedné pekárně, kde prodávám zmrzlinu.Mam na starost i peníze. Podepsanou hmotnou zodpovědnost mám.
Včera jsem v praci zaučovala novou slečnu. Večer když jsme dělali papíry a počítali tržbu se ztratili peníze. přesněji to bylo takle. Se slečnou jsme počítali tržbu a když jsme dodělali co jsme měli tak jsme tržbu (drobné v pytlíku a papírové v obálce) strčili do latkového vaku, kam se davají peníze i s pekárnou pro šefa, který si je potom vyzvedává. Vzpoměla jsem si, že jsem zapomněla dát dodací list do obálky, tak jsem ji šla rozlepit a vložila jsem dodák a zase obálku vrátila do vaku…mezi tím jsem vak nechala na stole, kde byl pod dozorem prodavačky z pekarny a ja si odskočila pro mobil. přišla jsem a po dotazu zda mam dat na vak zámek jsem ho uzavřela. pak jsme společně s prodavačkou z pekárny dali vak do trezoru. Behěm toho co jsem šla pro mobil byl vak ice bez meho dozoru, ale prodavačka tam byla…kde byla slečna která se zaučovala nevím. po zavření trezoru jsme ještě myli nádobí a odešli jsme.dnes mi volal šef, že se z vaku ztratila ta obálka byly tam peníze v hodnotě 6400 kč…prošla jsem momentálně asi 15 hovory, kdy se mě šef neustale ptal jak to vše bylo minutu po minutě…pokažde jsem mu to řekla tak jak to je…načež mi ukončil poslední hovor tím že tu hmotnou zodpovědnost mám ja a že na mě podá trestný oznámení za krádež. Už tam dělám 2 měsíce a nikdy se nic neztratilo a když tam mam někoho na zaučení tak se mi ztratí 6400. myslím si že to udělala slečna, ale nemám ji to jak dokázat…a prodavačka z pekárny řekla že si všímala svého. Co mám dělat? mam to zaplatit? nebo to nechat řšit policii??co z toho mužu mít?

Ahoj, tak předně přeji pevné nervy! V žádném případě bych to neplatila - to je stejné jako se přiznat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
2.7.14 12:34

Máte hmotnou zodpovědnost. Zaplatíte to tak jako tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
2.7.14 12:35
@maminka189 píše:
@radkka To jo, ale pokud to zaplatí, nebude to jako přiznání za něco co neudělala? :think:

A to je horší něž stíhaní za tresný čin? Zaplatila bych to a skončila tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
2.7.14 12:35

Máte tam kamery? pokud jo, tak at si je policie vyžádá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
2.7.14 12:36

Jako je to pro mě dost velká částka… ještě studuju. tak sem docela bezradná. ale zase se bojím že by ta policie řekla že jsem to vzala a šoupli by mě do vězení nebo ja nevím co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
2.7.14 12:36

Nemáme tam kamery

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5549
2.7.14 12:38

@radkka Stejně se to s ní může táhnou dál. A myslím si, že policie má různé páky jak může slečnu usvědčit, že je zlodějka (pokud je to tak jak zakladatelka píše) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat