Estvill - opět

618
14.8.08 11:11

Estvill - opět

Ahojte, včera jsme se po půl roce uhopsávání v plíně (dle Karpa) rozhodli, že už je na čase, aby se malá naučila usnout sama. Tak jsem nastudovala Estvillovu metodu, ALE : naše malá, když brečí (spíš děsně řve),tak je šíleně spocená. Včera asi po 10-ti minutách byla uplně propocená (až na matraci),takže jsem jí vyndala, převlíkla… ,s čímž šel samozřejmě celý Estvill „do kopru“, a pak jsem jí normálně zas uhopsala :roll: .

Jak to mám praktikovat? Mám jí nechat spocenou?(to asi ne - já bych celá mokrá taky neusnula, tak jak na to?
Doufám, že si někdo bude vědět rady. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2239
14.8.08 11:19

Ahoj,

asi bych ji vzdy prevlekla a pak pokracovala v Estvilovi, brala bych to v ramci kontroly, jak se mas obcas kouknout, rict aby spinkala, atd.

My nastesti tuhle metodu zavadeli vzdy ve 4 mesicich a mam pocit, ze v tom veku to deti chapou nejak rychleji.

Moje starsi dcera uz takhle komanduje mladsi a casto slysim z pokojicku slova: Lehni si a spinkej!

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
14.8.08 12:34

No, to jsem si taky myslela, že jí převlíknu v rámci kontroly, jenže jak jsem jí zvedla z postýlky, tak se celá rozpumprdlikovala a chi chi, che che a tvářila se jak nejčilejší miminko . Po znovuuložení do postýlky se zas rozeřvala, načež jsem vyměkla a než znova převlíkat, tak jsem jí zabalila do plíny, párkát houpla a byla tuhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
14.8.08 12:46

A co převlíknout v postýlce? Jakože nevyndavat, nemazlit, se prostě jen převlíknout a pokračovat…

Je to těžký, že?

Ale jestli vydržíte, budete rádi, fakt. Stojí to za to, a čím později, tím hůř - to se pak akorát můžete dostat do stádia, kdy budete nevyspalí všichni…

Tobíkovi je rok a půl, mezi 7-8 večer ho dáme do postýlky, on si tam třeba ještě povídá, nebo něco, ale prostě my máme každý večer volný, a je to fajn. A máme to tak už strašně, strašně dlouho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
14.8.08 12:53

He he (nemyslím to jako posměch), já to říkám pořád, že pan Estwill jako každý chlap vytváří krásné teorie, ale pomíjí praktické maličkosti, jako sousedi v paneláku, starší dítě vstávající do školy a propocené pyžamo…

Já ti moc neporadím, obě holky usínaly do 2 let u prsu, u první mě to mírně deptalo, ale to jsem na to měla sílu, nadšení a čas, u druhé jsem si dokázala najít tolik výhod, že jsem to pociťovala jako +.

Akorát mě při tom tvém popisu napadlo - jak jsi psala, jak byla hned vysmátá - ukládáte ji „zralou“ (unavenou, ospalou, ale ne přetaženou)? Mně se hodně osvědčilo hlavně u menších dětí si pohlídat, člověk se ubrání uspávání s řevem nebo hodinovému boji s dítětem, které nemá na spaní ani pomyšlení…

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
14.8.08 13:23

Jo Evčo, to víš, že byla „zralá“. Ona je přesná jak hodinky. V 18:40 jdeme v telce koukat na Dr.House (ona ho miluje - žádný jiný pořad ji nezajímá tolik jako House),pak večeře - při tý už si žmoulá oči, tak rychle koupat a pak už je hoooodně unavená.Takže rychle oblíknout, zavázat do plíny a hopsat.Do 10-ti minut vždycky usnula, ale v poslední době už se hodně cuká a má sílu, takže se rozvazuje. No tak jsme se rozhodli pro „Esťu“.

Normálně usíná (s neší pomocí) mezi 20-21 hod, ale včera až po 22 (a nakonec stejně s mojí pomocí).

Si vždycky dělám srandu, že jí budem uhoupávat do 15-ti let, ale poslední dobou mně tato myšlenka spíš děsí než baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
14.8.08 16:35

Pehot,

mě tyhle neustálé změny zaběhlého rytmu u první holky ničily, u druhé okouzlovaly. Zaběhne se nějaký režim, dítko chodí jak hodinky v tolik a tolik dopoledne, v tolik a tolik odpoledne, v tolik večer a najednou poporoste, potřebuje míň spánku a celý režim je v… (doplň sama). Nějaký čas se v tom obě zmítáme, pak se to zase nějak zaběhne, pak začne capkat, víc se unaví, a ten režim „na míň spánku“ najednou zase nevyhovuje… a zas znovu… Zkrátka změna je život. Ono i když jí teď naučíte usínat Estwillem, nemusí to být definitivní konec potíží na pořád…

Uspávat do 15 snad nebudeš ( i když já uspávám vlastně de facto do 8 - hehe) a může to být opravdu úmorné. Byli byste ochotni ji vzít do postele? Někdo to bere za rovna porážce nebo má jiné důvody, ale většině dítek to zcela stačí ke spokojenosti a udělá konec bojům s usínáním.

Držím palce, ať se vám zatím podaří a alespoň na čas je zase klid - ono díky za každý takový den.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
14.8.08 23:06

Ahoj,
my meli podobny problem s usinanm, pan E. nejak nedopadl… :roll: Dokud mala nelezla a nestala, tak do deseti minut od polozeni do postylky spala jak zabita.. Jenze pak se to zlomilo a misto spani stala a jecela nebo se smala nebo oboji :roll: Pomahalo uhoupat v hacce, to spala hned. Porad jsem to resila az jsem si rekla, ze muzu byt rada, ze usne aspon nejak. Tak to bylo az do 10 mesicu, kdy najednou zacala v pohode usinat ve svy nebo i v nasi posteli, je fakt, ze u ni jsem dokud neusne, pokud usne u nas, tak ji presuu do jeji postylky, ale i to je pro me super… Tak treba to budete mit podobne, vydrz 4 mesice a uvidis :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
15.8.08 11:08

Tak píšu, jak jsme dopadli včera: Byli jsme připraveni na opět krušný večer,normálně proběhl Dr.House, papu, koupání a pak jsme jí normálně uložili do postýlky. Žádný řev se nekonal,něco si tam mumlala,vyhodila 2dudlíky a chrastítko, začla trochu „hučet“,ale to jsme jí nechali, pak si zas „povídala“ a za půl hoďky spala jak andílek.

Dnes dopoledne to samý: vůbec jsem jí nezavinovala, jen položila do pelíšku a skoro hned usnula :D Kéž by jí to takhle vydrželo.

Jinak Evi , ten měnící se režim mě teda taky pěkně vytáčí. Vždycky se nějak zaběhnem a za měsíc je to zas jinak.Což mě teda pěkně štve, neboť já měla vždycky všechno naplánované do poslední minutky,žádná odchylka nepřipadala v úvahu a teď tohle. :roll: No, pořád si nemůžu zvyknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
15.8.08 16:49

Tak blahopřeju - jak jsem psala, ono díky za každý takový den. Naber síly na další změny režimu:D :D :D .

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401