Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, prosím rychlou radu. Chci dělat krém z vařeného Salka a másla. Problém je, že mám plechovku s takovým tím háčkem (otvíračem) přímo na plechu. Manžel mi říká, že když to dám vařit, že mi plechovka bouchne, že je tam mnohem slabší plech. Co myslíte? Díky moc ![]()
@Paoloska není tam tolik vzduchu, aby to prasklo, natož bouchlo. Klidně vař.
@Paoloska píše:
Holky, prosím rychlou radu. Chci dělat krém z vařeného Salka a másla. Problém je, že mám plechovku s takovým tím háčkem (otvíračem) přímo na plechu. Manžel mi říká, že když to dám vařit, že mi plechovka bouchne, že je tam mnohem slabší plech. Co myslíte? Díky moc
kup si přímo zkaramelizovaný salko… prodávají ho př v Kaufalndu..a tohle si nalijte do kafe ![]()
Nebouchne, hlavně dávej pozor, aby voda byla pořád minimálně do půlky plechovky.
Jdukolem- asi jsi to nepochopila
ona ho má, ale chce s toho dělat krém ![]()
Ano normálně to uvař já to dělám jedině s toho ![]()
Kamaradce tohle bouchlo, od ty doby varim jen ty co se musi otvirat otvirakem
Nebouchne, vařila jsme takhle vícekrát, já pokládám na široko (kdyby náhodou bouchlo, ať se to vyleje dovnitř do vody a ne nahoru)
@Terezka s Denískem píše:
Jdukolem- asi jsi to nepochopilaona ho má, ale chce s toho dělat krém
Ano normálně to uvař já to dělám jedině s toho
pochopila.. ale jestli má strach tak proč si dělat násilí? ![]()
Taky jsem ho vařila a nebouchlo, ale bála jsem se teda dost.
@jdukolem zrovna to zkaramelizované Salko mi přijde pěkně hnusné
.
Nevím jak to popsat, ale to uvařené mi přijde mnohem lepší, takové víc jemné…
Zkaramelizované jsem koupila jednou do medovníku a brblala jsem. Manžel mi říká, že mu taky nechutnalo (on ho jí jen tak místo čokolády
), tak hned dostal sprďáka, proč mi to neřekl dřív - prý že myslel, že to vím ![]()
Jinak k dotazu - tohle jsem ještě vařit nezkoušela, takže nevím, ale myslím, že s tím výrobce počítá, přece jen je vaření Salka dost rozšířená metoda ![]()
Zrovna dneska jsem ho kupovala a čučela jsem na inovaci ![]()
@1Luca píše:
@jdukolem já bych řekla, že to potřebuje teď, proto se ptá.
v devět večer někdo dělá ted hned krém? to mě nenapadlo protože to nezmínila ![]()
@jiji píše:
@jdukolem zrovna to zkaramelizované Salko mi přijde pěkně hnusné.
Nevím jak to popsat, ale to uvařené mi přijde mnohem lepší, takové víc jemné…
Zkaramelizované jsem koupila jednou do medovníku a brblala jsem. Manžel mi říká, že mu taky nechutnalo (on ho jí jen tak místo čokolády), tak hned dostal sprďáka, proč mi to neřekl dřív - prý že myslel, že to vím
Jinak k dotazu - tohle jsem ještě vařit nezkoušela, takže nevím, ale myslím, že s tím výrobce počítá, přece jen je vaření Salka dost rozšířená metoda
Zrovna dneska jsem ho kupovala a čučela jsem na inovaci
Taky mi přišlo to uvařené lepší ![]()
@jdukolem prosí o rychlou radu. Děti spí, tak se třeba pustila do medovníku, v tlakáči je zkaramelizováno za hoďku, o půl jedenácté má hotovo ![]()
@Paoloska To mě nikdy nenapadlo, že by to mohlo bouchnout - vařila jsem to už nespočetněkrát.