Křečové žíly v děloze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1261
26.5.24 14:08
@Anička2000 píše: Více

Cysty se ale ničím jiným než estrogenem = HA opravdu neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
26.5.24 14:14
@sojka20 píše: Více

Nevím, proč by se měly řešit jen krvavé cysty a kde jsi vzala, že krvavé cysty nejsou spojené s menstruačním cyklem. Navíc doktor běžně nepozná, jaká tekutina je uvnitř, na ultrazvuku to vidí prostě jako černou kouli. Cysty se sledují vždy, a to hlavně proto, aby nenarostly do velké velikosti - cca nad 10 cm, v takovém případě se operují. Já zjistila, že moje cysta byla hemoragicka (krvavá, jak píšeš) až z histologie po odoperovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3377
26.5.24 14:29

@AnoNe Já jsem nikde nepsala, že by se měly řešit jen krvavé cysty nebo že ty nejsou vázané na men. cyklus 8) a pokud jsi ti tak z mého psaní ty pochopila, to není můj problém :) Samozřejmě, že by se měly řešit všechny cysty, jen můj gynekolog mi vysvětloval, že jsou cysty, které se jakoby “vážou na menstruační cyklus”, takže se udělá a pak zmizí a pak zase nanovo (to jsem vysvětlila tak, jak je to pochopila). A samozřejmě, že přes ultrazvuk nepozná, že je cysta taková nebo maková na 100%, ale na tu krvavou může mít podezření a řekla bych, že záleží i na šikovnost lékaře a kvalitě ultrazvuku. Jistota je až z histologie. Sama mám za sebou několik operací včetně odoperování asi 8cm krvavé (endometrické) cysty a už při ultrazvuku mi přímo docent řekl, že mají na krvavou podezření. A hlavně, ne každý doktor je tak pečlivý, aby i ty malé cysty pravidelně sledoval….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
26.5.24 15:32
@sojka20 píše: Více

Ono krvavá v podstatě znamená jen že do ní vytekla krev. Já měla krvavou, ale nebyla endometricka, byla to právě ta, co se dělá během menstruačního cyklu. Akorát nezmizela, narostla a ještě do ní vytekla krev. A na tyhle funkční cysty se právě dává ten estrogen = HA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.5.24 15:40

@AnoNe a co se stane kdyz vysadim HA a zacnou se mi zase delat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
26.5.24 19:41

@Anička2000 cysty - endometrioza / Endo CETRUM krecova žili na děloze buď léky Detralex někdo zkouší nebo pokud to stav žil dovoli záleží kde jsou nejde je ošetřují operativně ale není to záruka že se to povede a že to půjde a ano tohle řeší gyndar těhotenství může bejt od a taky nemusí záleží jak křečové žili se dal tvoří pak už je radikální řešení pokud by to byl zdravotní problém pro ženu odstranit dělohu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.5.24 19:49

@Lenca118 operaci mi udelat nechteji, detralex beru ale gynekolog to nechce kontrolovat, endrometriozu rovnou zavrhl a rikal ze s cystama bez antiny se mam smirit takze si najdu novyho gyndare aby me aspon kontroloval ty krecaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
26.5.24 20:01

@Anička2000 tak oni ty křečové žili se kontrolují na každé kontrole on není důvod aby to lékař kontrolovat třeba každý mesic dva já je měla x let a bylo to ok pak po posledním porodu se mi jich objevilo víc operaci by vám měl napsat lékař váš na gynde a na cysty ano může nemusí zabrat HA ale většinou to právě dělá endometrioza to bych chtěla vyšetření aby jste pak mohla otěhotnět vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
26.5.24 20:01

No, budou se dělat. Co se stane dál, ti nikdo neřekne. Pokud budeš mít štěstí, tak vždycky zmizí. Pokud smůlu, tak narostou do velké velikosti a budou se muset operovat. Pokud budeš mít ultra smůlu jako já, tak se nezjistí že narostly do velké velikosti a cysta se ti svojí vahou otočí = odskrti vaječník a možná o něj kvůli tomu i přijdeš (náhlá příhoda břišní).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
26.5.24 20:11

@Anička2000 https://facebook.com/…78202123373/ dej te se sem do skupinky tam je hodně žen a poradí vám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.5.24 20:25

@AnoNe doktor mi nechtel kontrolovat ani cysty, kazdy mesic jsem letela s bolestma do spitalu kde mi rekli ze uz praskla, nejvetsi jsem mela 4cm a dr na me at to neresim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
26.5.24 20:29

@Anička2000 na vašem místě změnit lékaře, najít si ENDO centrum tam není potřeba žádanka tam by poradili skrze cysty atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.5.24 20:50

@Lenca118 moc diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
26.5.24 22:03

4 cm není tak moc. Operacne se řeší až od cca 10 cm. Ale většinou ty cysty prasknou a zmizí. Já bych si na tvém místě klidně zaplatila třeba co čtvrt roku ultrazvuk, abys věděla, že nemáš nějakou neprasklou velkou, jinak se s tím fakt nic nedělá, kromě braní HA tedy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.5.24 07:10

@AnoNe ja se bojim ze bude problem az vysadim HA kvuli snaze o druhe dite, ze to kvuli tomu vsemu nepujde, navic bez HA mam dost silnou a bolestivou MS ale to je v „poradku“, nechci tyhle problemy zvelicovat, uz jsem 2× potratila a tohle se mi objevilo po prvnim vysazeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí