Krbová kamna - dětská pojistka

sao
1827
27.8.13 12:17

Krbová kamna - dětská pojistka

Ahoj, prosím, neví někdo, zda neexistuje nějaká dětská pojistka na krbová kamna? Aby je dítě nemohlo otevřít. Děcka je teď přes léto rády otvírají, strkají tam hračky atd., a já už se děsím zimy, kdy se v nich bude topit. Ohrádka se tam nedá dát, nedalo by se projít do ložnice, a navíc by ji stejně hravě přelezli. A hlavně nejmladšímu se to vysvětlit ještě nedá. Vždycky ráno a večer je musím půl hodiny nechávat doma samotné, musím chodit krmit zvířata, a brát si je na tu chviličku s sebou - než bych je všechny oblékla, a po příchodu domů zase vysvlékla atd., to bych si přidělala hodinu práce navíc, a na to čas právě nemám :oops: Můj manžel by něco vymyslel, je na takové všelijaké vynálezy šikovnej, což o to, ale to by musel chtít. A on si prostě myslí, že dětem to stačí vysvětlit a ony mě poslechnou a že jsem hysterka :D No, takže musím vymýšlet sama. Nebojím se že by na ně chytali, to by si asi chytli jednou a už by si to pamatovali. Bojím se, že je budou otvírat - ta rukojeť vůbec nepálí… Asi řeším blbosti, ale řeším to no… Ještě mě napadlo zamykat je po dobu mé nepřítomnosti v místnosti, kde kamna nejsou, ale my nemáme žádné dveře zamykací, to bych zase musela říct manželovi :D Achjo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6945
27.8.13 12:24
@sao píše:
Ahoj, prosím, neví někdo, zda neexistuje nějaká dětská pojistka na krbová kamna? Aby je dítě nemohlo otevřít. Děcka je teď přes léto rády otvírají, strkají tam hračky atd., a já už se děsím zimy, kdy se v nich bude topit. Ohrádka se tam nedá dát, nedalo by se projít do ložnice, a navíc by ji stejně hravě přelezli. A hlavně nejmladšímu se to vysvětlit ještě nedá. Vždycky ráno a večer je musím půl hodiny nechávat doma samotné, musím chodit krmit zvířata, a brát si je na tu chviličku s sebou - než bych je všechny oblékla, a po příchodu domů zase vysvlékla atd., to bych si přidělala hodinu práce navíc, a na to čas právě nemám :oops: Můj manžel by něco vymyslel, je na takové všelijaké vynálezy šikovnej, což o to, ale to by musel chtít. A on si prostě myslí, že dětem to stačí vysvětlit a ony mě poslechnou a že jsem hysterka :D No, takže musím vymýšlet sama. Nebojím se že by na ně chytali, to by si asi chytli jednou a už by si to pamatovali. Bojím se, že je budou otvírat - ta rukojeť vůbec nepálí… Asi řeším blbosti, ale řeším to no… Ještě mě napadlo zamykat je po dobu mé nepřítomnosti v místnosti, kde kamna nejsou, ale my nemáme žádné dveře zamykací, to bych zase musela říct manželovi :D Achjo :D

ja bych je oblékla a šli by pěkně se mnou. Nechat půl hodiny děti samotné, to bych fakt já nedovolila :), ale každého vec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
27.8.13 12:30

Náš mlaďas dvířka teď taky otvírá, ale když to hoří tak se k nim nepřibližuje. Už minimálně od roka ví, že je to hajs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
27.8.13 12:31

@tumpach Nojo ale je možné, že pak z půlhodinky bude hodinka :) s dcerou to tak mívám, když jdu krmit zvířata bez ní, tak je to 20minut, s ní jednou tolik a jako bonus oblíkání a vyslíkání, popřípadě nějaké další komplikace (někde se vyválí, nechce zpátky dom) :mrgreen: nedá se s ní moc domluvit, má 14m, snad to časem bude lepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
27.8.13 12:32

@tumpach Tak já zase nedovolím, aby moje dítě nabral na rohy beran :lol: Sama mám co dělat. Ale máš pravdu, každého věc ;) Já potřebuji poradit ohledně dětské pojistky proti otevření krbových kamen, zda se dá něco takového koupit, nebo vyrobit. Nic víc poradit nepotřebuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
27.8.13 12:34
@sao píše:
@tumpach Tak já zase nedovolím, aby moje dítě nabral na rohy beran :lol: Sama mám co dělat. Ale máš pravdu, každého věc ;) Já potřebuji poradit ohledně dětské pojistky proti otevření krbových kamen, zda se dá něco takového koupit, nebo vyrobit. Nic víc poradit nepotřebuji :)

to je pravda, tak bych je asi zavřela do jedné místnosti a bylo by to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
27.8.13 12:39

@iiiv No my je máme teprve krátce, topilo se v nich jen půl sozony. A fakt nedokážu odhadnout, co toho mého nejmladšího, kterej začíná pěkně zlobit, napadne…

@Luci1986 No, já mám tři prcky, a oblíkání nám trvá půl hodiny, natož pak v zimě. A krmit se s nimi fakt nedá. Nejen kvůli nebezpečnosti některých zvířat. Oni jsou taky docela takoví ocásci :lol: A stát např. dlouhé minuty ve dveřích s těžkým kýblem žrádla, a čekat než projde jeden, druhej, třetí, a u toho držet všechny ovce a kozu deroucí se ven a zároveň jim zabránit, aby se z toho kýble nažraly (nosím v něm žrádlo pro kačeny, které ovce ani koza nesmí - už mi kvůli tomu jedna ovce uhynula) - to jsem zažila jednou, a víckrát už opravdu ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
27.8.13 12:40

@tumpach Taky v tomto vidím jediné východisko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
27.8.13 13:03

He, tak už manžela nepotřebuju :mrgreen: Právě jsem zjistila, že klíč od dveří do prádelny pasuje i do dveří od kuchyně :D A kuchyň máme spojenou s obývákem, a ani v jedné z těchto místností kamna nejsou. Prostoru budou mít dost, a v obýváku je navíc PC i televize, takže po tu dobu můžou koukat na pohádky :) Jsem dobrá! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
27.8.13 13:10

To je dobře, že si to nakonec vyřešila…
jinak my krbovky máme, taky sem na zimu zvědavá, ale malý už dobře chápe hajs, a když ty kamna sálají, tak se k nim nepřiblíží ani omylem…
Já být tebou bych se spíš než otevření bála toho, že v zápalu hry, na honěnou nebo tak, aby na ně neupadly…fakt tam nenacpeš někam ohrádku? my dali okolo krbovek starou dětskou postýlku, žádný předražený vymyšlenosti…a fungovalo to náramně. Vešel se k tomu i košík s dřevem, aby se v tom malej nehrabal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
27.8.13 13:42

@sao No, ja jsem se taky bala, kdyz jsme delali krbovky. Takze manzel okolo nich vymyslel ohradku. Taky tam spatne projdeme, ale projdeme. Je to podle me bezpecnejsi nez nechat „jen tak“… hlavne kvuli nejmladsimu diteti, ktere k tomu muze „prijit“ (pribatolit se?) a spadnout na kamna a pak je nestesti hotove.

Ja bych si krbovky doma bez ohradky nenechala dokud deti nebudou tak stare, aby pochopili, ze dvirka se nesmi otevirat a ze se k horkym kamnum nesmi chodit… :nevim: :nevim: :nevim: To bych se bala i jit z obyvaku do kuchyne, ne to jeste na dvur krmit zvirata na pul hodiny… :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
27.8.13 14:03

@Mar__tanka1983 @pelikan21 No právě proto, že už se v nich půl sezony topilo a nic se nestalo, ani by mě nenapadlo, že by na to děcko mohlo přímo spadnout… Oni ti moji nejsou zase až tak aktivní, i když… O ohrádce jsem taky uvažovala, ale za prvé: oni ohrádku přelezou jak nic. Za druhé: nemohla by tam být klasická, musela by být tak nějak „skosená“, prostě roh té ohrádky by zavazel v průchodu do další místnosti, a za třetí: s manželem je fakt těžká řeč. Myslí si, že veškeré dětské pojistky jsou zbytečné, že se nic nestane, že to přeháním, že to dětem stačí vysvětlit, že to jeho maminka i babička taky zvládaly bez pojistek atp. :roll: A přitom má dřevovýrobu, přímo tady u nás na dvoře, takže by tu ohrádku mohl krásně vyrobit sám. Ale je to u nás jak „Kovářova kobyla chodí bosa.“ I blbej botník jsem musela sama vyrobit z krabic, aby alespoň něco bylo :roll: Nechci nic kupovat za jeho zády, ani na to nemám. Ta kamna jsou nebezpečná, a já si natroufnu jako on nechat batole chodit po silnici a až těsně před autem pro něho běžet :roll: (Tohle on prosím dělá.) Já jsem na tohle všechno až moc opatrná, všechno moc řeším, ze všeho mám strach. Ale v některých věcech holt nepochodím :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
27.8.13 14:06

@Mar__tanka1983 Koukám, že moje nejmladší dítě je stejně staré jako to tvoje :) Náš je narozený 4.11.2011 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
27.8.13 14:21

@sao jojo, taky sem si všimla, že jsou skoro stejně staří :palec:
my měli tu ohrádku loni, letos uvidíme…ale my máme ty kamna krytá ze tří stran (v rohu a za gaučem), takže to asi zkusíme bez ohrádky a uvidíme.
Bych se právě bála, jak máš dětí víc, tak aby se nehonily např. a neupadly tam omylem…jinak už jsou dost chytří, aby k tomu „hajs“ nešly dobrovolně…
určitě bych to neriskovala půl hodiny, kdy si navíc mimo barák, takže by si je asi ani neslyšela, aby nevymyslely nějakou bejkárnu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
27.8.13 14:33

@sao vis, moje starsi dite je taky hodne rozumne, ale. Ja bych si proste netroufla je nechat bez ohradky. My mame velkou cca 150cm, oteviratelnou do prostoru, ale jinak je skoro tesne u kamen (nemuze chytnou) a jeste ma pojistku proti otevreni (a je navic delana tak, ze kdyz nechavame v noci zapalena kamna, tak ji muzeme upevnit do dveri, takze se maly nedostane ze zadne strany do obyvaku ke kamnum).

Ja bych si proste bez ohradky netroufla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný