Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No jéje, naraženou kostrč jsem měla v dětství tolikrát, že bych to ani nespočítala, ale nikde nevidím že by to mělo vliv na plodnost.. Jak jsem již psala, moje gynekoložka a i lékaři na gyndě v nemocnici mě poslali domu že jsem prý na nějakou lapatoskopii moc mladá. Psala jsem už do nějaké internetové poradny a odpověděla mi moc milá paní doktorka, že laparoskopie a vyšetření dělohy je zde okamžitě na místě.. Nechápu tedy postup lékařů u nás ve městě. (Nejsme zrovna nejmenší město) :-/
Gynekologické obtíže: Některé recidivující a dlouhotrvající gynekologické obtíže mohou mít souvislost s nálezem v pohybovém systému. Mnoho žen pokládá bolestivost při menstruaci a křížové bolesti při porodu za fyziologické. Odléčení poruch doprovázejících kostrčový syndrom může pacientkám velmi ulevit. U některých žen se podaří vyřešit primární sterilitu a pacientky fyziologicky otěhotní V PŘEDCHOZÍ VĚTĚ SE PÍŠE I O PRIMÁRNÍ STERILITĚ
![]()
Diagnostika
Diagnostika vychází z pečlivé anamnézy, z rozboru symptomů a okolností jejich vzniku.
V anamnéze pátráme po pádech na zadek a po operativních zákrocích v malé pánvi. Ptáme se také na chronické obtíže – opakovaně konzervativně řešená apendicitida, chronické gynekologické výtoky, záněty.
U mladých dívek můžeme zjistit vzájemně svázané příznaky – bolesti hlavy spojené s neklidem a pozdní nástup menses. Bolesti hlavy se mohou stupňovat sezením na tvrdé školní lavici. Děvče pak může být podezíráno z nechuti ke školní docházce, ve škole je napomínáno pro neklid a vyrušování, poposedávání, pro špatnou soustředěnost, může podávat horší výkon a mít horší prospěch. Důvodem bolestí hlavy a špatného soustředění jsou přenesené blokády hlavových kloubů z oblasti pánve při dosedávání na školní lavici, která je tvrdá, nemá polstrování. Dívky si současně stěžují na dysmenoreu, nepravidelnosti při menses, dlouhotrvající nebo překotné nebo naopak málo výrazné špinění. Může se stát, že gynekolog tento stav řeší nasazením hormonální antikoncepce, nebo že tyto důležité příznaky s užíváním antikoncepčních pilulek zmizí a při dotazu na menses dívka tyto obtíže neguje.
U starších žen otázky cílíme nejen na menstruaci ale i na období přechodu, gynekologické operace, gynekologická onemocnění (myomy), počet porodů a jejich průběh, potraty, interrupce, císařské řezy. Ptáme se na stresovou inkontinenci.
![]()
Je to jen nápad, rozhodně bych změnila toho lékaře, když jinde by nebyl problém s vyšetřením a kdyby nic nenašli, asi bych šla tou cestou přes Doc. Tichého, bohužel ordinuje v Uherském Hradišti, ale myslím, že by i poradil přes tu svou poradnu.
Dovolím si, doplnit téma zakladatelky, žažívám velice něco podobného u sebe, ale jsem chlap a spím se svou ženou tak to mi nejde do hlavy
Teď jsem si to ještě ověřovala na odborných stránkách. Tento syndrom se vyskytuje i u mužů. Spouštěčem bolesti je často dlouhá jízda na kole, dlouhé sezení, dlouhodobá chůze po tvrdém povrchu, kdy dojde k otřesům, namáhavá defekace při zácpě
(pardon, že to píšu)
Jéééééééééé, děkuji moc, vůbec se neomlouvej mám velkou radost jako nikdy jako dlouho ne. můžu prosím poprosit kde jsi načerpala info? Já celou dobu mměl za to že je to neurologické a šetřím si na jakési speciální vyšetření „vojáčka“.Třeba to pomůže, jinak milování, když člověk ví co ho čeká je děsný až prokletí, kdyby neexistoval chtíč tak jsem vysvobozanej. Děkuji
Tenhle text je dost složitý, spíš přečíst ten začátek
http://www.medicabaze.cz/index.php?…
Tohttp://www.priznaky-projevy.cz/ortopedie/syndrom-kostrce-priznaky-projevy-symptomy
to je jednodušší
Jinak čerpám z vlastní zkušenosti. Moc to bolí, nosívala jsem pro jistotu v kabelce léky proti bolesti, protože jsem nikdy nevěděla, kdy se křeče objeví.
Jinak to vyšetření nebo náprava je obdobné jako vyšetření prostaty. Stejně byste tam chlapi měli jednou ročně chodit
Rakovina prostaty je hodně častá, tak byste to měli udělat pro sebe i pro rodinu.
To stojí za to, ne? My taky chodíme na pravidelné kontroly. Manžel se jednou před dvěma lety dostal do spárů urologa při zánětu močového měchýře a on se ho ptal, jak často chodí k zubaři a proč by neměl chodit k němu na kontroly. Tak od té doby chodí, asi hodně nerad, ale chodí ![]()
Děkuji, rozumím jsem člověk zvědavcovytý, ale když příjdu k obvodačce a čeknu svůj problém asi né jasně tak řekne, jdi k neurologovi vždyt tam chodíš, když jdu k němu řekne já už s tebou nic víc nedokážu je zázrak že žiješ jdi k psychiatrovi a ta mně pošle k obvodačce a že chce výsledek do dvou měsíců a já na to prdím se chodit jen svěřovat doktorům a nic s toho jen prošoupaný boty. No na vyšetření prostaty jsem byl někdy, kdy už si nevzpomenu, ale rok zpátky to není to je víc, zajdu tam a splním svoji povinnost, kdo by platil dluhy a mazlil se s dětma. Je fakt, že na kole vůbec nejezdím nesnáším ho, den bych rozdělil na třetiny spánek, sed, chůze se psy a nebojím se dálek, střídavou zácpu mám z důvodu onemocnění jater nejsem alkoholik ale asi mi je zničily prášky co beru po úrazu, jo a byla doba kdy jsem se snažil běhávat dlouhé tratě jak mi dovolil zdravotní stav ale ted už to nejde. Takže moc děkuji, pokud by to bylo tímto směrem to by bylo parádní, dekuji moc ![]()