Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
První den poslední menstruace jsem měla kolem 15.10.2010. Patřím totiž k nepořádnicím, který si nevedou menstruační kalendář
Nikdy jsem se nepídila po tom, kdy mám nebo nemám ovulaci, ale pokud to vím správně, tak by měla být přibližně 14 dní od začátku menstruace, nebo??
JJ - zhruba 14 dní, ale u každého je to jinak. Podle tabulek bys měla být tak 5+2, což když se podíváš sem , tak by to mělo odpovídat - ale je tam velké rozpětí a záleží hlavně na tom, aby hcg stoupalo - každé dva dny by se mělo zdvojnásobit ![]()
Dělala jsem si pro jistotu ještě jeden test a čárka byla silnější a tmavší než ve čtvrtek, tak že to by mělo znamenat, že by to mělo stoupat
Nevím proč jsem najednou tak nervózní, snad je to normální. Je to moje první miminko
Tak už se nemůžu dočkat ve středu k doktorovi. Snad už na ultrazvuku půjde něco vidět. Třeba i malinkatá tečka, ale prostě něco ![]()
Děkuji za info, aspoň jsem zase o něco chytřejší. Je to pro mě všechno nový ![]()
Pokud čárka sílí, tak je znát, že hcg stoupá. Já jsem na tom skoro stejně jako ty - poslední ms 11.10 a zítra jdu k doktorovi, tak jsem taky zvědavá a neboj - já toho tady taky přečetla spousty, ale když to pak opravdu přijde, tak je člověk stejně vyklepanej a neví co se děje - tak držím pěsti ať je vše ok ![]()
Tobě taky držím palce. Tak dej vědšt jak jsi u doktora dopadla. ![]()
Ahoj holky, když je hcg 4,5 je to pozitivní nebo ne?Beru utrogestan,ale píšou,že nemá vliv na hcg, test uuuplně slabounce pozitivní,spíše takový duch..za 2dny jdu znova na testy,ale znáte to…2roky snažení už leze na mozek ![]()
HCG 4,5 se ještě pokládá za negativní test. Teda jak v které laboratoři. Zkus počkat a za pár dnů si udělat ještě jeden test a uvidíš, jestli čárka bude sílit. Držím palce ![]()
Taky sem si to říkala..škoda..ale uvidíme v pátek..snad to výjde…a děkuji za odpověd.. ![]()
Ahůj, tak jsem dnes byla znovu na krvi a mám 13,93
taky jsem zjistila,že
je to IU/L, takže si myslím, že dle všech tabulek je to 139,3 IU/ml…ještě musim počkat na vyjádření gynekologa a uvidíme…zajímavé je, že čárka na testu je stále jak duch,tak nevím a mám mamatest…
Tak to stoupá
Ale asi jsi ještě chvilinku těhotná, tak na ultrazvuku nepůjde nic vidět. Ale neboj, dočkáš se
![]()
To by mohlo být ranné těhu. Našla jsem tabulku, kde je hcg uváděno v UI/l. Je to z laboratoře v nemocnici. Dokonce tam je uvedena i nejistota stanovení. Docela mě překvapilo, že skoro 5%.
Já byla asi zvláštní případ, v 5 týdnu těhotenství sem měla HCG 2,8 IU/ml, 17 dní po oplodnění, čili jasně negativní…z té negativní krve mi tu spinká 6 měsíční chlapeček ![]()
Příspěvek upraven 25.04.14 v 13:19
@mammy: Prosímtě jak ti vycházely normální těhu testy? Já byla vščera na krvi a mám HCG 2 a na testu stín, ale samozřejmě mi řekli že je to negativní…
Jak ti pak stoupala hodnota v krvi? Díky
@sidula byly negativní, ani náznak, ale v té době byly ještě kvalitní mamatesty, ted už dělají duchy každému. Pak už najednou jasně pozitivní a v krvi bylo cca týden po vynechání 440 jednotek, víc jsem na krvi nebyla.