Křivice, jak na ni

K.Black
3.5.13 14:41

Křivice, jak na ni.

Hezké odpoledne všem :mavam:

Dneska jsem byla se synem u ortopeda, syn má ploché nohy, trochu šmajdá a má je do X :roll:
Pan doktor ho prohlédl, a když prohlížel hrudník(žebra) tak se mě zničeho nic zeptral, jak se kluk opaluje 8o tak jsem řekla že moc ne, že ho hodně chráním před sluncem a i ve stínu ho mažu 50 faktorem :oops:
A pak mi řekl, že má lehkou formu křivice 8o že mám dojít za pediatrem aby mi napsala vitamin D.
Chtěla jsem se zeptat, co víc mám dělat? samozřejmě budu dávat ten vitamín, koupím opalovák s nižším faktorem, ale nevím kolik :nevim:
Jsem z toho smutná, myslím že stravu má syn dobrou, pije hodně mléka, denně půl litru určitě + jogurt, jediné s čím mám problém je ovoce, zelenina :roll:
Máte někdo zkušenosti co třeba ještě přidat do stravy, nebo mám koupit nějaké vitamíny? Synovi jsou tři roky.

Děkuju všem :kytka:

Stěhovat se do Afriky za sluncem nebudu :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6499
3.5.13 14:43

A to ho mažeš i teď? Proč ho tolik chráníš před sluníčkem? Vytáhni ho každý den na procházku na sluníčko a to by mohlo stačit. Plus to ovce a zelenina by bylo fajn, kdyby do sebe dostal, ideálně čerstvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
3.5.13 14:51

Myslím, že pokud mu nechybí v těle jiné vitamíny, tak to D postačí.. zaměř se víc na to ovoce a zeleninu - přirozeně se vyskytující vitamíny, a maso.. Nemaž ho, kór když je ve stínu, tak se rozhodně nespálí a vitamín D přijde z modré oblohy taky..

Zrovna nedávno byl v televizi jakejsi českej doktor a říkal, že se to s opalováky u dětí hrozně přehání, že na naše podnebí je 50 UV faktor naprosto zbytečný a zbytečně moc se plaší kvůli sluníčku a ozonové díře apod. Dětem pak chybí právě to déčko. Říkal, že aby dítě mělo pokryto svou denní dávku vitamínu D, stačí, aby každý den bylo vystaveno ve stínu modré obloze (v létě. v zimě je to asi jinak) na půl hodiny až hodinu. ;)

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
3.5.13 14:52

To teda koukám 8o No je fakt, že jsem to o těch opalovákách četla, že tak cloní, že to až není dobrý.. No moc dělat nemůžeš - možná tak rybí tuk, ale to už je snesitelnější ten Vigantol..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
3.5.13 14:53

No chce to vitamin D a hodne slunicka…Decko je vigantol co znas od mimin..nejvic ho telo ziska ze slunecniho svitu…jeste morske ryby a vajecny zloutek je udavan jako dobry zdroj decka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
3.5.13 14:55

@K.Black Co na žebrech viděl? Dcera má pár spodních hodně ven. Docela mě to trápí. Hodně jí vyčuhují. 50kou taky mažu i ve stínu. :oops: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
3.5.13 14:57
@K.Black píše:
Hezké odpoledne všem :mavam:

Dneska jsem byla se synem u ortopeda, syn má ploché nohy, trochu šmajdá a má je do X :roll:
Pan doktor ho prohlédl, a když prohlížel hrudník(žebra) tak se mě zničeho nic zeptral, jak se kluk opaluje 8o tak jsem řekla že moc ne, že ho hodně chráním před sluncem a i ve stínu ho mažu 50 faktorem :oops:
A pak mi řekl, že má lehkou formu křivice 8o že mám dojít za pediatrem aby mi napsala vitamin D.
Chtěla jsem se zeptat, co víc mám dělat? samozřejmě budu dávat ten vitamín, koupím opalovák s nižším faktorem, ale nevím kolik :nevim:
Jsem z toho smutná, myslím že stravu má syn dobrou, pije hodně mléka, denně půl litru určitě + jogurt, jediné s čím mám problém je ovoce, zelenina :roll:
Máte někdo zkušenosti co třeba ještě přidat do stravy, nebo mám koupit nějaké vitamíny? Synovi jsou tři roky.

Děkuju všem :kytka:

Stěhovat se do Afriky za sluncem nebudu :lol:

Kup mu rybí tuk. A vy.er se na opalováky. Děcka nemažu ničím a nikdy se mi nespálily. Jen výjimečně, když musejí být venku přes poledne nebo na táboře. Jinak ne, je to svinstvo. Děcka potřebujou sluníčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
3.5.13 14:58

Jinak, křivice se prý rozmáhá v Británii a je to nemoc vyšších vrstev. Děcka jsou doma zavřený a když už vylezou, matky je namažou padesátkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
3.5.13 15:00
@Cuarentena píše:
Kup mu rybí tuk. A vy.er se na opalováky. Děcka nemažu ničím a nikdy se mi nespálily. Jen výjimečně, když musejí být venku přes poledne nebo na táboře. Jinak ne, je to svinstvo. Děcka potřebujou sluníčko.

Mé dceři je 10 měsíců. Blond až bílovlasá, modré oči, kůže bílá. Už po 10ti minutách by byla jak rak. (Sluníčku jí ale nevystavuju vůbec.) Takže já mazat musím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
3.5.13 15:01
@Elilen píše:
Mé dceři je 10 měsíců. Blond až bílovlasá, modré oči, kůže bílá. Už po 10ti minutách by byla jak rak. (Sluníčku jí ale nevystavuju vůbec.) Takže já mazat musím. :nevim:

Miminko mazat? Miminko se vůbec nemá na slunko dostat. Takže by neměl být důvod ji mazat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
3.5.13 15:02

@Cuarentena To je podle mě tím, že se v médiích pořád mluví o rakovině kůže, která je častější a častější. Matky pak mají pochopitelně strach. (Tou matkou myslím i sebe :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.5.13 15:03

Já teda taky nemažu.. Malá je sice blond a modrooká, ale jde do hněda.. Už teď má opalený krátký rukávky a vzadu krk.. A to se držíme ve stínu, mě totiž sere, když musím mžourat.. Přes poledne spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
3.5.13 15:04
@Cuarentena píše:
Miminko mazat? Miminko se vůbec nemá na slunko dostat. Takže by neměl být důvod ji mazat.

Já jí nevystavuju. Na slunko se dostane max pár sekund, než jí dám do kočárku. Ale i tak 50kou mažu. Pro sichr. Psala jsem to proto, že jsi psala, že nikdy nemažeš. Ty o koze já o voze. :) Psala jsi o starších dětech, já obecně o všech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
3.5.13 15:05

Ne teď ho nemažu :mrgreen: myslím v létě ;) já jsem právě taková ta švihlá vyděšená :roll: přeci jenom mám děti bílý, jako né uplný běloby, ale jsou světlý :roll: a co mám malého a znám emimino, tak jsem taková mírně šiblá :roll:
Přes poledne ho na slunko netahám, bych chcípla i já :lol:
Takže mám se uplně vyprdnout na opalováky? nebo aspoň nějaký nízký faktor koupit mám? :nevim:
Přes léto jsme hodně na chalupě, a tam je celý den venku, jako ne na slunci, je tam hodně stromů, stín :think:
Vigantol, jsem dávala poctivě tak nevím no :nevim:
Zkusím teda víc zařadit i ty ryby, ovoce a zelenina myslím neprojdou :think: samozřejmě zkouším pořád.

• Citovat
  • Upravit
15977
3.5.13 15:05
@gabriela82 píše:
Já teda taky nemažu.. Malá je sice blond a modrooká, ale jde do hněda.. Už teď má opalený krátký rukávky a vzadu krk.. A to se držíme ve stínu, mě totiž sere, když musím mžourat.. Přes poledne spí.

Jaký fototyp jsi ty a otec dcery?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+