Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, máme 11měsíční holčičku a je to naprosto to samé.Mluvila jsem o tom i s doktorkou, že malá opravdu špatně spí a ona mi doporučila vyzkoušet homeopatický sirup Sedalia.Mají ho normálně v lékárně. Měl by být na neklidné spatní. Dává se lžička ráno a lžička večer.Vyzkoušeli jsme ho, malá je teď troškuklidnější, buď je to opravdu tím sirupem nebo ji zkrátka přestalo trápit to,co způsobovalo její neklid. Držím pěsti,ať se vám spánek brzy srovná. ![]()
jo, to znam duverne, malej to ted - je to tak tyden - taky zacal delat. driv se obcas budil tim,z e se obratil na bricho a zacal past. ted uz na brisku spat umi. ale zacal se budit nejak vic, ze si az stoupne a hulaka pres celou loznic…a tim se probere a nechce usnout
pomaha jen vzit ho do nasi postele, ale tim se taky ja nevyspim…takze mi zbyva nez doufat, ze to brzo prejde…
Ahojky, mi to prijde, ze mozna mate udobi nocniho besu. Podstatne je pry dite nebudit, protoze pak je to jeste horsi. U nas to bylo tak, ze se mi maly se strasnym brekem „vzbudil“, ale dival se na me, jako by me neznal, jen se tak divoce koukal kolem sebe a desne plakal. Pomohlo jen vzit opatrne z postylky a broukat mu nejakou znamou pisnicku. To se zase brzy zklidnil. Kdyz jsem se ho snazila vzbudit a uklidnovat ho konejsenim a mluvenim k nemu, vystupnovalo se to az do hysterie a nebyl k utiseni strasne dlouho, nekdy i pul hodiny.
Drzim pesti, aby to zase brzy preslo. ![]()
Marketa
Ahoj vsem.
Pisi sem, protoze se potrebuji vypovídat a třeba mi některá z vas poradite, co mam delat, i kdyz zde uz probehlo par info.
Mame doma 8 mes. chlapecka, do 6 mes spinkal krasne a od pul roku je to narocne. Usina kolem 19:30 a pak se vzbudi kolem 22 hodiny, budi se silenym placem, nekdy mam pocit ze ještě spi a place a není k utiseni a pak se probere a nechce byt v postylce, porad se stavi. Nejdříve jsme si mysleli, ze ma nejake trapeni, ale nevypada to. Nechci ho vyndavat z postylky a nemuzu ho tam nechat samotneho, protože se stavi a obcas se pousti. Uchovat v naruci nechce. A tak tam az do pulnoci bojujeme, kdy pak vycerpanim, uplne ubreceny, usne. A tak to je každý den, jen s tim rozdilem, ze je to jednou ve 22 a jednou od pulnoci a nekdy i od 3. A budicek mame v 5:30. Zkousela jsem si ho vzit i k sobe do postele, ale to je ještě horsi. Každý vecer s napetim ocekavam, kdy se nas drobecek vzbudi a zacne dvouhodinovy boj. Poslední dobou jsem v noci z neho dost vycerpana a jsem na nej oskliva, obcas ho i placnu, i když to nemá zadny účinek a pak me to mrzi. Muzete mi někdo něco poradit co s tim? Nebo nejakou útěchu jako, ze to za mesic nebo dva prejde (ze by ještě ve me trocha optimismu zustala
)
Moc dekuji.
Prosím, máte někdo podobnou zkušenost ? Mám 9 měsíční holčičku, když byla malinká, spinkala v noci jak zlatíčko. Teď se to ale zlomilo. Večer jde spát kolem 8 h., usíná v klidu, pak ale kolem 11 h. začne strašně křičet či brečet (ale slzičky nemá). Je to spíš v polospánku. Na chvíli se uklidní a pak to začne znovu. Také se ve spánku překulí na bříško, z toho si sedne, někdy i stoupne a křičí, také v polospánku lozí po postýlce, samozřejmě se bouchá do hlavičky o šprušle postýlky, jak skoro ještě spí. Nevím co s tím ?? Parkrát jsem si ji vzala do postele, tak někdy křičí také a pak usne, jenže to se zase já nevyspím. Měl jste někdo podobnou zkušenost ?
Děkuji všem