Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
A jak vysoke mas AMH? Proc ti doporucili poprve dlouhy protokol? A proc jdete do IVF?
Ja meka vzdy kratky protokol.
1 IVF 12 folikulu- 2 prazdne, 4 zrala vajicka, 4 nezrala
2 IVF 8 vajicek- 3 zrale, 1 napul zrale, 4 nezrale
3 IVF 15 vajicek- 5 nezralych, 5 zralych, 5 napul zralych, co v laborce dozraly
A nic z toho…ani duch
@Anonymní píše:
A jak vysoke mas AMH? Proc ti doporucili poprve dlouhy protokol? A proc jdete do IVF?
Ja meka vzdy kratky protokol.
1 IVF 12 folikulu- 2 prazdne, 4 zrala vajicka, 4 nezrala
2 IVF 8 vajicek- 3 zrale, 1 napul zrale, 4 nezrale
3 IVF 15 vajicek- 5 nezralych, 5 zralych, 5 napul zralych, co v laborce dozralyA nic z toho…ani duch
AMH mám 7,5 a do IVF jdeme kvůli PCOS a horšímu spermiogramu. Dlouhý protokol mi řekli, že je pro PCOS nejlepší, ale na jiné klinice tvrdí opak. Bojím se, že ta stimulace při krátkém nebude tak efektivní na moje PCOS a že vajíček bude hrozně málo nebo nestihnou ani dozrát.
@Anonymní píše:
AMH mám 7,5 a do IVF jdeme kvůli PCOS a horšímu spermiogramu. Dlouhý protokol mi řekli, že je pro PCOS nejlepší, ale na jiné klinice tvrdí opak. Bojím se, že ta stimulace při krátkém nebude tak efektivní na moje PCOS a že vajíček bude hrozně málo nebo nestihnou ani dozrát.
Aha, to je docela zajimave. Ja mam take vyssi AMH (pres 4) a prave dlouhy protokol mi nedoporucovali kvuli vyssimu riziku OHSS. Myslim, ze neni rovnitko v tom, ze dlouhy protokol automaticky znamena vice vajicek.
Myslim, ze i pri kratkem protokolu muzes mit pekny vysledek. Kam chodis?
Já 30 let, AMH 3,63 v říjnu první ivf, krátký protokol. 15 folikulů, 15 vajíček, 12 zralých, 8 oplodněno, 4 embrya po prodloužené kultivaci. První se bohužel nechytlo, v prosinci jdeme na KET.
Ahojky, omlouvám se za anonym, snad nevadí.
My podstupujeme prvni IVF. Mam AMH 1,73, kratky protocol a dnes na utz 15 folikulu + nejake, co ještě mozna dojdou. V pondělí jdu na OPU, takze se uvidí, co z toho bude. Ale snad alespoň ve 3 embryjka tise doufam.
Věřím, že by ti lekari neporucili neco, co ti nezafunguje nebo ublizi
Držím pěsti, aby dalsi pokus byl uspesny ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
absolvovala jsem na jiné klinice IVF s dlouhým protokolem, bohužel neúspěšně. Nyní mi na jiné klinice nabízejí krátký protokol, ale obávám se menšího počtu vajíček (při dlouhém jsem měla 19, z toho 14 zralých). Kolik vajíček při krátkém protokolu jste prosím měly vy?Vím, že je to individuální, ale jen jestli je to opravdu tak, jak se říká, že při dlouhém jich je hodně a při krátkém málo
Já krátký protokol, 24 vajíček, 22 oplodněných, všechno se rozpadlo a zůstaly 2 blastocysty ve špatné kvalit ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahoj holky,
Vím, že je to individuální, ale jen jestli je to opravdu tak, jak se říká, že při dlouhém jich je hodně a při krátkém málo 
absolvovala jsem na jiné klinice IVF s dlouhým protokolem, bohužel neúspěšně. Nyní mi na jiné klinice nabízejí krátký protokol, ale obávám se menšího počtu vajíček (při dlouhém jsem měla 19, z toho 14 zralých). Kolik vajíček při krátkém protokolu jste prosím měly vy?