Krevní testy po potratu

83
25.7.13 09:22

krevní testy po potratu

Ahoj holky,
minulý měsíc jsem byla na revizi dělohy po zamlklém těhotenství. Stále uvažuju nad tím, co mohlo být příčinou zamlklého těhu. Chci se zeptat, myslíte, že má smysl nechat si udělat krevní testy na případnou listeriozu, toxoplazmozu apod.? Nebo požádat gynekologa o kontrolní stěr? Nebo to brát tak, že to byla nejspíš náhoda a nechat to tak? Jinak mám od gynekologa doporučeno otěhotnět co nejdříve…
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35791
25.7.13 09:26

A v kolikatem tt jsi potratila? Pokud na zacatku, tak bych to nejak nersila, to se stava. Zadari se priste, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
25.7.13 09:30

Tak takhle - mně je dr. udělal (ale byl to potrat v kombinaci s mnohaletou neplodností) s konstatováním, že pro klid duše, protože v 99 % případů se stejně na nic nepřijde (taky nepřišlo). Pokud to bylo poprvé, nehrotila bych, končí tak 1/4 těhotenství, ale pokud by byl doktor svolný, proč ne, přidala bych štítnou žlázu. Ale fakt počítej s tím, že nenajdou nic, většinou je to dáno čistě geneticky a nedá se s tím nic dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
25.7.13 09:33

@pikola
díky za reakci, na revizi jsem byla v 9. týdnu, zamlklé od 7. týdne, takže to bylo celkem ze začátku.. akorát na revizi jsem musela dvakrát, protože se napoprvé úplně nezdařila :evil:

Příspěvek upraven 25.07.13 v 10:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
25.7.13 09:45

@ugluk
u mě to bylo tak, že jsem otěhotněla napoprvé po clostilbegytu, ale zajímavé je také, že mě říkala kamarádka co studuje medinu, že jim říkali na nějaké přednášce, že takové ty ruzné hormony mohou sice těhotenství pomoci, ale zdá se, že mohou být i příčinou zamlkých těhu apod. to jen tak na okraj…
jinak testy na štítnou žlázu jsem měla už před otěhotněním, protože jsem s tím mívala v dětství problémy a naštěstí to bylo ok…doktor říkal už předtím, že příčina se zjišťuje až po třetím potratu, takže pochybuju, že by do toho šel…to by se mnou řešila spíš asi obvodní, ale nevím, jestli je to v její kompetenci?
nejspíš to ale opravdu asi nechám tak..
jinak díky za radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
25.7.13 10:09

Tak je to tak, že těhotenství po asistované reprodukci jsou potratem ohrožena trošku víc. Každopádně pokud Clostilbegyt zabral takhle pěkně hned napoprvé, je to dobrý zpráva, držím palce pro příště ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.7.13 10:45

Hodně záleží, po kolikáté to bylo a pod.. mě dělali gen. testy až po 4. SP a ZP, rozmezí 7-11 tt :zed: a genetika stejně nic neprozradila, takže těžko říct.. krev to samé, vše v pohodě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
25.7.13 11:11

@ugluk
děkuji, snad to příště už vyjde 8)

@martina.se
bylo to poprvé, ale po revizi jsem měla problémy, bylo to dost nepříjemné, po měsíci další revize, takže už to člověk nechce opakovat, víš jak… přemýšlím, že by mi mohl doktor udělat aspoň ten stěr, ale on to určitě sám nenavrhne, to ho můžu o to normálně požádat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.7.13 11:12
@Dani23 píše:
@ugluk
děkuji, snad to příště už vyjde 8)@martina.se
bylo to poprvé, ale po revizi jsem měla problémy, bylo to dost nepříjemné, po měsíci další revize, takže už to člověk nechce opakovat, víš jak… přemýšlím, že by mi mohl doktor udělat aspoň ten stěr, ale on to určitě sám nenavrhne, to ho můžu o to normálně požádat?

požádej.. otázka, jak se na to bude tvářit.. můj bývalý doktor pořád říkal, že to bude dobré a pod, testy jsem si nakonec vydupala a pak dr i změnila.. pokud máš solidního dr, tak Tě neodmítne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
25.7.13 11:27

@martina.se
doktor je solidní, určitě ho požádám no a uvidíme, jak se na to bude tvářit :) jinak to je hrozné, že ti tvůj dr nějaké testy nenabídl dřív, to nechápu :evil: dobře, že jsi si to vydupala a změnila dr… já o změně sice taky nějakou dobu uvažovala, ale teď, když jsem s ním začala řešit už konkrétní věci, tak jsem moc spokojená, v případě potřeby vezme i nad rámec pracovní doby, všechno se snaží vysvětlit (taky se vždycky na všechno vyptávám :) atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.7.13 11:36

@Dani23 jj, takový přístup je fajn. Ten můj bývalý dr byl fajn, dokud se neřešily problémy.. pak selhal na plné čáře :zed: každopádně přeju, ať to klapne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
25.7.13 11:42

@martina.se
děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty