Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@hanka.br. píše: Více
ta hyperkorektnost nás fakt jednou zabije
@Anonymní píše: Více
tak ale kreativita to fakt není to si pleteš významy
@hanka.br. píše: Více
No hloupý fakt nebude, podle testování u psychologa je vysoko za průměrem Gaussovy křivky…
Jo tys tu chyběla
jo jo, hloupý nebude, jen je kreativní a dělá hloupé věci ve věku 11 let nebo víc
Já jako malá chtěla mamce pomoct s žehlením, když byla v práci… zapla jsem žehličku, vyžehlila kalhoty a žehličku pak odložila na stůl na igelitový ubrus ( takový ten kuchyňský ), ten se přitavil na žehličku a mě nenapadla větší bkbost, než to rozžehlit o ty kalhoty, bylo mi asi 10. Pak jsem na to vypálený místo na ubruse položila noviny a doufala, že si toho nikdo nevšimne. ![]()
Pak jsem si na zahradě napouštěla do kyblíku na bahníčko vodu z takovýho toho velkýho barelu o velikosti krychle metr x metr a zapomněla jsem ho zavřít a všechna vida vytekla na záhonky a vyplavila sazeničky. No taky jsem byla miláček a bylo toho určitě víc, ale tady na ty dvě události vzpomíná často rodina a vždy se tomu smějou při rodinných sešlostech.
Taky bych to tedy nenazývala kreativitou. Moje děti za sebou mají spoustu nesmyslů, ale nenazýváme to kreativitou. Teď o víkendu taky zničili nějaké nádobí, ale není to kreativita, jen neumí domýšlet následky.
Pokud je jinak chytrý, tak má holt ubráno v té praktické straně života.
Taky mám chytré děti a ne vždy se povede.
Testování u psychologa - takže diagnóza a ne kreativita.
Tady platí heslo, že kdo nic nedělá, nic nezkazí
já myslím, že to kreativita je. Protože někteří dělají, co mají naučené od maminky a pak jsou tu lidi, kteří musejí vždycky vyzkoušet něco nového. Znám takové, hlavně tedy chlapy
ale zakladatelko, tady asi čekat vtipnou diskuzi na téma, co děti vyvádějí, nemůžeš. Někdy mám pocit, že když tu někdo napíše, že jeho dítě má iq 147 a pomalu si v 10 letech dělá maturitu, ženy ti tu napíšou, že to mají doma taky a nemáš se chlubit a je to vlastně opožděné dítě, protože jejich syn už má v 9 letech dokonce po maturitě. Někdy se fakt nestačím divit tady těm diskuzím o dětech. Urážky a zesměšnování, proč
ženy by obecně měly být k sobě milejší. Poslední dobou si říkám, kde to sakra žijeme. Mimochodem můj bratranec, nyní uznávaný inženýr, ten jako dítě má za sebou nespočet historek, kdy zkoumal elektriku na vlastní triko. Taky jednou vyhodil pojistky v celé ulici. Někteří jsou prostě zvídaví a akční a dřív konají než promýšlejí a někdo zase musí kde kterou teorii ověřit na vlastní pěst. Jsem si vzpomněla na příklad těch dvou chlapečků z obecné školy, tam taky jeden dělal, co se mu řeklo a druhý byl koumák ![]()
@Liška32 píše: Více
jde o to že zakladatelka evidentně nezná význam slova kreativní
@ka2ka píše: Více
Evidentně zná, když je to slovo v uvozovkách.
@Liška32 píše: Více
Chudinka zakladatelka. Vždyť ona diskutuje tak mile a všichni jsou na ni bezdůvodně hrubí. Kde to žijeme.
Med v plastové sklince?
to se kde kupuje? Nechápu, že si chtěl ohřát hrnek na plotýnce v souvislosti s rozbitou konvicí? ![]()